Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Flash back στην εξωτερική πολιτική του κ. Παπανδρέου

30 Ιουλίου 1999
---------------------

Τα
ΝΕΑ γράφουν:
"...Θύελλα ξεσήκωσε με τις δηλώσεις του περί τουρκικής μειονότητας ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου. Η πρωτοβουλία του, σε μια στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη ελληνοτουρκικός διάλογος, προκάλεσε μεγάλα ερωτηματικά ως προς τη σκοπιμότητά της..."
Η ΝΙΚΗ γράφει:
"...αιφνιδιασμός απο τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου για το θέμα της μειονότητας στη Θράκη. Την ώρα που άρχιζε ο δεύτερος γύρος του ελληνοτουρκικού διαλόγου στην Αθήνα, με αντικείμενο τα δύσκολα θέματα της τρομοκρατίας, της εγκληματικότητας και της λαθρομετανάστευσης ο Γ. Παπανδρέου μίλησε για το δικαίωμα της μειονότητας να αυτοπροσδιορίζεται..."
Ο ΛΟΓΟΣ γράφει:
"...πολιτικό σεισμό προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις του υπουργού εξωτερικών Γ. Παπανδρέου στο ραδιοφωνικό σταθμό ΦΛΑΣ περί "δυνατότητας αυτοπροσδιορισμού των μειονοτήτων", σε πολύ κρίσιμη, μάλιστα στιγμή, μεσούντος του ελληνοτουρκικού διαλόγου και μια ημέρα πριν τη σημερινή συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του Ισμαήλ Τζεμ στο Σεράγεβο..."
Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει:
"...δικαιολογημένων και σφοδροτάτων πολιτικών επικρίσεων, αναλόγων του μεγέθους του ατοπήματος στο οποίο προέβη, έγινε δέκτης ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου, αφότου έγιναν γνωστές μέσω του τουρκικού Τύπου και του "μπράβο" της "Χουριέτ" οι νεοπαγείς απόψεις του, που ανατρέπουν ως μη ωφειλα, αδιαπραγμάτευτες αρχές Εσωτερικής Εθνικής Πολιτικής και δυναμιτίζουν την Συνθήκη της Λωζάννης..."
Η ΕΣΤΙΑ γράφει:
"...όταν ο υπουργός Εξωτερικών απεφάσισε να δώση συνέντευξη στο περιοδικό "Κλικ" μάλλον δεν φανταζόταν οτι οι δηλώσεις του θα γίνονταν πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα "Χουριέτ" υπο τον τίτλο "Μπράβο Γιώργο". Είναι προφανές οτι ο κ. Παπανδρέου παρεσύρθη απο τον ερωτώντα δημοσιογράφο κατά την ροή της συνεντεύξεως, στην οποία ανέμειξε - ως μη ώφειλε - προσωπικά θέματα με λεπτά εθνικά θέματα..."
...................................
________
gianniotis: No comments

2 comments:

  1. Γιαννιωτη βγαλε και τον Γιωργακη να χωρευει Ζειμπεκικο και την Φανη Παλλη Πετραλια να χορευει τσιφτετελι και τους Τουρκους να βαρανε παλαμακια!

    (Ειδες Ντορα μου τι χανεις με το να μην εξασκησαι στον χορο!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Paliokostas Airlines Ltd

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:
    Προς τα στελέχη και μέλη της Νέας Δημοκρατίας
    Αθήνα 17-9-2009

    Αγαπητοί φίλοι,

    Η ημερομηνία των εκλογών πλησιάζει. Μετά λύπης μας σας πληροφορούμαι ότι απέμειναν ελάχιστες θέσεις στη διάθεσή σας για να αποδράσετε.

    Προλάβετε λοιπόν και κλείστε σήμερα μία θέση για σας και τους αγαπημένους σας. Καλύπτουμε τους αγαπημένους σας προορισμούς, μεταφέρουμε τα κλοπιμαία, διαθέτουμε πλαστά διαβατήρια, ξεπλένουμε τις αρπαχτές σας.

    Αξιοι συνεργάτες μας, διαπρεπείς στο χώρο και στο κόμμα της ΝΔ αναλαμβάνουν όλες σας τις βρωμοδουλειές.

    Προλάβετε !

    Επικοινωνήστε σήμερα με τα γραφεία μας (αρμόδιος κ. Τριανταφυλλίδης, ή κ. Τρομπούκας) και εξασφαλίστε την απόδρασή σας.

    Οι εκλογές έρχονται, μαζί και τα δικαστήρια.
    Και πού ξέρετε, πάλι με χρόνια με καιρούς, μπορεί να επιστρέψετε και σαν εθνάρχες.

    PaliokostaS Airlines
    Φίλοι από τα παληά
    παράδοση από το 1963

    ΑπάντησηΔιαγραφή