Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Μην το ξυπνάτε το παιδί...

Δεν ξέρουμε αν έχουν συνειδητοποιήσει στη Νέα Δημοκρατία τι ακριβώς συμβαίνει με τη συμφωνία της Μάλτας. Δεν έχουμε υπόψη μας, πάντως, να έχει ξεσηκωθεί ο κόσμος εκεί στην Πειραιώς, να κάνει διαρκείς διαβουλεύσεις και να ετοιμάζει εκστρατεία προς το λαό.

Να βγουν οι βουλευτές, με πρώτο τον Κυριάκο, να οργώσουν την Ελλάδα και να πουν στον κόσμο τι ακριβώς έρχεται τα επόμενα χρόνια γι’ αυτούς. Και να τους δώσουν μια άλλη πολιτική, μια διαφορετική κατεύθυνση βρε αδερφέ. Διότι από τη μια δεν μπορεί να βρίζεις την κυβέρνηση γιατί δεν κλείνει τη συμφωνία κι όταν την κλείνει να μην έχεις έτοιμο ένα εναλλακτικό σχέδιο να το παρουσιάσεις στο λαό.

Εντάξει, είμαστε σίγουροι ότι όποτε κι αν γίνουν εκλογές ο Μητσοτάκης θα θριαμβεύσει. Άλλωστε, πρέπει να εκπληρωθεί η προφητεία και να δει ο Επίτιμος το γιο του πρωθυπουργό. Ζωή να ’χει ο άνθρωπος, γι’ αυτό το λόγο κρατιέται στα 100 του χρόνια.

Όμως, οι οικονομολόγοι της Πειραιώς, οι αναλογιστές, οι ειδικοί επί των συντάξεων, έκατσαν κάτω να δουν τι ακριβώς θα συμβεί τα επόμενα χρόνια; Πήραν π.χ. τον Ρομπόλη που δεν είναι και δεξιός, τον Κουτρουμάνη που επίσης δεν είναι δεξιός, ή όποιον άλλον ειδικό διαθέτει αυτή η χώρα, να τον ρωτήσουν τι σημαίνει ότι οι συντάξεις θα καταβαραθρωθούν τα επόμενα χρόνια; Ότι η μέση σύνταξη θα πέσει στα 700 ευρώ και ότι κανείς δεν θα παίρνει πάνω από 1000άρικο και οι περισσότεροι 300-400 ευρώ;

Έχουν σκεφτεί ότι οδηγούμαστε με γεωμετρική ακρίβεια στην βαλκανοποίηση της Ελλάδας; Σε μισθούς και συντάξεις Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Αλβανίας, μόνο που αυτές κάνουν άλματα και θα μας ξεπεράσουν σύντομα;

Η Νέα Δημοκρατία ως εν δυνάμει κυβέρνηση και μια σοβαρή πολιτική δύναμη τι ακριβώς έχει στο μυαλό της; Να αναλάβει την εξουσία, να εφαρμόσει τα μέτρα του Τσίπρα «γιατί το κράτος έχει συνέχεια και δεν μπορούμε να κάνουμε μονομερείς ενέργειες»;

Ακόμη περιμένουμε σοβαρές προτάσεις εξόδου από την κρίση. Π.χ. γιατί δεν κινητοποιήθηκαν όπως έπρεπε στις προτάσεις Στουρνάρα για επαγγελματικά ταμεία και πρόσθετη ιδιωτική ασφάλιση; Μήπως και χαρακτηριστούν νεοφιλελεύθεροι ενώ ο Τσίπρας θα αφήνεται να καταστρέφει τα ταμεία;

Γιατί δεν αντιδρούν θετικά ή αρνητικά σε προτάσεις που γίνονται κατά καιρούς για το φορολογικό σύστημα και πώς αυτό μπορεί να αλλάξει ριζικά; Τι έχουν κάνει για να πείσουν τους επενδυτές ότι πρέπει να εμπιστευτούν την Ελλάδα για να βάλουν τα λεφτά τους; Τι έχουν κάνει για να δημιουργήσουν ένα σταθερό θεσμικό και φορολογικό πλαίσιο αλλά και να προστατέψουν την εργασία στη χώρα η οποία τα επόμενα χρόνια θα στοχοποιηθεί; Τι έχουν πει για την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας;

Αυτά είναι μακροοικονομία, βεβαίως, μετά τη χθεσινή συμφωνία άλλα θα έπρεπε να κάνουν. Κανονικά από χθες έπρεπε να σηκώσουν το λάβαρο της επανάστασης για όσα έρχονται. Όμως, το μόνο που κάνει η ΝΔ είναι να βγάζει ανακοινώσεις για τα μάτια του κόσμου και να περιμένει πότε θα πέσει ο Τσίπρας… Αλλά εύχονται μην πέσει γρήγορα και που να τρέχουν καλοκαιριάτικα στα υπουργεία.

Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει ανάγκη αυτή τη στιγμή από στημένες εμφανίσεις με πολιτικούς αρχηγούς τύπου… Βασίλη Λεβέντη να εκθειάζει το Μητσοτακέϊκο που κάποτε έβριζε. Δεν χρειάζεται να παρακαλάει τον Κουτσούμπα για ένα χαμόγελο και λίγη στοργή. Ούτε χρειάζεται να είναι μόνιμα στα χαρακώματα με τις… ταβέρνες των Μεσογείων.

Ούτε να πέφτει στην παγίδα του αποπροσανατολισμού που της στήνουν τύποι σαν τον Μπαλαούρα για το Άγιο Φως ή σαν τον Γαβρόγλου για την ιστορία.

Αυτό που χρειάζεται είναι πρόταση, λόγος σταθερός και πειστικός. Χρειάζεται να κατέβει στην κοινωνία με ειλικρίνεια και να της πει τι θα γίνει από εδώ και πέρα.

Ο Αλέξης μετά από τα χθεσινά υπέγραψε την πολιτική του καταδίκη. Η ΝΔ αν συνεχίσει στη λάιτ αντιπολίτευση απλά θα υπογράψει το δικό της τέλος… μόλις αναλάβει την εξουσία.

4 comments:

  1. Κάνετε λάθος κύριοι!
    Η ΝΔ έχει ακριβώς συνηδητοποιήσει τι έγινε στη Μάλτα! Και τη βολεύει απόλυτα. Ο νεοφιλελες Κούλης, θα το ευχαριστηθεί ΠΟΛΥ να καταβαραθρώσει το λαό (το χόμπυ του είναι άλλωστε), έχοντας την τέλεια δικαιολογία, ότι άλλοι τα συμφώνησαν και.. "το κράτος έχει συνέχεια"!!
    ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΝΔ!
    Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΗΜΙΟ: ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και το καλοκαίρι να γίνουν οι εκλογές, ετούτος ο λαός ράτσας, θα έχει ήδη ξεχάσει ποιός υπέγραψε και τι.
    Κατά την γνώμη μου, ο αλέκσης ως αντιπολίτευση (κατά τα πρότυπα του 2008) θα κάνει μεγαλύτερη ζημιά απ' αυτή που ήδη έχει κάνει και συνεχίζει να κάνει.
    Ο επόμενος Δήμιος, δεν με ενδιαφέρει ποιός θα είναι. Θεωρώ σίγουρο πως θα είναι λιγότερο άθλιος από τον σημερινό απατεώνα.

    gianniotis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σαμαρὰ λὲτε καὶ κλαῖτε τὼρα συριζοτρὸλλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή