Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Επανίδρυση του Κράτους μόλις φύγουν οι καταστροφείς…

Η παρούσα κυβέρνηση έχει εξαντλήσει το όποιο κεφάλαιο της έχει απομείνει, κρινόμενη αρνητικά ως προς την αποτελεσματικότητά της και παίρνοντας κάτω από τη βάση σε όλα τα επίπεδα. Το μόνο που έχει να προσφέρει αγοράζοντας χρόνο είναι το στήσιμο μιας νέας διαπλοκής με την ελπίδα ότι κάτι θα… στραβώσει για την επόμενη κυβέρνηση και ως εκ τούτου από το πουθενά, ο σημερινός ένοικος του Μαξίμου θα μπορεί να αποκτήσει κάποιο ρόλο ή να παραμείνει υπολογίσιμος «παίκτης» στο πολιτικό σκηνικό.

Όλα δείχνουν ότι έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση ώστε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να κλείσει τον κύκλο του λαϊκισμού και μιας πρωτοφανούς εθνικής εξαπάτησης. Ταυτόχρονα, η νέα κυβέρνηση που θα έρθει οφείλει να προχωρήσει με ταχύτατους ρυθμούς στην επανίδρυση του κράτους. Μια έννοια γνώριμη από το 2004, που όμως έμεινε γράμμα κενό περιεχομένου. Φεύγοντας η χειρότερη κυβέρνηση όλων των εποχών είναι σίγουρο ότι θα αφήσει συντρίμμια, αποκαΐδια και… σκουπίδια σε όλα τα επίπεδα.

Ήδη έχουμε συμπληρώσει 7,5 χρόνια χρόνια μνημονιακής ταλαιπωρίας και αντιμνημονιακής υστερίας με έναν λαό που αντί να βάζει μυαλό, βγάζει τα μάτια μόνος του με τις επιλογές που κάνει. Όσο και αν η χώρα βγει στις αγορές μέσα στο επόμενο έτος, όσο και αν τα μνημόνια τελειώνουν (;;;), τίποτα δεν μπορεί να μας επαναφέρει σε σημείο ισορροπίας, αν δεν ανακτήσουμε την εθνική μας αυτογνωσία, δεν βάλουμε πάνω απ΄ όλα το εμείς και δεν λειτουργήσουμε με σύνεση, λογική και ρεαλισμό.

Η οικονομία βρίσκεται σε τέλμα και απαιτείται ένα… ανεπανάληπτο θετικό σοκ, ώστε να κινητοποιηθούν οι υγιείς δυνάμεις της χώρας και ταυτόχρονα να κινητοποιηθεί η διεθνής επενδυτική κοινότητα. Και αυτό μπορεί να συμβεί μόνο αν υπάρξει ένα συντριπτικό τέλος του λαϊκισμού, του τυχοδιωκτισμού και του ψεύδους. Εκτός από την εφαρμογή όμως ενός συνεπούς προγράμματος μεταρρυθμίσεων που θα έχει αρχή, μέση και τέλος απαιτείται μια ριζική αλλαγή πορείας και για την κοινωνία.

Για να μπορέσουμε να απεμπλακούμε από την πολυεπίπεδη περιπέτεια των μνημονιακών χρόνων και για να μην επαναλάβουμε τα λάθη των προ-μνημονιακών ετών, απαιτείται μια ριζική ανασυγκρότηση σε πολιτικό, θεσμικό και αξιακό επίπεδο. Αυτό που θα αφήσουν φεύγοντας οι σημερινοί τύποι σίγουρα μας φέρνει πολλά χρόνια πίσω. Τόσο στην οικονομία όσο και στην κοινωνία. Ο ραγδαίος εκχυδαϊσμός της ελληνικής κοινωνίας («εκτσογλανισμό» τον είχε χαρακτηρίσει προ μηνών ο Ευάγγελος Βενιζέλος) αποτελεί ένα μεγάλο βαρίδι για τη χώρα. Βεβαίως, παρατηρείται κατά το τελευταίο διάστημα μια ραγδαία μεταστροφή της κοινής γνώμης. Από που φαίνεται αυτό; Μα φυσικά από το γεγονός ότι η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών αισθάνεται ντροπή, οργή και θυμό για όσα έχουν γίνει κατά τα τελευταία 3,5 χρόνια. Το γεγονός ότι περίπου ένα 15-18% εξακολουθεί και στηρίζει τη σημερινή… παρέα, έγκειται στο γεγονός ότι υπάρχουν βολεμένοι και αμετανόητοι που παραδοσιακά πρόσκεινται στην Αριστερά και στις νεοκομμουνιστικές παραφυάδες της.

Η ζημιά που έχει γίνει στην ελληνική κοινωνία τα τελευταία χρόνια είναι τεράστια. Οι σημερινοί κυβερνώντες από το 2011 όταν βρίσκονταν στην αντιπολίτευση κατάφεραν να φέρουν το μεγαλύτερο τμήμα το λαού σε κατάσταση σύγχυσης, ανισορροπίας και απύθμενης βλακείας μέσα από ένα δίκτυο… αβάπτιστων προπαγανδιστών που σάρωναν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όμως και γι αυτούς έχουν αρχίσει ήδη να ετοιμάζονται οι… τίτλοι τέλους. Η αντίστροφη μέτρηση για ένα πολυπίπεδο θετικό σοκ που θα περιλαμβάνει την ανασυγκρότηση της οικονομίας, την αναμόρφωση της οικονομικής πολιτικής, το ξύπνημα της ελληνικής κοινωνίας και την επαναφορά στην κανονικότητα, έχει αρχίσει…

Η… γνωριμία μας με την ελπίδα, την αξιοπρέπεια και όλες τις «φούσκες» της αριστερής αφήγησης είναι οδυνηρή. Η ζημιά που έχει γίνει σε επίπεδο… εγκεφάλου σ΄ ένα μεγάλο τμήμα της κοινωνίας θα χρειαστεί πολύ χρόνο προκειμένου να αποκατασταθεί. Οι επόμενοι μήνες θα αποτελέσουν το… ρέκβιεμ μιας ανώμαλης περιόδου που στοίχισε πολλά σε οικονομικό επίπεδο (άμεσο και έμμεσο κόστος πάνω από 150 δισ. ευρώ) χωρίς να μπορούμε να προσεγγίσουμε το ανυπολόγιστο κόστος σε κοινωνικό επίπεδο. Η επανίδρυση του κράτους είναι θέμα χρόνου και καλό είναι να ταχθούμε όλοι σε μια νέα πορεία ανασυγκρότησης της χώρας. Αν θέλουμε να έχουμε φωνή και να μας σέβονται σε ολόκληρο τον κόσμο…

2 comments:

  1. Για ποιά επανίδρυση του Κράτους, μιλάς κυρ αρθρογράφε μου;
    Για να επανιδρύσεις ένα κράτος, πρέπει να υπάρχει Κράτος.
    ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΣ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ... ΑΝ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ 1821, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΟ ΤΟ 2.000!
    ΥΠΑΡΧΕΙ Η ... ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ.
    Κι αυτό, γιατί ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΝΤΕΥΘΕΝ, ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΠΑΠΑ!
    Όσο για την κυβέρνηση που θα έρθει, θα είναι τα ίδια βορθολήμματα, μ' αυτή που φεύγει...
    Οι ίδιοι που ήταν και πριν την συγκυβέρνηση των πούστηδων, απλά με άλλο... κουστούμι... Μητσοτακαίικο...
    ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΟΙ ΛΙΓΟΣΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΝΩΘΟΥΝ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ, ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ ΣΑΘΡΟ ΑΣΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΘΙΑΣΟ.

    Καλλιόπη Σουφλή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν δεν μμπούνε φυλακή όλοι οι προδότες και εβραίοι πρωθυπουργοί, σημίτης,τσιπρας, μητσοτάκηδες, μπενάκηδες, παπανδρέηδες και δεν κατασχεθεί κινητή και ακίνητη περιουσία του, όλων και του μασσώνου καραμανλή, και δεν μπουν φυλακή οι δικαστές του αρ. πάγου και του ΣΤΕ δεν πρόκειται να υπάρξει δημοκρατία.
    Μια συμμορία εβραιομασσώνων είναι όλο αυτό το πράμα.
    Βρήκα μαλάκες και κάνουν, αυτό παίζει σε τελική ανάλυση.
    Αν υπήρχαν άντρες μ'αρχίδια σιγά μην τολμούσανε, αλλά και σιγά μην υπήρχανε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή