Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Τι είδε ο Άγγλος. Γιατί θα φύγει ο Ιρανός...

Παρακάτω διαβάστε μία επιστολή που αναφέρεται στο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης στην χώρα μας, γραμμένη από ένα Άγγλο υπήκοο που μένει μόνιμα στην Ελλάδα.

Γεια σας.

Είμαι Άγγλος υπήκοος. Διαμένω στην Αθήνα όπου είμαι παντρεμένος με Ελληνίδα. Έχω δύο γιους στην εφηβεία που πηγαίνουν Γυμνάσιο και Λύκειο αντίστοιχα.

Ήθελα κάπου να γράψω τη γνώμη μου για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα σήμερα και σας παρακαλώ να φιλοξενήσετε αυτή την επιστολή.

Σπούδασα στην Αγγλία και ήρθα για μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα όπου γνώρισα τη γυναίκα μου, παντρεύτηκα και έμεινα.
Θα μπορούσα να βρίσκομαι στην Αγγλία όπου θα είχα σταδιοδρομήσει στον τομέα των σπουδών μου αλλά προτίμησα την Ελλάδα για να μεγαλώσουν τα παιδιά μου σε πιο φυσικό περιβάλλον και επειδή κυριολεκτικά ερωτεύτηκα αυτή τη χώρα την οποία είχα γνωρίσει ήδη από τον πατέρα μου ο οποίος βρέθηκε εδώ πολύ νέος στα δύσκολα χρόνια της γερμανικής κατοχής κάνοντας αντίσταση μαζί με άλλους συμπατριώτες μας. Τα ελληνικά τα μιλάω και τα γράφω από μικρός.

Η κατάσταση που επικρατεί εδώ με τους λαθρομετανάστες, δεν περιγράφεται με λόγια.

Ένα απέραντο χάος.
Πηγαίνω με την οικογένειά μου κάθε χρόνο στην Αγγλία και βλέπω την τεράστια διαφορά που υπάρχει.
Εκεί η παραμονή των αλλοδαπών που προέρχονται από χώρες που δεν είναι μέλη της Ε.Ε., είναι πολύ περιορισμένη. Κανείς δεν μπαίνει στην Αγγλία χωρίς άδεια παραμονής, κι αυτοί που λαμβάνουν τέτοια άδεια έχουν εξασφαλίσει εργασία από πριν, έχουν πιστοποιητικό καλής υγείας και χαρτί από την αστυνομία της χώρας τους που αναφέρει ότι δεν είναι εγκληματίες. Δηλώνουν τα στοιχεία τους, τη διεύθυνσή τους κι αν χρειαστεί να αλλάξουν σπίτι, πρέπει να το δηλώσουν στην αστυνομία αλλιώς κινδυνεύουν να απελαθούν. Επίσης, εκεί η αστυνομία μπορεί να συλλαμβάνει, να ανακρίνει και γενικά να δουλεύει χωρίς να διαμαρτύρεται κανείς.

Εδώ στην Ελλάδα είναι γεμάτος ο κόσμος από λαθρομετανάστες που δεν ξέρει κανένας από πού έρχονται, ποιοι είναι, που μένουν, αν έχουν μεταδοτικές αρρώστιες. Είναι χωρίς δουλειά και κάνουν εγκληματικές πράξεις συνέχεια. Όλη η Αθήνα είναι γεμάτη Αφρικανούς που πουλάνε διάφορα πράγματα και μόλις δουν αστυνομικό, τυλίγουν τα σεντόνια κι εξαφανίζονται. Όλα αυτά τα εμπορεύματα έχουν τιμολόγιο; Νομίζω όχι. Η ελεγκτική μηχανή του κράτους πρέπει να μπει σε λειτουργία. Να βρουν τους χονδρεμπόρους που δίνουν πράγματα χωρίς τιμολόγια και να τους πάνε στα δικαστήρια. Αν γίνει αυτό, θα λιγοστέψουν οι μαύροι λαθρέμποροι, ίσως φύγουν εντελώς από τη χώρα και τα ελληνικά μαγαζιά θα ανακουφιστούνε. Διαφορετικά θα κλείνουν το ένα μετά το άλλο.

Έχω φίλους Έλληνες που είναι σε απελπισία με την οικονομική κρίση που έχει δημιουργηθεί τεχνητά. Πρέπει να μην ψωνίζει κανείς από αυτούς.

Είναι ένας τρόπος αντίστασης.

Το κυριότερο πρέπει να απελαθούν άμεσα. Όσο μένουν το πρόβλημα θα μεγαλώνει.
Στην Αγγλία είναι αυτονόητο όταν συλληφθεί λαθρομετανάστης διώχνεται αμέσως. Όσο και να τους συμπονούμε πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν γίνεται να καταστραφεί η Ελλάδα εξ αιτίας τους. Καλύτερα να φύγουν και να δημιουργηθεί μία οργάνωση όπου θα τους βοηθάει στη χώρα τους.

Ο πατέρας μου είναι πολύ ηλικιωμένος πια. Πέρυσι ήρθε στην Ελλάδα, πήγαμε σε διάφορα μέρη και απογοητεύτηκε.

Έκλαψε για την κατάντια αυτής της χώρας που αγάπησε σαν δεύτερη πατρίδα του και πολέμησε για την ελευθερία της.

Μου είπε ότι αν ήξερε ότι η Ελλάδα θα γέμιζε από Αλβανούς, μαύρους, κίτρινους, αν ήξερε τα σημερινά χάλια, δεν θα πολεμούσε εδώ στο διάστημα 1941 - 1945. Πιστεύει ότι η θυσία του πήγε χαμένη και το τραύμα στο δεξιό μηρό που το σημάδι του φαίνεται ακόμα, πήγε άδικα. Παρηγοριά του έχει τις αναμνήσεις του, το τιμητικό δίπλωμα με το χρυσό σταυρό που του απένειμε η ελληνική πολιτεία για τους αγώνες που έδωσε για την ελευθερία της.

Μου σύστησε να φύγουμε από την Ελλάδα να πάμε στην Αγγλία για μόνιμη εγκατάσταση, γιατί πιστεύει ότι κάποια στιγμή θα κινδυνεύσει η ζωή μας και η ζωή των εγγονιών του από τους «εισβολείς» όπως χαρακτήρισε τους λαθρομετανάστες.

Με τιμή

Andrew P.

Δείτε και το παρακάτω βίντεο για το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης στην πατρίδα μας από ρεπορτάζ που έκανε τον Οκτώβριο του 2009, το Γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι “France24” (στα αγγλικά).

Το κανάλι ακολουθεί τον Αλί από το Ιράν που μετά από ένα μήνα στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών στην Παγανή της Μυτιλήνης, αφήνεται ελεύθερος (με την προϋπόθεση να εγκαταλείψουν ‘οικιοθελώς’ την χώρα). Όνειρο του Αλί είναι να πάει στην Αθήνα και από εκεί σε άλλη χώρα της Ευρώπης . Όταν φτάνει στην Αθήνα το όνειρο διαλύεται γρήγορα και πανικοβλημένος από την κατάσταση που βλέπει λέει το εξής:

«Προτιμώ να γυρίσω στο Ιράν. Είναι πολύ καλύτερα εκεί! Εδώ μοιάζει με την Καμπούλ! Υπάρχουν πάρα πολύ Αφγανοί. Άφησα την βαλίτσα μου στα πόδια μου μόλις ήρθα και εξαφανίστηκε μέσα σε ένα λεπτό…»



trelogiannis

7 comments:

  1. http://ventetta.blogspot.com/2010/01/25.html

    Στις 25 Ιανουαρίου το νομοσχέδιο για την Ιθαγένεια στην Βουλή. Αντισταθείτε!

    Το εθνοκτόνο νομοσχέδιο που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στην διαδικτυακή διαβούλευση με την διαγραφή δεκάδων χιλιάδων σχολίων, φέρνει η κυβέρνηση στην Βουλή στις 25 Ιανουαρίου.

    Γράφει ο Τάκης Καμπύλης, δημοσιογράφος της Καθημερινής, διαπλεκώμενος με την ΜΚΟ του Αλιβιζάτου "Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου" η οποία ΣΥΝΕΤΑΞΕ το νομοσχέδιο και συντάκτης του άρθρου ''H λογική της θέλησης της πλειοψηφίας είναι βαθύτατα αντιδημοκρατική'':

    "Ως έχει στις βασικές του διατάξεις θα κατατεθεί, πιθανότατα στις αρχές της μεθερχόμενης βδομάδας, το νομοσχέδιο περί ιθαγένειας. Αν και δεν αποκλείεται να γίνουν την τελευταία στιγμή μερικές διορθώσεις ή τροποποιήσεις, αυτές θα αφορούν μόνον ήσσονος σημασίας ζητήματα. Ωστόσο, τέτοιες τροποποιήσεις θα δώσουν τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να επιχειρηματολογήσει ότι συμπεριλαμβάνει στο νομοσχέδιο και προτάσεις ή απόψεις (πέραν των ακραίων) που κατατέθηκαν στο σχετικό διαδικτυακό διάλογο από το opengov.gr".
    (Πηγή: Η ιθαγένεια στον δρόμο προς τη Βουλή)

    Το ΠΑΣΟΚ θα επιχειρήσει να περάσει το νομοσχέδιο με έκτακτη συνεδρίαση της Βουλής, σε μια προσπάθεια να προλάβει τις αντιδράσεις.

    Όμως οι σχεδιαστές του ψηφοθηρικού νομοσχεδίου δεν έχουν υπολογίσει ότι η επίσπευση της ψήφισης του, θα λειτουργήσει καταλυτικά στον ξεσηκωμό των Έλληνων. Οι πλειοψηφεία των Ελλήνων, πάνω του 80% τάσσονται κατά του νομοσχεδίου! Όμως οι κυβέρνηση εκμεταλεύτηκε την αποστροφή του λαού από την ΝΔ για να καταλάβει την εξουσία και να επιβάλει τα αντιδημοκρατικά της μέτρα.

    Ήρθε η έσχατη ώρα που ο Ελληνικός λαός πρέπει και θα αντισταθεί μέχρι τέλους!


    Στις ερχόμενες ημέρες πραγματοποιούνται 3 σχετικές εκδηλώσεις:



    1. Ο Πολιτικός Όμιλος για τη Δημοκρατία και την Πατρίδα διοργανώνει ανοιχτή συζήτηση με θέμα: Το Μεταναστευτικό Πρόβλημα σήμερα.

    Πέμπτη 21/1 στις 7 μ.μ.
    Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου (Βασ. Σοφίας και Ριζάρη).

    Προλογίζει ο Στέλιος Παπαθεμελής, Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης.

    Εισηγούνται: Ο Κώστας Γκιουλέκας, βουλευτής, ο Θόδωρος Κατσανέβας, Καθ. Παν.-τ. Βουλευτής, ο Παντελής Οικονόμου, Βουλευτής, ο Σάββας Ρομπόλης, Καθ. Παν.-Διευθ. Ινστιτούτου Εργασίας.


    2. "ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ"

    Κυριακή 24 Ιανουαρίου, 12 μμ
    "LEDRA MARRIOT" (Συγγρού 115)

    Με κυρίαρχο θέμα το μεταναστευτικό
    Ομιλητής: Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ

    Είναι η πρώτη, απο μια σειρά Πανελλαδικών, εκδηλώσεων που στόχο έχουν την ενημέρωση και ενεργοποίηση του Ελληνικού Λαού, πάνω στα φλέγοντα ΕΘΝΙΚΑ θέματα.


    3. Εθνικό προσκλητήριο Μνήμης και Αντίστασης,

    Σάββατο 30 Ιανουαρίου,
    7 μ.μ. Πλατεία Ιμίων, Οδός Ρηγίλλης

    ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΩΝ!

    Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ σας καλεί να τιμήσουμε τους μεγάλους Νεκρούς της νεώτερης Ελλάδας. Τους Έλληνες Ήρωες, που με την θυσία τους στα Ίμια τον Ιανουάριο του 1996, υπερέβησαν εαυτούς διασώζοντας την Εθνική μας αξιοπρέπεια.

    Την ίδια αξιοπρέπεια, την οποία οι μειοδότες πολιτικοί προσπαθούν να τσακίσουν, ξεπουλώντας τα Εθνικά συμφέροντα, αλλά και με ένα νομοσχέδιο που δίνει την Ελληνική Ιθαγένεια σε εκατοντάδες χιλιάδες αλλοδαπούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΜΙΑ ΧΟΥΝΤΑ ΠΡΟΚΤΟΡΩΝ, ΝΕΝΕΚΩΝ, ΚΑΙ ΕΦΙΑΛΤΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ. ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΝΑΝ ΚΑΤΑ 25% ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ 75% ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΕΒΡΑΙΟ, ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΕ ΕΜΦΥΛΙΑ ΔΙΑΜΑΧΗ. Ο ΓΡΑΦΩΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝΕ. ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΕ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΚΑΙ ΣΠΑΡΑΓΜΟ. ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ. ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενω ο Ρουσοπουλος, Ο Σημιτης, Ο μαγγινας, Ο Σουφλιας, Βατοπεδινοι, Μαρκοπουλος, Παυλιδης , να εχουν την εΕλληνικη ιθαγενεια????η να τους φτυσουμε ολοι μαζι στην Ομονοια??να πανε απο φτυσιμο αφου επιστρεψουν πρωτα τα κλεμμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ελληνες, Ρουσοπουλος, Βατοπεδινοι, Χρηματηστηριο, Μαγγινας, Βουλγαρακης, Ζιμενς, Μαρκοπουλος, Παυλιδης ,Σουφλιας!!!!!!!!!θαυμαστε τους.
    Οι κακοι αλλοδαποι κι οι κακοι Ελληνες , με νομο θανατικη ποινη[να ψηφιστει], παιδεραστες, κλεφτες, φονιαδες,εμποροι ναρκωτικων, τελος, μονο ετσι θ αναπτυχθει η χωρα, και θα γινει καθε εποχη, αναλογα τα προβληματα, απαιτει ναεχει και νομους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ειναι γεγονος οτι η παγκοσμιοποιηση θετει νεους κανονες στην μετακινηση των λαων, ομως εδω στην Ελλαδα ειναι ολοφανερο, οτι η λαθρομεταναστευση ειναι σχεδιασμενη απο κεντρα που αποβλεπουν στην αποδομηση και την διαλυση της χωρας..Πολιτικοι προδοτες και ξενα ανθελληνικα κεντρα σε αγαστη συνεργασια, εχουν μετατρεψει την Ελλαδα σε μια πολυχρωμη ανθρωποθαλασσα.. Σατανικοι εγκεφαλοι, μας εχουν καθηλωσει με μια ισχυροτατη προπαγανδα την οποια πηραν οι πολιτικοι απατεωνες του Συριζα αλλα και οι πολιτικοι κακοποιοι του ΚΚΕ και μαζι με ενα απεραντο πληθος αντικοινωνικων, περιθωριακων και ποινικων, καθηλωσαν τον απλο ελληνα πολιτη σε απλο θεατη της εκτελεσης του...
    Προτεινω προς ολα τα μπλογκ να περασουμε το εξης στους ελληνες πολιτες της δυσμοιρης χωρας μας:
    Καθε 1η του μηνα να συγκεντρωνομαστε εξω απο την βουλη, σε μια βουβη διαδηλωση πενθους..Απλα στις 18:00 ακριβως θα σταματουμε και θα γυριζουμε βουβοι το βλεμμα προς τη βουλη των Ελληνων, για ενα λεπτο..μονο για ενα λεπτο..Αυτο θα μας συντονισει οπως τον ακροβατη πριν το μεγαλο αλμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτά τα αυτονόητα πράγματα που μας γράφει ο Andrew για την Αγγλία γιατί να μην ισχύουν για τη και για τη Χώρα μας? Αυτοί οι θολοκουλτουριάρηδες της Αριστεράς και (κάποιοι) του ΠΑΣΟΚ δεν το καταλαβαίνουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ

    ΖΗΤΩ Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

    Μάθετε να ψηφίζετε πολίτικους και όχι τσουτσέκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή