Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

Τι βλέπουν τα μάτια μου και δεν τα βγάζω με τα δάχτυλά μου;

Ένα μεγάαααλο μπλοκ, μας ζητάει να ...πρωτοτυπήσουμε.!

Μας προτείνει να αντιδράσουμε ...έξυπνα (!), καταθέτοντας τις πινακίδες των αυτοκινήτων μας στις κατά τόπους εφορίες, κι' όλα αυτά - λέει - για να διαμαρτυρηθούμε επειδή τα νέα τέλη κυκλοφορίας είναι κατά πολύ αυξημένα. Μάλιστα, μας προτείνει και εναλλακτικές λύσεις μετακίνησής μας, και ομολογώ πως δεν τις είχα σκεφθεί ποτέ μου.
Να μετακινούμαστε - λέει - με ταξί, με λεωφορεία, με τρόλεϊ, με το δεύτερο ή το τρίτο αυτοκίνητό μας, με το αυτοκίνητο του γείτονα, με το αυτοκίνητο του φίλου μας, με το αυτοκίνητο της ...γκόμενάς μας κ.ο.κ.
Και φυσικά ο φίλος, ή ο γείτονας ή η γκόμενά μας θα μετακινούνται ...μπουσουλώντας.!
Αν καταθέσουμε τις πινακίδες - ξαναλέει - έστω και για δυο ή τρεις μήνες, θα μπορούμε να τις ξαναπάρουμε ...πίσω όποτε θέλουμε, χωρίς να πληρώσουμε, κι΄έτσι αποφεύγουμε και την καταβολή του αντιτίμου των τελών.
Αυτό ομολογώ πως δεν το γνώριζα, διότι πίστευα ότι μαζί με τις πινακίδες καταθέτουμε και το αυτοκίνητο και δεν το ...ξαναπαίρνουμε ποτέ πίσω.
Κι' όλα αυτά - λέει - για να εκβιάσουμε την ...κυβέρνηση (;) να τα ...κατεβάσει.!
Και γιατί να τα κατεβάσει ρε μπλοκόφιλε;
Εγώ γουστάρω το νταβατζιλίκι της πράσινης ανάπτυξης γιατί είμαι ...μαζόχα. Εσένα τι σε κόφτει;
Θα συμφωνούσα μαζί σου, αν η πόλη μου είχε ...τρόλεϊ, και η γκόμενά μου αυτοκίνητο.
Τί να σου πω ρε φίλε.!!!
Μήπως είσαι...κοψοχέρης και δεν έχεις που να πεις τον πόνο σου;
Άει σαλάγατα... Πλήρωνε τώρα, και ...βούβα.! Άλλωστε "λεφτά υπάρχουν". Ντιπ τηλεόραση δεν ακούς εσύ;
Π.Ν.

7 comments:

  1. Ναι σίγουρα. Πολύ μεγάλο μπλοκ αλλά και πολύ σοβαρό. Αντιγράφει κομάτι κομάτι από την espresso και μας μας τα ρίχνει κατάμουτρα. Μας ενημερώνει για το νούμερο βρακί που φοράει η Μαντόνα και πόσα κιλά σιλικόνη βάζουν στα βυζιά τους οι τηλεπερσόνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ε όχι και αντιγράφει κοματι κοματι την ΕΣΠΡΕΣΟ το troktiko.
    Ολόκληρη την αντιγράφει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΤΣΙ....
    ΠΕΣΤΕ ΤΑ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΕΝΤΕΛΩΣ Σ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ.

    ΚΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ?
    ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΒΟΚΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΘΑΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΜΑΖΙΚΑ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ (21/10 Καλλιμάρμαρο-Αθήνα, 5μ.μ.) ΠΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χωρα με χρεωμενους κατοικους,που στη πρωτη ευκαιρια αγοραζουν ......αυτοκινητο.....μετα κλαινε.....Ε !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εάν δεν είμασταν επιπόλαιος λαός δεν θα εκλέγαμε φαφλατάδες πολιτικούς σαν το Γιωργάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. το αυτοκίνητο το παραδίδεις υποχρεωτικά όταν πρόκειται να το ΔΙΑΓΡΑΨΕΙΣ ΟΡΙΣΤΙΚΑ από την κυκλοφορία.Παραδίδοντας άδεια και πινακίδες στην εφορία κρατάς το όχημα φυλαγμένο σε χώρο που δεν εμποδίζει την δημόσια κυκλοφορία,(υποτίθεται) για 1 χρόνο βάσει της νομοθεσίας και μετά την πάροδο ενός έτους ο νόμος λέει ότι ο έφορος υποχρεούται να ελέγξει αν είναι ακόμη εκεί ακινητοποιημένο στο σημείο το οποίο δηλώνεις ότι το φυλάσεις.Βέβαια ποτέ δεν έχει εφαρμοστεί αυτό με αποτέλεσμα πολλοί ιδιοκτήτες να παρατείνουν την ακινησία πέραν του χρόνου χωρίς φυσικά να χρειάζεται να ξαναπροσέλθουν στην εφορία για να το δηλώσουν.Επίσης με την πάροδο του χρόνου η εφορία στέλνει ΜΟΝΟ τις πινακίδες για καταστροφή στα κατά τόπους μηχανολογικά και κρατά την άδεια.Έτσι μπορείς ακόμη και μετά από 2,3,5 10 χρόνια να ζητήσεις την άδεια αν θέλεις να το επανακυκλοφορήσεις βγάζοντας καινούργιες πινακίδες(με τον ίδιο αριθμό που αναγράφεται στην άδεια).

    ΑπάντησηΔιαγραφή