Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

Η αθλιότητα μιας αλαζονικής εξουσίας


Η αισθητική της πολιτικής εξουσίας είναι σήμα κατατεθέν που προδιαθέτει για το αν και κατά πόσο οι πολίτες μπορούν να εμπιστευτούν τους πολιτικούς τους ταγούς. Το φαίνεσθαι, το πολιτεύεσθαι αλλά και οι… φάτσες των πολιτικών μας μπορούν να φανερώσουν πολλά για τον χαρακτήρα τους αλλά και για την ποιότητα των ψηφοφόρων τους.

Στην καριέρα ενός πολιτικού μπορεί να υπάρχουν ευχάριστες και δυσάρεστες καταστάσεις. Για παράδειγμα ένας πολιτικός, ο οποίος δεν θα ζητήσει συγγνώμη από θύματα μιας πυρκαγιάς είναι απάνθρωπος. Αν κάποιος άλλος… ανακαλύψει ότι για μια πυρκαγιά με πολλούς νεκρούς, φταίει η αυθαίρετη δόμηση, τότε πρέπει να είναι αναίσθητος. Αν κάποιος άλλος πολιτικός ισχυριστεί ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και δεν έγινε κάποια καταστροφή αν έχουν πεθάνει καμιά εξηνταριά συνάνθρωποι μας από γρίπη, τότε μάλλον είναι ψυχοπαθής! Όταν ένας πολιτικός διεκδικεί την ψήφο έχοντας στο… ενεργητικό του βαρύτατες ευθύνες για τον πνιγμό 24 ανθρώπων και για την… εξαΰλωση 100 ανθρώπων από μια τεράστια πυρκαγιά, τότε πρέπει να είναι εκτός πλαισίου στοιχειώδους ανθρώπινης συμπεριφοράς.

Οι πολιτικοί που μπροστά σε εξόχως τραγικά γεγονότα εκδηλώνουν οριακά υποκοσμική συμπεριφορά, τότε υπάρχει πρόβλημα. Όταν το αίμα είναι παγωμένο μέσα στις φλέβες, τότε τέτοιοι πολιτικοί είναι δεδομένο ότι θα πούνε και ψέμα, θα κάνουν και απάτες, θα υποκύψουν στη διαφθορά. Καθημερινά βλέπουμε να προστίθενται συνεχώς νέα κομμάτια στο παζλ του σημερινού κυβερνητικού μωσαϊκού. Διαπιστώνουμε ότι άνθρωποι μηδενικής ηθικής και ανερμάτιστης αήθειας ηγούνται ενός λαού. Δείχνουν με τον χαρακτήρα τους πόσο ανάξιοι είναι.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε βιώσει πρωτόγνωρες καταστάσεις. Βλέπουμε να καθορίζουν τις τύχες μας άνθρωποι αμόρφωτοι, άξεστοι, ανάξιοι, άχρηστοι, αήθεις, ανήθικοι και ξεδιάντροποι. Αν αυτή είναι η εικόνα του μέσου Έλληνα, τότε είναι δεδομένο ότι κάτι δεν πάει καλά. Δεν μπορεί αυτή η χώρα να έχει επικεφαλής πολιτικά κατακάθια τα οποία προκαλούν ζημιά, περιφρονούν συστηματικά, χλευάζουν τους αδύναμους και υποτιμούν τη νοημοσύνη μας. Τέτοια πολιτικά… τέρατα δεν μπορούν να ηγούνται μιας χώρας που πρέπει να βρει τον δρόμο της και να απορρίψει τα καρκινώματα προκειμένου να επιβιώσει. Είμαστε άξιοι της αισθητικής μας και της αισθητικής που ανεχόμαστε να έχουν κάποια πολιτικά καθιζήματα. Είναι προφανές ότι η ευθυγράμμιση με την αλητεία δεν περιποιεί τιμή σε έναν λαό. Όταν ανέχεται τις αλητείες κάποιων, τότε ο λαός αυτής της χώρας βρίσκεται σε λάθος πορεία. Μοιάζει στα τέρατα που τον κυβερνούν…

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου