Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

Διάλογος χωρίς συνομιλητές...


Από τον Ιάσωνα...

Ενω εγραφα τα πρακτικα παρακολουθουσα την συζητησι...
Ο διαλογος ηταν ειλικρινης. Οι συνομιλητες δεν εκρυψαν ουτε τα τα συναισθηματα τους αλλα περισσοτερο ουτε τις σκεψεις τους.
Ο απολογισμος της καταστασεως ηταν καταλυτικος.
Σε λιγες εβδομαδες ηταν περιπου βεβαιο. Δεν θα υπηρχαν χρηματα ουτε για εισαγωγες καυσιμων ουτε για συνταξεις ουτε για δωρα ουτε για μισθους.
Ο δανεισμος ηδη εχει καταστη τοσο προβληματικος που σε λιγο θα είναι αδυνατος.
Οι ελληνικες τραπεζες ηδη αντιμετωπιζουν προβλημα ρευστοτητος και οι καταθετες ακομη και οι πιο μικροι προβαινουν σε αναληψεις καθημερινως ενω αρκετα δις ηδη εχουν φυγει στο εξωτερικο.

"Ζητώ να καταλαβετε ότι η καταστασις για λογους που δεν είναι της στιγμης να αναλυσουμε εχει καταστη κρισιμη. Αν δεν ομονοησουμε αν δεν βοηθησουν ολοι, θα ειμεθα συνυπευθυνοι της πτωχευσεως της Ελλαδος." Ειπε ο Πρωθυπουργος.
"Τα νοικοκυρια θα καταστραφουν η κοινωνικη αναταραχη θα λαβη ανεξελεκτη τροπη.Ενω ο κινδυνος των γειτονων μας παραμενει παντοτε ενεργος."
"Συμφωνω και υπερθεματιζω κε Πρωθυπουργε."
Αντειπε ο αρχηγος της Αξιωματικης Αντιπολιτευσεως.

"Γι αυτό εξ αλλου ζητησα να σας δω. Προκειμενου να σας διαβεβαιωσω ότι αυτή την στιγμη δεν εχει σημασια το κομμα ή το προσωπικο πολιτικο κοστος. Ηλθα να σας επιβεβαιωσω την απολυτη συναινεσι ολης της κοινοβουλευτικης ομαδος και εμου προσωπικως στην ληψι των απαιτουμενων μετρων για την μειωσι των δαπανων. Καταλαβαινω ότι μαζι πρεπει να πεισουμε τον Ελληνικο Λαο ότι οι δαπανες του Δημοσιου πρεπει να μειωθουν αμεσως. Είναι προτιμοτερο να χαθη ο 14ος μισθος σημερα παρα αυριο να χαθουν και οι 14 μισθοι."

Ο Πρωθυπουργος χαμογελασε λυπημενα.

"Δεν περιμενα ότι θα ειχα εγω αυτό το λυπηρο χρεος .Ειπε.Πως να εξηγησω στους Ελληνες ότι τοσα χρονια ζουσαμε με δανεικα.Οτι τους εξαπατουσαμε.. Ότι οι δημοσιοι υπαλληλοι είναι υπεραριθμοι.Σε πολλες υπηρεσιες υποαπασχολουνται. Ότι οι υπερωριες είναι πλασματικες και ότι οι συνδικαλιστες ακομη και οι προσκειμενοι στην κυβερνησι δεν δεχονται την πραγματικοτητα και προτιμουν την ανευθυνη αδιαλλαξια. Εχουμε βαρυτατη ευθυνη και για τον δανεισμιο και για την καταντια της σημερινης πολιτειας.Επιτρεψαμε στον λαικισμο να επικρατηση." Τελειωσε ο Πρωθυπουργος.

Ο Αρχηγος της Αξιωματικης αντιπολιτευσεως σηκωθηκε. Το προσωπο του ηταν εξ ισου σοβαρο και σκυθρωπο.

"Κε Πρωθυπουργε. Ειμαι προθυμος να εμφανιστω μαζι σας. Να μοιραστω τις ευθυνες που μου αναλογουν. Να ζητησουμε μαζι και από όλα τα νομοταγη κομματα στη Βουλη και εκτος αυτης να συναινεσουν. Δεν εχουμε άλλο καιρο να χασουμε. Αλλωστε είναι βεβαιο ότι τα μετρα αυτά και χειροτερα θα μας τα επιβαλλει η ΕΕ ή θα τεθουμε εκτος ευρωζωνης χωρις την παραμικρη βοηθεια. Ας σταματησουμε τις εξεταστικες και τις αλληλοκατηγοριες. Βεβαιως ολοι μας εχουμε ευθυνη . Ομως αυτή την στιγμη δεν εχει σημασια ποιος φερει την μεγαλυτερη. Αλλα πως θα σωσουμε την χωρα. Από αυτή τη στιγμη δεν ειμεθα αντιπολιτευσι.Ειμεθα οι συνεργατες σας για να αποφευχθη την υστατη στιγμη η καταρρευσις και η καταστροφη."
*****

Ηταν από τις σπανιες περιπτωσεις, οπου στα νυκτερινα δελτια αποψεων αυτή την φορα υπηρξε ειδησις.
Η κυβερνησις οριζε υπουργο οικονομικων, παιδειας και εξωτερικων κοινης αποδοχης εκτος βουλης.
Ο προεδρος Δημοκρατιας παρητειτο κάθε αποζημιωσεως επικαλουμενος το παραδειγμα του Εθνικου Κυβερνητου Ιωαννου Καποδιστρια.
Η εκκλησια θα συνεισφερε όλα τα εσοδα της εκκλησιαστικης περιουσιας στο υπουργειο οικονομικων.
Ταυτοχρονα ανηγελλοντο τα οικονομικα μετρα σε κοινη εμφανισι Πρωθυπουργου, Αρχηγου Αξιωματικης αντιπολιτευσεως και των διατελεσαντων πρωθυπουργων.
Η καταργησις του 13ου και 14ου Μισθου.
Η καταργησις της μονιμοτητος.
Η σταδιακη πρωιμος συνταξιοδοτησις εντος τριων μηνων των Δημοσιων υπαλληλων που θα συνταξιοδοτουνται εντος πενταετιας.
Η καταργησις του δικαιωματος των βουλευτων να προσλαμβανουν δυο υπαλληλους για τα γραφεια τους, οι οποιοι εν συνεχεια παραμενουν στο Δημοσιο.
Η μειωσις στο ημισυ της βουλευτικης αποζημιωσεως.
Η καταργησις του δικαιωματος των βουλευτων να συνταξιοδοτουνται μολις συμπληρωσουν δυο τετραετιες και η επαναφορα της κανονικης συνταξιοδοτησεως των οπως ολοι οι υπαλληλοι του Ελληνικου δημοσιου.
Συγκεκριμενα μετρα εξειδικευμενα ανα υπουργειο περικοπης δαπανων θα ανηγγελοντο την ερχομενη ημερα απο ολους τους υπουργους.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου