Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Εξαρθρώθηκε σπείρα αλλοδαπών εκβιαστών.

Χθες (16-2-2010) μετά από επιχείρηση του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Α' Τ. Α Περιστερίου Αττικής, εξαρθρώθηκε ομάδα αλλοδαπών, Ασιατικής καταγωγής, οι οποίοι κατακρατούσαν ομοεθνή τους και απαιτούσαν από τους συγγενείς του την καταβολή χρηματικού ποσού για την απελευθέρωσή του.
Αναλυτικότερα, ύστερα από ενημέρωση της Υπηρεσίας ότι αλλοδαπός, ετών 24, κατακρατούνταν από ομοεθνείς του, οι οποίοι απαιτούσαν από συγγενείς του την κατάθεση ποσού 10.000 σε τράπεζα της αλλοδαπής και μετά από επισταμένη έρευνα και ανταλλαγή πληροφοριών-συνεργασία με το Α' Τ. Α. Περιστερίου, τέθηκαν υπό επιτήρηση τέσσερις αλλοδαποί, ως πιθανοί δράστες της αρπαγής -εκβίασης.
Χθες και ώρα 10:00, εντοπίστηκε από πλήρωμα περιπολικού ο παθών, ο οποίος είχε καταφέρει να διαφύγει από το παράπηγμα όπου τον κρατούσαν, στην περιοχή Υψώματα Διαβατών και ακολούθως σε επιχείρηση που έγινε, συνελήφθησαν οι τρεις δράστες, ηλικίας 29, 24 και 30 ετών αντίστοιχα, ενώ αναζητείται ένας ακόμη 29χρονος ομοεθνής τους.
Σε νομότυπη έρευνα που έγινε στο παράπηγμα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα περίστροφο τύπου ZASTAVA , τέσσερα φυσίγγια τύπου 357 MAGNUM , 39 κυνηγετικά φυσίγγια και ένα πιστόλι κρότου.
Σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο παθών, οι δράστες αφαίρεσαν από την κατοχή του μικροποσό, ένα κινητό τηλέφωνο και δελτίο αιτήσαντος άσυλο αλλοδαπού και επιπλέον τον χτύπησαν και τον κακοποίησαν σεξουαλικά.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου