Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

Θέμα Τσαμουριάς ανακινεί ο Κεμαλικός Τρεμόπουλος


"Περίεργες" και "ανερμήνευτες" για τα εθνικά μας θέματα ήταν οι θέσεις των τριών υποψηφίων Ευρωβουλευτών των Οικολόγων Πράσινων, Ιωάννη Παρασκευόπουλου, Όλγας Κήκου και Ιωάννας Κοντούλη, που βρέθηκαν χθες στα Γιάννενα.
Κάνοντας γενικές αναφορές για δήθεν "πράσινη λύση στην κρίση", οι θέσεις που παρουσίασαν για τα εθνικά μας θέματα δεν ήταν μόνο προκλητικές, αλλά άγγιζαν (αν δεν τα ξεπερνούσαν) τα όρια της γελοιότητας.
Σε άλλες εποχές θα μιλούσαμε για "προδοσία".
Σιγά - σιγά οι οικολόγοι αυτοαποκαλύπτονται…
Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου των Οικολόγων Πράσινων Μ. Τρεμόπουλος υποστηρίζει την ανακίνηση του ανύπαρκτου ζητήματος της Τσαμουριάς, αφού υιοθετεί την άποψη ανιστόρητων ιστορικών ότι "...η εκδίωξη των Τσάμηδων από τις κωμοπόλεις και τα χωριά τους ήταν μια εξαιρετικά βίαιη διαδικασία. Ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού θανατώθηκε, πολλοί κακοποιήθηκαν, ενώ τα υπάρχοντά τους διαρπάγησαν!..."
Από "θύτες" οι Τσάμηδες, παρουσιάζονται ως "θύματα" κατά τον Τρεμόπουλο, το κόμμα του οποίου διεκδικεί την ψήφο του Έλληνα πολίτη, για να μπει στην Ευρωβουλή.
Και αν τύχει και μας αντιπροσωπεύσει, οι εκπρόσωποί του θα υπεραμύνονται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο των απόψεων των λεγόμενων Τσάμηδων της Αλβανίας, που διεκδικούν την μισή Ήπειρο και έχουν προσφύγει μάλιστα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο διεκδικώντας την επιστροφή των ...περιουσιών τους!
Ο Κεμαλικός Μιχάλης Τρεμόπουλος γράφει μεταξύ άλλων τα εξής ακατανόητα και αστήριχτα σε ιστοσελίδα:
"...Είχα φιλοξενηθεί, με δική του επιμονή, στο σπίτι ενός στελέχους της Ένωσης Ανθρώπινων Δικαιωμάτων της Τουρκίας, όπου γνώρισα τη μητέρα του. Ανήκε σε μια ομάδα 70 περίπου παιδιών που είχαν γλιτώσει από το λεπίδι του Ζέρβα με πρωτοβουλία των Ελλήνων κατοίκων της Πάργας. Οι άξιοι αυτοί συμπολίτες τους, αφού τα έκρυψαν στα σπίτια τους, προτίμησαν να μη τα στείλουν στην Αλβανία -όπως τα άλλα - αλλά στην Τουρκία, όπου 7 χρονών αυτή και ο μετέπειτα άντρας της, αναγκάστηκαν να μάθουν τουρκικά και να ενσωματωθούν στην τουρκική κοινωνία. Η γιαγιά, μάλιστα, μιλούσε ακόμη τα ελληνικά αλλά τραγουδούσε πολύ καλύτερα αντάρτικα τραγούδια, που της είχαν μάθει οι γονείς της. Αυτό ήταν και το αμάρτημά τους: εκτός από μουσουλμάνοι ήταν και αριστεροί…".
Π.Λ.

11 comments:

  1. Μην ασχολείστε άλλο με αυτόν, τον έχουμε καταλάβει πολύ καλά.

    Κάτι τέτοιοι ξεφτιλίζουν την "Οικολογία"... και την κάνουν σκέτο Κωλογία...
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οι κωλογος με δερματινο γιλεκακι και ανθελληνας οσο δεν παει...πια γυναικα φταει παλι????αμα εισαι απο μικρος στα "βασανα" (τραβας μαλ...ολη την μερα)οταν μεγαλωσεις λιγο σε βαραει στο κεφαλι ζαγαρι Τρεμοπουλε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιαννιώτη είσαι παλλικάρι.
    Μπορεί να είσαι και τρελλός όμως.
    Έλενα Δ.-Μοσχάτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτά εδώ: "...η εκδίωξη των Τσάμηδων από τις κωμοπόλεις και τα χωριά τους ήταν μια εξαιρετικά βίαιη διαδικασία... κλπ κλπ", τα είπε προχθές στα Γιάννενα ή είναι παλιότερες τοποθετήσεις;
    Τι ακριβώς είπε προχθές κι αυτός, και οι άλλοι που αναφέρεις;
    Είναι κάπως ασαφές και γενικόλογο, έτσι που το γράφεις.
    Θα ήθελα να ξέρω κάπως πιο συγκεκριμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι παλαιότερη η τοποθέτησή του, την οποία και υιοθετεί μέχρι σήμερα, καθόσον ουδέποτε την διέψευσε.
    Άλλωστε οι τρεις "οικολόγοι" που παρευρέθησαν στα Γιάννενα, ρωτήθηκαν γι' αυτό και απάντησαν ότι οι θέσεις του προέδρου για το ζήτημα αυτό είναι γνωστές και δεν αλλάζουν, υποννοώντας έμμεσα ότι υφίσταται θέμα Τσάμηδων στην Ελλάδα.
    Η Θέση του πρόεδρου στο θέμα αυτό είναι πάγια, και δεν έχει διαφοροποιηθεί ούτε κατ' ελάχιστο, δήλωσαν.

    gianniotis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευχαριστώ για την διευκρίνιση, Γιαννιώτη.
    Είπα μήπως είχαμε νέες "δηλώσεις". :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μήπως έτσι εξηγούνται όλα κ.Τρεμόπουλε;
    Από έρευνα στο διαδίκτυο εντόπισα ότι υπάρχει ένας συνασπισμός κομμάτων με τίτλο EFA (European Free Alliance) το οποίο αποτελείται από διάφορα τοπικιστικά κινήματα που απαιτούν την ανεξαρτητοποίηση των περιοχών τους ή την εκχώρηση περισσότερων δικαιωμάτων.

    Από την πλευρά της Ελλάδας στο EFA group συμμετέχει το Ουράνιο τόξο (Rainbow).


    To EFA στην Ευρωβουλή συμμαχει-ενσωματώνεται με το Ευρωπαικό Πράσινο Κόμμα.


    Δείτε:

    http://en.wikipedia.org/wiki/European_Free_Alliance

    ΚΑΙ

    http://www.mhrmi.org/news/2004/may30a_e.asp.

    Τώρα μήπως εξηγούνται οι απόψεις Τρεμόπουλου??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΕ, ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙΣ





    Όποια πέτρα και αν σηκώσεις από κάτω είναι τελικά ο Μιχάλης Τρεμόπουλος; Για τα εθνικά μας θέματα λέμε. Και πάντα αντίθετο με αυτό που ήθελε ο λαός. Είναι το υποστηρικτικό κείμενο του κατάπτυστου σχεδίου Ανάν, που

    οι Κύπριοι καταψήφισαν με συντριπτικό ποσοστό. Ένα κείμενο που άφησε έκθετους όσους το προπαγάνδιζαν και ...

    μεθόδευαν λύσεις ερήμην του πολύπαθου κυπριακού λαού. Δεν βάλαμε όλη την λίστα γιατί δεν θα την καταλάβετε. Είναι τα μισά Τουρκικά ονόματα.
    Σε ό,τι δε αφορά στους λεγόμενους Οικολόγους-Πράσινους, δεν έχουμε παρά να αποκωδικοποιήσουμε τις εκφρασμένες θέσεις του Μιχάλη Τρεμόπουλου για να αντιληφθούμε ποιους και τι θα στηρίζει αν τύχει να "γοητευθούν" κάποιοι αφελείς ψηφοφόροι από την πιασάρικη τρέντυ ονομασία του κόμματος που επελέγη για να καλύψει τις, κατά το πρόσφατο παρελθόν, ομολογημένες θέσεις και προθέσεις του επικεφαλής του.


    http://adiakritos.blogspot.com/2009/06/blog-post_2121.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εδώ και αρκετό καιρό περιμέναμε να συναισθανθείς το βάρος των πολιτικών και ιστορικών ανοησιών που κατά καιρούς έχεις εκτοξεύσει, εις βάρος της ιστορίας, των προγόνων μας και της αξιολογήσεως των ιστορικών προσώπων.

    Δυστυχώς όμως με την συνέντευξή σου στα ΝΕΑ του Κυριακάτικου φύλλου της 31/5/09... προτείνεις όχι η οδός Αγίου Δημητρίου αλλά η οδός του Απ. Παύλου, να μετονομαστεί σε οδό Κεμάλ Ατατούρκ.

    Αγαπητέ αγωνιστή ο οποίας καμιά φορά λες και «μαλακίες», δανείζομαι την απάντησή σου όπως ο ίδιος αυτολεξεί την είπες στα ΝΕΑ της Κυριακής χαρακτηρίζοντας τον εαυτό σου, πρέπει να γνωρίζεις ότι δύο ήταν οι ιδεολογίες του θανάτου τον τελευταίο αιώνα στην Ευρώπη. Η ιδεολογία του Κεμάλ Ατατούρκ και του Χίτλερ και οι δύο είναι ιδεολογίες της φυλετικής καθαρότητας και των εθνοκαθάρσεων. Χωρίς την ιδεολογία του Κεμάλ Ατατούρκ, 353.000 Πόντιοι δεν θα ήταν νεκροί και εμείς θα ήμασταν ακόμα στην Τραπεζούντα, Σαμψούντα, Κερασούντα και τις άλλες ιστορικές περιοχές του Πόντου. Εκατομμύρια Αρμένιοι, Ασσύριοι και άλλοι λαοί μη Τουρκικοί και Μουσουλμανικοί, δεν θα είχαν σφαγιασθεί και δεν θα είχαν ξεριζωθεί από τις πατρίδες τους. Εάν η Ευρώπη μπορούσε να αντιληφθεί το μέγεθος και τη βαρβαρότητα αυτής της ιδεολογίας και να την σταματήσει, εκατομμύρια Εβραίοι θα ήταν ζωντανοί, δεν θα υπήρχαν Άουσβιτς, Καλάβρυτα, Χορτιάτης και άλλα μέρη, όπου χιλιάδες αγωνιστές σφαγιάστηκαν από την ίδια ιδεολογία του θανάτου, με εκφραστή όμως αυτή τη φορά τον Χίτλερ.

    Ως απάντηση της ανοήτου πολιτικά και ιστορικά προτάσεώς σου, σου προτείνουμε η οδός του Απ. Παύλου, η μισή να μετονομαστεί σε οδό Κεμάλ Ατατούρκ και η άλλη μισή σε οδό Αδόλφου Χίτλερ.

    Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων μπροστά σ΄ αυτά που εσύ γνωρίζεις και αποτελούν τη Θεσσαλονίκη για σένα, σου προτείνει να ανοίξεις κανένα βιβλίο και να μάθεις για τον Βησσαρίωνα εκ Τραπεζούντας, στον Στράβωνα, τον Ενεπεκίδη, τον Ιασονίδη, τον Χρύσανθο εκ Τραπεζούντας και για να μην μακρηγορώ, αν διαβάσεις καλά θα ανακαλύψεις και άλλους.

    Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων ποτέ δεν άσκησε κομματική πολιτική καθοδήγηση στα εκατοντάδες σωματεία της, στα οποία μετέχουν εκατοντάδες χιλιάδες Πόντιοι.

    Επειδή όμως μ΄ αυτά που λες και κάνεις σε θεωρεί επικίνδυνο πολιτικά, επικίνδυνο δηλαδή για όσα εμείς αγωνιζόμαστε και έχουμε ιεραρχήσει ως πρώτα στην κλίμακα των αξιών μας, για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια ιστορίας, σε καλούμε ευθέως και χωρίς περιστροφές να μας απαντήσεις:

    1) Πώς δεσμεύεσαι και ποιες δράσεις θα αναλάβεις, για τη διεθνοποίηση του Ποντιακού ζητήματος, δηλαδή της αναγνωρίσεως της Γενοκτονίας μας από τους Τούρκους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο;

    2) Πώς θα αγωνιστείς και αν σκοπεύεις, για τα ανθρώπινα δικαιώματα στον Πόντο χιλιάδων Ποντιόφωνων Χριστιανών ή και Μουσουλμάνων, των οποίων τα δικαιώματα σήμερα καταπατούνται;

    3) Για την απόδοση προς χρήσιν και θρησκευτική λατρεία των θρησκευτικών και ιστορικών μας μνημείων στον Πόντο, ώστε οι εκκλησιές μας να πάψουν να είναι στάβλοι και αχούρια και η Παναγία Σουμελά μουσείο.

    Καλή η οικολογία αγαπητέ Τρεμόπουλε, αλλά και ολίγη ιστορική μνήμη δεν βλάπτει. Όχι ως έκφραση επαρχιωτικού εθνικισμού ή ακροδεξιών κορόνων ή άναρθρων κραυγών, αλλά ως συνειδητή γνώση και αξιολόγηση της ιστορίας και αποφυγή καινούργιων ολοκαυτωμάτων.

    Εάν λοιπόν επιμείνεις σε όσας μας λες, σου έχω και εγώ μια πρόταση. Στην νέα οδό Κεμάλ Ατατούρκ - Αδόλφου Χίτλερ, να εγκαταστήσεις το πολιτικό σου γραφείο.

    Σε κάθε δε περίπτωση σου δηλώνουμε απερίφραστα, ότι αν δεν συναισθανθείς τα όσα είπες και δεν επανορθώσεις, μη έχοντας τη δυνατότητα να σου προσφέρουμε την οικολογική τούρτα που σου πρόσφερε η Νατάσσα Γερασιμίδου, χωρίς να είμαστε ενάντια στους οικολόγους και το πράσινο, θα σου προσφέρουμε «μαύρο στον Μαυρογιαλούρο» στις επερχόμενες εκλογές, διότι επιτέλους όπως και ΄συ ο ίδιος καλά γνωρίζεις, ένας πράσινος κόσμος δεν σημαίνει τίποτα όταν είναι αιματοβαμμένος.

    Χαιρετίσματα και περιμένουμε.

    Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Π.Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. θΈΛΩ ΝΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΉΣΩ ΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ :
    1. Ο ΧΙΤΛΕΡ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΜΜΙΑ ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗ Ή ΣΦΑΓΕΣ ΑΜΑΧΩΝ (ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ). ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ. ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΗΤΑΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

    2. Ο ΚΕΜΑΛ ΑΤΑΤΟΥΡΚ ΗΤΑΝ ΝΤΟΝΜΕΣ (ΨΕΥΔΟΕΞΙΣΛΑΜΙΣΘΕΙΣ ΕΒΡΑΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 2 και χρόνια μετά το δημοσίευμά σας αποδεικνύεται πόσο άδικοι και γελοίοι ήταν οι ισχυρισμοί σας. Δεν αισθανεστε την ανάγκη να ζητήσετε ένα συγνώμη από τους ανθρώπους που κρυμμένοι πίσω από την ανωνυμία σας θίγετε. Είστε αισχροί

    Κι εγώ ανώνυμα απαντώ να δείτε τη γλύκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή