Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Εκτός ελέγχου η απάτη και η διαφθορά στη χώρα μας.!


Του Νίκου Χατζίδη...

Πρέπει να προσέχουμε πολύ πια και να μην εμπιστευόμαστε κανέναν, διότι έχουν κυριολεκτικά εκλείψει σε επικίνδυνο βαθμό στοιχειώδεις αρετές από ανθρώπους που πρωτοστατούν, ή διεισδύουν σε πρωτοβουλίες για να τιμήσουν κάποιους, ή να ενισχύσουν κάποιες φιλανθρωπικές οργανώσεις, διότι έχουν εξελιχθεί σε επικίνδυνους και αδίστακτους εκμεταλευτές που υποτιμούν την νοημοσύνη του απλού έλληνα πολίτη προς τον οποίο απευθύνονται για να συγκεντρώσουν τα χρήματα.
Μετά την αποκάλυψη από την Ζούγκλα του Τριανταφυλλόπουλου του σκανδάλου για την κλοπή των χρημάτων των δύο συναυλιών για τον Καζαντζίδη με διοργανώτρια την Μαρινέλλα, χθές και πάλι στη ζούγκλα αποκαλύφθηκε και δεύτερο σκάνδαλο,πάλι σε συναυλία αυτή την φορά προς τιμή του Λευτέρη Παπαδόπουλου με διοργανωτή τον κ. Λιάνη.
Και βάζει τον καθένα μας σε αμφιβολία μήπως τέτοια φαινόμενα έχουμε παντού όπου γίνονται προσπάθειες να συγκεντρωθούν χρήματα για ιερούς σκοπούς.
Αρχίζει και τρίζει το θεμέλιο της εμπιστοσύνης μας για κάθε τέτοια προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων, μήπως στο τέλος κάποιοι επιτήδειοι που παίρνουν το χρήμα δεν το διαθέτουν για το σκοπό που πρέπει και το κατακρατούν για ίδιο όφελος.
Πρέπει μέχρι να πάει στο σκοπό το χρήμα να γίνεται αυστηρός έλεγχος.
Ετσι φθάνουμε στο σημείο να αμφισβητούμε για το πού πήγαν τα χρήματα από κάποιες προσπάθειες, όπως τηλεμαραθώνιους, κάποιους τραπεζικούς λογαριασμούς για συγκέντρωση χρημάτων, που δίνονται πολλές φορές για αναξιοπαθούντες πολίτες μας.
Ακόμη μπαίνει αμφιβολία αν και πολλοί φιλανθρωπικοί σύλλογοι αγάπη-ελπίδα-φροντίδα διαχειρίζονται τίμια τα χρήματα, όπως και οργανώσεις γιατροί χωρίς σύνορα -άκτιον κλπ.
Ποιός είναι σίγουρος το τι να γίνεται;
Οπως και πολλοί έρανοι αγάπης, ή εναντίον του καρκίνου, ή συγκέντρωση χρημάτων για κάποιον άρρωστο με σκοπό να σταλεί για θεραπεία στο εξωτερικό.
Είναι αλήθεια απογοητευτική η διαπίστωση, ότι η διαφθορά πλέον στην χώρα μας, έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

1 comments:

  1. σωστα τα λες
    αλλα την μεγαλη κλοπη της 29ης Νοεμβριου?

    που ειναι τα 2€ χ 800.000 χονδρικα 1.600.000
    που ειναι οι 800.000 οταν ειναι γραμμενοι στα συστηματα 308.000 μονο!
    που ειναι τα 1600 νετ μπουκ των χειριστων, τα κινητα,
    καιτα τελικα αποτελεσματα?

    η κλοπη εχει γινει εθνικο σπορ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή