Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017

Ο Αλέξης στην χώρα των γραβάτων...

Στην χώρα των θαυμάτων είμαστε έτσι κι αλλιώς.
Δεν χρειάζεται να πάμε πουθενά.
Είναι η χώρα που ο πρωθυπουργός της δηλώνει την Παρασκευή: "Τα μηνύματα για το χρέος είναι τόσο θετικά που ακόμα και ανησυχία προκαλούν, είναι πολύ καλά για να είναι αληθινά. Too good to be true. Eίναι τόσο θετικά που θα αναγκαστώ να φορέσω και γραβάτα δηλαδή.", και την Τρίτη παρ' όλη την ξεφτίλα του εξακολουθεί να είναι πρωθυπουργός.

Πέρα απ΄την προσωπική κατάντια όμως του καθενός, εμείς οι υπόλοιποι δεν φαίνεται να αντιλαμβανόμαστε ένα πολύ απλό πράγμα:
Εδώ και επτά χρόνια βλέπουμε στις τηλεοράσεις (σπάνια), σε ομιλίες, σε βιβλία, σε αναλύσεις, στο ίντερνετ, αντιμνημονιακούς αναλυτές, οικονομολόγους, συνταγματολόγους, πολιτικούς, κοινούς θνητούς, έλληνες και ξένους να εξηγούν πώς και για ποιό λόγο είναι λάθος όλο αυτό που ζούμε, και να προτείνουν λύσεις άλλες μελετημένες, εμπεριστατωμένες, να ιδρώνουν να επεξηγήσουν τα "plan b" που έχουμε στην διάθεσή μας ως λαός και ως κράτος, να μιλάνε ευχαρίστως ώρες σε κάθε πρόκληση κάθε μενουμευρωπαίου, θεωρώντας πως πρέπει να μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις τους και τις απλές ξεκάθαρες αλήθειες.

Δεν έχουν συνειδητοποιήσει όμως ούτε αυτοί, ούτε κι εμείς όλοι οι αντιμνημονιακοί-δημοκράτες πολίτες της χώρας, ότι το πραγματικό πρόβλημα είναι πως, όλοι οι μνημονιακοί πολιτικοί καθώς και τα υπόλοιπα τσιράκια τους δωσίλογοι και προδότες a priori, δεν είναι ηλίθιοι, δεν έχουν αδυναμία αντίληψης, και δεν είναι ανίκανοι:
Απλώς ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ! 

Μπορούν να καταλάβουν τα πάντα, αλλά ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να εφαρμόσουν τις σωστές για την χώρα και τον λαό λύσεις.
Είναι το σχέδιό τους αυτό.
Ένα σχέδιο διάλυσης της χώρας προκειμένουν να διασωθούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες, καθώς και το εντελώς φάλτσο ευρωπαϊκό "οικοδόμημα", όπως επίσης να διασωθεί και το ευρώ ως όργανο απομύζησης πόρων για την γερμανική κυρίως οικονομία, της οποίας το πλεόνασμα προέρχεται όχι από δική της παραγωγή και ανάπτυξη, αλλά από τα ελλείμματα και τον στραγγαλισμό άλλων ασθενέστερων οικονομιών.
Το σχέδιο ηθελημένης καταστροφής της Ελλάδας στο οποίο συμμετέχουν οι εγχώριοι προδότες δεν είναι βέβαια δικό τους, ήταν και είναι όμως απαραίτητη η συμμετοχή τους για την επιτυχία του.
Το τί και ποιά ανταλλάγματα πήραν και παίρνουν όλοι αυτοί για να εκτελέσουν την φρικτή και ξεκάθαρη αυτή προδοσία θα μαθευτεί στο μέλλον. 
Σ' ένα μέλλον που ούτε εμείς, ούτε πιθανόν τα παιδιά μας θα ζούνε.

Εν μέσω 21ου αιώνα, και στο έδαφος της "πολιτισμένης" Δύσης εξυφαίνεται μιά τραγωδία σαν κακό παραμύθι, σαν άσχημο όνειρο.
Σαν το όνειρο της Αλίκης που την οδήγησε στην Χώρα των Θαυμάτων, εκεί που η βασίλισσα της Κούπας διέταζε συνεχώς εκείνο το κλασικό πιά:
" Off with their heads!"
Πάρτε τους τα κεφάλια!..

2 σχόλια:

 1. Οι λεονταρισμοί είναι για τους δυνατούς. Αν τις κάνουν βουτυρόπαιδα τότε σπάνε τα μούτρα τους.

  Ο Τσίπρας πήγε να το παίξει δυνατός με τους εταίρους μας και την πάτησε.

  Δήλωσε στην Bουλή, πως αν δεν ρυθμισθεί άμεσα το χρέος τα ψηφισθέντα μέτρα θα ανακληθούν.

  Αυτό ήταν πρωτοφανής ανοησία, γιατί σε τελευταία ανάλυση οδηγούσε σε σύγκρουση με τους εταίρους μας και το ΔΝΤ. Μια σύγκρουση που θα απέβαινε καταστρεπτική για τη χώρα.

  Το είπε γιατί έπρεπε κάτι να πουλήσει στους βουλευτές του για να ψηφίσουν τα μέτρα.

  Μπορεί να είναι κι έτσι, όμως επειδή οι εταίροι μας παρακολουθούν το κάθε τι που λέγεται και γράφεται στη χώρα μας, το κατέγραψαν. Και καταχέριασαν τον Ευκλ. Τσακαλώτο στο Eurogroup της Δευτέρας 22 Μαΐου.

  Και δεν ήταν μόνον αυτό. Μη δίνοντας καμία λύση για το χρέος, ουσιαστικά, προκάλεσαν τον Αλ. Τσίπρα να υλοποιήσει την απειλή του.

  Ήταν σαν να του έλεγαν, "αν τολμάς, ανακάλεσε τα μέτρα που ψήφισες".

  Και ο πρωθυπουργός γνωρίζοντας άριστα τι σημαίνει αυτό, έκανε σαν να μην το είπε ποτέ.

  Όμως έξοδος στις αγορές, χωρίς έκθεση βιωσιμότητας του χρέους, δεν μπορεί να γίνει.

  Άρα θα πρέπει να αποδεχθούν οποιαδήποτε σχετική λύση τους προτείνουν. Δεν υπάρχουν περιθώρια ελιγμών.

  Φαίνεται ο Τσίπρας ΔΕΝ διδάχτηκε από το πάθημα του καλοκαιριού του 2015 καθώς έδωσε τα πάντα, και μέχρι στιγμής δεν πήρε ΤΙΠΟΤΑ.
  Ούτε ψίχουλα!

  Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΑΝΙΚΑΝΟΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή