Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010

Ξυπνήστε βόδια.! Οι Σκοπιανοί στήνουν το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου.!

Έφτασαν με άκρα μυστικότητα εχθές το βράδυ στα Σκόπια φορτηγά από την Φλωρεντία που περιέχουν υλικά και τμήματα για την τοποθέτηση του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων.
Οι γυφτοσκοπιανοί κλιμακώνουν τις προκλήσεις τους, βλέποντας ότι από το ανύπαρκτο ελληνικό κράτος δεν υπάρχουν ούτε αντιδράσεις αλλά ούτε και καμία διάθεση ενημέρωσης του κόσμου για τις προκλήσεις τους...
Το άγαλμα, οι εργασίες για το οποίο θα ξεκινήσουν άμεσα, θα στηθεί σε βάθρο ύψους 10 μέτρων, ενώ ο Στρατηλάτης θα είναι έφιππος στον Βουκεφάλα (όπως οι ίδιοι οι γύφτοι λένε) θα έχει 12 μέτρα επί πλέον ύψος και θα περιστοιχίζεται από οκτώ στρατιώτες και τέσσερεις χάλκινους λέοντες ενώ θα στοιχίσει συνολικά 5 εκατομμύρια Ευρώ.
Οι ίδιοι οι γυφτοσκοπιανοί για να θολώσουν τα νερά και να προλάβουν τις αντιδράσεις (από ποιούς θα θέλαμε να ξέρουμε...) αφήνουν να εννοηθεί ότι υπάρχει ενδεχόμενο μέσα στα πρώτα φορτηγά που έφτασαν από την Φλωρεντία να βρίσκονται και τα δυό λιοντάρια που θα τοποθετηθούν δεξιά και αριστερά από την γέφυρα "Γκότσε Ντέλτσεφ" που οδηγεί στα Σκόπια, αλλά οι κινήσεις των συνεργείων και των φορτηγών στην πλατεία (δείτε επάνω φωτο) που έχουν σκοπό να στηθεί το άγαλμα - πρόκληση, απέναντι στην Ελλάδα και την Ιστορία, δείχνουν τι πρόκειται πραγματικά να συμβεί.
Ένα φωτογραφικό "μοντάζ" που δίνουν οι ίδιοι οι γύφτοι, για να αναπαραστήσουν το πως θα στηθεί το άγαλμα του στρατηλάτη μας στην γυφτοπρωτεύουσα τους.
Ο Αλέξανδρος θα δείχνει προς την... Σολούν, την οποία οι ΑΡΡΩΣΤΟΙ θέλουν να... απελευθερώσουν!
Κι' εμείς καθόμαστε και ...μασάμε το κουτόχορτο, σαν τα βόδια στο παχνί.
gianniotis & thermopilai

3 comments:

  1. Δεν ξερω ποιο ειναι χειροτερο,οι Σκοπιανοι που στηνουν αγαλμα και μαλιστα αρκετα εντυπωσιακο, του Μεγα Αλεξανρου η' που στην πρωτευουσα της Ελλαδας δεν υπαρχει οχι αγαλμα αλλα ουτε μια μαρμαρινη πλακετα για τον Μεγιστο των Ελληνων κι ισως τον σπουδαιοτερο ανδρα που γνωρισε ποτε η ανθρωποτητα.
    Στην κεντρικη πλατεια της Κατερινης λιγα χιλιομετρα μακρια απο το μεγαλυτερο θρησκευτικο κεντρο των Μακεδονων,το ιερο του Διον,εκει που θυσιασε στους Δωδεκα Θεους ο Αλεξανδρους για να συνδραμουν στην κοσμοιστορικη εκστρατεια του,σ'αυτην την πολη λοιπον,στην κεντρικη της πλατεια υπηρχε ενας μικρος ανδριαντας αυτου του μεγαλου ανδρος κι αυτο με ιδιωτικη πρωτοβουλεια,που απ'οτι φαινεται ενοχλουσε καποιους οι οποιοι φροντισαν να την απομακρυνουν,αγνωστο που κι αγνωστο το γιατι.
    Να κοιταμε και λιγο τα δικα μας χαλια,δεν φταινε παντα οι αλλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ελλαδα, ειναι κρατος, που χει πατριωτες.
    Δε φοβομαστε κανενα, τσακωνομαστε, διαφωνουμε ,μα η Ελλαδα μας ειναι πανω απ ολα.
    Ενωμενοι οι Ελληνες δε φοβουντε, ας κτισουν οτι θελουν ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ, δε γινοντε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εθνικό προσκλητήριο Μνήμης και Αντίστασης, Σάββατο 30 Ιανουαρίου – Πλατεία Ιμίων, Οδός Ρηγίλλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή