Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Ενδείξεις υπαναχώρησης του κ. Παπανδρέου για τους μετανάστες

Την εντύπωση ότι αρχίζει και κάνει δεύτερες σκέψεις σχετικά με το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια, έδωσε σήμερα ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου κάτω από την πίεση της μεγάλης αντίδρασης του κόσμου και της αντιπολίτευσης.
Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης έδωσαν μεγάλη έκταση στη σημερινή συνάντηση του κ. Παπανδρέου με τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Αντόνιο Γκουτέρες (ούτε ο Ομπάμα να ήταν), κατά την διάρκεια της οποίας ο πρωθυπουργός έδωσε έμφαση στην "φύλαξη των συνόρων" και στην "οικονομική επιβάρυνση" της Ελλάδας από τον μεγάλο αριθμό μεταναστών που δεν μπορούμε να δεχθούμε, αλλά και την συνεργασία των κρατών μελών της Ε.Ε στην αντιμετώπιση του προβλήματος.
Παρουσιάζοντας ένα νέο σχέδιο δράσης της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε έξι τομείς:
- Επιτήρηση των συνόρων τόσο στις πύλες εισόδου, όσο και στις εξόδους της χώρας.
- Αντιμετώπιση της λαθρεμπορίας ανθρώπων.
- Σωστή διαχείριση των πολιτικών προσφύγων.
- Συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία, με τα υπόλοιπα κράτη-μέλη εντός Ε.Ε. και με τα γειτονικά κράτη.
- Ομαλή ένταξη των νομίμων μεταναστών στις κοινωνικές μας δομές και ιδιαίτερα εκείνων της δεύτερης γενιάς.
- Ριζική αλλαγή της πολιτικής για το άσυλο, με την ίδρυση ανεξάρτητης Υπηρεσίας Ασύλου (για την αξιολόγηση του καθεστώτος ασύλου).
Στόχος της κυβέρνησης, τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, είναι η σταδιακή δημιουργία ειδικών κέντρων πρώτης υποδοχής στις περιοχές με έντονο πρόβλημα.
antinews

2 comments:

  1. ΜΑΛΛΟΝ ΑΛΛΑΓΗ ΠΛΕΥΣΗΣ ΖΗΤΑΕΙ
    ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΒΟΡΓΙΝΕΣ ΤΩΡΑ!


    ΟΥΖΟΥΜΠΟΥΡΟΥ ΡΕΕΕΕΕΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να το αποσύρουν τώρα το νομοσχέδιο, αλλιώς θα δούνε πράγματα από τον κόσμο (που στην συντριπτική του πλειοψηφία δεν το θέλει), που δεν θα τα πιστεύει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή