Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Δυστυχώς, έχασε η χώρα!

Τα πράγματα έχουν δυσκολέψει πολύ. Μέχρι χθες η κυβέρνηση κρατούσε ανοικτή τη δεύτερη αξιολόγηση με αφορμή τα πρόσθετα μέτρα των 4 δισ. ευρώ για τη διετία 2019-2020. Πλέον η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο να επωμιστεί στις πλάτες της ακόμη μεγαλύτερα δημοσιονομικά βάρη.

Όλες οι έως τώρα ενδείξεις συνηγορούν στο συμπέρασμα πως η ομάδα του Μαξίμου θα υποχρεωθεί να κλείσει τη συμφωνία με μία απόφαση των δανειστών που θα αφήνει σε εκκρεμότητα το θέμα της αντιμετώπισης του χρέους και θα προβλέπει μόνο την υποχρέωση να λάβει μέτρα. Οδεύουμε πάλι δηλαδή σε μία αόριστη συμφωνία που θα αλλάξει αρκετές φορές στο μέλλον, χωρίς να διασφαλίζει το τέλος των μνημονίων το 2018 και την χρηματοδότηση της χώρας από τις αγορές.

Τραγικά άσχημη εξέλιξη για την οποία ευθύνεται η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός Τσίπρας με τους χειρισμούς του. Θα πρέπει κανείς να πάσχει από βαθύτατη τυφλότητα και φανατισμό για να μην διακρίνει τον εγκληματικό ερασιτεχνισμό, την αμφιθυμία ανάμεσα στις ξεπερασμένες ιδεολογικές αγκυλώσεις και στην πραγματικότητα και την προσήλωση στο κομματικό συμφέρον.

Η κυβέρνηση το δίχως άλλο, ασκεί πολιτική με γνώμονα την παραμονή της στην εξουσία. Αυτό διαπραγματεύεται σκληρά με κοινωνικούς πόρους που της εμπιστεύτηκε η λαϊκή ψήφος για την σωτηρία της χώρας – και όχι του Καλογρίτσα και του κάθε Καλογρίτσα. Ασκεί την πλέον ακραία κομματική πολιτική και οι πρόθυμοι βουλευτές της ακολουθούν τα βήματα του Τσίπρα , αν και στην πλειοψηφία τους πλέον τον απορρίπτουν ως … «αδαή» και «υπερφιλόδοξο». Μετά από μία βασανιστική περίοδο για την χώρα είναι φανερό ότι δύο ήταν οι βασικοί «εθνικοί» στόχοι της διαπραγμάτευσης του ΣΥΡΙΖΑ ( και των ΑΝΕΛ): Ο πρώτος αφορούσε στην παραμονή του στην εξουσία και ο δεύτερος στην υπογραφή μέτρων τα οποία θα φορτώσουν στην επόμενη κυβέρνηση.
Πέτυχαν και τους δύο στόχους. Αυτοί μπορούν να πανηγυρίζουν, εμείς να δυστυχούμε!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου