Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Η γενοκτονία της αθωότητας...

Από τον Διηνέκη Ιεροφεγγή

Θα ‘ταν δεν θα ‘ταν, επτά χρονών το ένα και πέντε το άλλο.

Τα δυο αγοράκια τα είδα βγαίνοντας από το μπακάλικο της γειτονιάς μου. Μίνι μάρκετ τα λέμε πλέον οι νεοέλληνες. Και γιατί όχι δηλαδή? Η μόνη σχέση που μπορεί να έχουν αυτά τα μικρά αλλά κρύα καταστήματα με τα μπακάλικα των παιδικών μας χρόνων είναι το χαμόγελο του αφεντικού που περιμένει πρόθυμα να σε εξυπηρετήσει μήπως και καταφέρει να πληρώσει το ΦΠΑ του, τις εισφορές του, το δάνειό του, τις ρυθμίσεις της εφορίας και της ΔΕΗ και όλα αυτά τα βάρη που συσσώρευσε αυτό το απάνθρωπο καθεστώς στις πλάτες όλων του φουκαράδων μικρών επιχειρηματιών για να πληρώνει τις ΜΚΟ και να γεμίζουν τις γειτονιές μας με βάρβαρους αλλόφυλους εισβολείς. 

Αν έπρεπε λοιπόν να λέγονται μπακάλικα; Πού είναι όμως οι μυρουδιές από τα τουρσιά, από τα παστά ψάρια, από τις πλαστικές λεκάνες, από τις χειροποίητες σκούπες, από το κασέρι, το πετρέλαιο, τα σουτζούκια,τα τυριά, τα πεπόνια και όλα αυτά τα παιδικά αρώματα που γέμιζαν την αθώα ψυχή μας δένοντάς την με την πατρίδα, την παράδοση, τον τίμιο ιδρώτα αλλά και την αθωότητα;

Αθωότητα είπα;.....α..ναι! Ξέχασα. Είναι και τα παιδάκια που συνάντησα στο δρόμο μου.
Ακόμη στα αυτιά μου ηχούν τα λόγια του μεγαλυτέρου προς το μικρότερο. Δεν πρόλαβα καν να πιάσω ολόκληρη την πρόταση γιατί πέρασαν από μπροστά μου κι έδειχναν να κινούνται βιαστικά.
«Σκέψου την φάση να έχουν απολυθεί οι γονείς σου και.....» ....οι ήχοι της πόλης και η αυξανόμενη απόσταση καθώς εκινούντο προς την αντίθετη κατεύθυνση σκέπασαν τα υπόλοιπα λογάκια στο στόμα του παιδιού.

Αναρωτιέμαι αν έχει κάποια σημασία να προσπαθήσουμε να τα μαντέψουμε. Ας βάλει ο καθένας μας, σε ένα είδος «μακάβριου» παιγνιδιού, αυτό που πιστεύει ότι συμπληρώνει κατάλληλα την πρόταση του επτάχρονου αγοριού.
Όχι λοιπόν κύριοι της απαίσιας «δημοκρατίας» σας
Δεν σκοτώσατε μόνο αυτούς που αυτοκτόνησαν
Δεν σκοτώσατε μόνο όσους πέθαναν από έλλειψη φαρμάκων και περιθάλψεως
Δεν σκοτώσατε μόνο αυτούς που πέθαναν γέροι, απόμαχοι και εξαθλιωμένοι
Δεν σκοτώσατε μόνον τις εκατοντάδες χιλιάδες νέων Ελλήνων που έφυγαν από την γλυκιά πατρίδα για να μπορέσουν να επιβιώσουν.
ΣΚΟΤΩΣΑΤΕ την αθωότητα στα πρόσωπα των δύο αγοριών που σε αυτήν την ηλικία θα έπρεπε να παίζουν ανέμελα όπως κάναμε εμείς εκείνα τα όμορφα χρόνια στις αλάνες και τα χωράφια όταν η κάθε μέρα μας φαινόταν ...μήνας και ο κάθε μήνας ...χρόνος. Όταν τρέχαμε ξένοιαστα χωρίς να υπάρχει στο μυαλό μας το αύριο.
Εσείς λοιπόν οι απόγονοι των νικητών του πολέμου που υποτίθεται πως θα φέρνατε την ελευθερία, την ισονομία και την ευημερία
Είστε ένοχοι της γενοκτονίας του πιο ευαίσθητου μέρους του ελληνικού λαού.
Είστε ένοχοι για την δολοφονία των αθώων παιδικών ψυχών που συνάντησα απόψε.

Εμείς πάλι οι απόγονοι των ηττημένων του πολέμου θα είμαστε ένοχοι απέναντι στα μάτια των παιδιών μας αν δεν σας φέρουμε ενώπιον της δικαιοσύνης και της ιερής φωτιάς της θεάς Φύσεως η οποία απαιτεί την αρμονία, την ομορφιά, τον σεβασμό στην παράδοση, τον τίμιο αγώνα του ανθρώπου όχι για χρήματα και αγαθά αλλά για ιδανικά, αξίες, αρετή, κάλλος όλα αυτά δηλαδή που συνθέτουν το ανέσπερο ελληνικό ΦΑΟΣ.
Ο καιρός γαρ εγγύς.......!!

Αναδημοσίευση από το πολύ καλό ιστολόγιο του φίλου Λευτέρη Πανούση ( panusis )

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου