Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

Οι Ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες!...

(Στην Κένυα, 15-2-1999 παραδόθηκε στους Τούρκους ο Οτσαλάν).


Του Καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ.

Όταν βγάλουμε τα κομματικά γυαλιά που μας μάθανε να φοράμε, ξεπερνώντας πράσινο, μπλε, κόκκινο και τον αχταρμά χρωμάτων τότε μόνο θα ...ξυπνήσουμε, πριν πολύ είναι αργά!
Τη μοναδική ηλιαχτίδα φωτός στο φιάσκο Οτσαλάν θα τη βρούμε στις καρδιές όλων των Ελλήνων που και στις πιό δύσκολες στιγμές της ιστορικής μας πορείας στο χρόνο κρατάμε μέσα μας αιώνια-άσβεστη- τη σπίθα της λευτεριάς...
Σήμερα κυβερνά μία γενιά που γαλουχήθηκε με την εντυπωσιακή αντίφαση όπου ο Μεταξάς, αρχηγός της δικτατορίας της 4ης Αυγούστου χωρίς να είναι ο ..." νόμιμος ηγέτης", κατάφερε να συντάξει πίσω του ΟΛΕΣ τις πλατειές λαϊκές μάζες βροντοφωνάζοντας στον Ιταλό το ιστορικό ΟΧΙ!...
Αν πράγματι "...εμπειρίες δεν είναι αυτά που μας συμβαίνουν, αλλά αυτά που εμείς κάνουμε με όσα μας συμβαίνουν..." όπως έγραψε εύστοχα ο Αλντους Χάξλεη, τότε τι νόημα θα έχει εφεξής για τα παιδιά που εμείς φέραμε στον κόσμο το ρητό του Ουίνστον Τσώρτσιλ, του βρετανού πολιτικού που περιποιήθηκε τιμή στον ελληνικό λαό δηλώνοντας μετά το έπος του 1940 ότι από εδώ και εμπρός "...δεν θα λέμε ότι οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες, αλλά ότι οι ήρωες πολεμούν σαν...Έλληνες!"
Λόγια ιστορικής σημασίας και διαχρονικής συνέπειας, ή φτηνά λογοπαίγνια χαμηλού επιπέδου διπλωματικών δημοσίων σχέσεων για να απαλύνουν τον θάνατο και τις κακουχίες του ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ λαού που είπε ΟΧΙ στον Άξονα ενώ οι Γάλλοι ρώταγαν "πουρκουά", οι Εγγλέζοι έτρεχαν στα καταφύγια του Λονδίνου και οι ΤΟΥΡΚΟΙ σήκωναν τις μπάρες των συνόρων λέγοντας "Χός γκελντίν Αφέντημ…περάστε!"
Άπο είναι το ψευδώνυμο του λησμονημένου στη φυλακή Κούρδου ηγέτη Οτσαλάν, που σε ανύποπτη στιγμή είχε δηλώσει, ελληνοπρεπώς, "Είτε αγωνίζεσαι, και νικάς και έτσι επιβιώνεις, είτε χάνεις και τότε πεθαίνεις έντιμα..."
Να του είχαμε συμπαρασταθεί ΕΠΡΕΠΕ στις δύσκολες στιγμές του ΟΛΟΙ οι Έλληνες δικαιώνοντας τη δικιά μας θέση στο πανανθρώπινο Πάνθεο Ηρώων που ακόμη και σήμερα, εποχή του άκρατου κυνισμού, θα επιλέγαμε να πέφταμε για τη Λευτεριά κόντρα στον κ Πάγκαλο, τον κ Σημίτη και άλλους πολιτικούς άνδρες εκείνης της εποχής ....

10 comments:

  1. gianniotes poli ellines to pezete h filisas den diaferi k poli apo ayti ton alvanon alla apo ta eyro poy sas fernoyn oi fitites ξexasate ta gidiasas k tin idate filisixi asti agriniotis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. oxi file mou alla mhn to pezete ellinares mia poli volemeni k sti foto tzami exeis ta lefta sas den sas kanoun kati allo apo ayto poy eiste...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ, μάλλον δεν καταλαβαινόμαστε.!
    Αν διαπιστώνεις, πρόκειται για ένα άρθρο του καθηγητή Πιπερόπουλου με τίτλο: "Οι Ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες!..."
    Τώρα δεν μπορώ να καταλάβω που κολλάνε το "gianniotes" η "fili sas", τα "gidia sas", οι "fitites", οι "volemeni", το "tzami" κ.λ.π.
    ___________
    Άστο καλύτερα, μην το παιδεύεις.!

    gianniotis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. sto keimeno gia thn koyneva poy les oti den pires spiti anaferome gia ti voulgara katalaves giannioti

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙς ,ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ Η ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΣΤΩ, ΝΑ ΤΟΥ ΠΟΥΝ ΠΩς ΑΥΤΑ ΤΑ ΡΗΧΑ ΚΑΙ ΑΝΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΕΝ ΠΟΛΟΙΣ ΑΝΟΗΤΑ, ΑΡΘΡΙΔΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΑ ΟΠΟΥ ΒΡΕΙ ΦΙΛΟΞΕΝΑ ΜΠΛΟΚΣ,ΤΟΝ ΥΠΟΤΙΜΟΥΝ, ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ,ΥΠΟΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ, ΠΟΥ ΤΙΣ ΟΙΔΕ, ΠΩΣ ΤΗΝ ΑΠΕΚΤΗΣΕ..
    ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΚΥΡΙΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ, ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΙ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΝΑ ΠΕΙΤΕ.
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ, ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΙ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΤΩΝ "ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΣΑΣ "
    ΣΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΤΟ" ΨΙΛΟ "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε Αγρινιώτη (;)
    Εσύ μου μιλάς για την Βουλγάρα την Κούνεβα (άσχετο με την ανάρτηση) κι' εγώ σου μιλάω για την Ελληνίδα Σοφία Ψυχογιού.
    Τί λες;
    Θα πάρει κανά σπιτάκι η Ελληνίδα;
    Γι' αυτό σου λέω "άστο".!

    gianniotis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. h ethniki sinidisi den endiaferi oyte tin koyneva oyte tin ψyxogiou alla volemena atoma san esena

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σε αυτη την Πατριδα καποιοι δεν ξεχνουν.
    Μπραβο στον καθηγητη για το κειμενο που μας υπενθυμιζει την ΠΡΟΔΟΣΙΑ και την ΠΑΡΑΔΟΣΗ του ηγετη των Κουρδων Αμπντουλαχ Οτσαλαν απο την ελληνικη κυβερνηση του πρωθυπουργου Κωστα Σημιτη στην Τουρκια.
    Δυστυχως υπαρχουν ακομα στην πολιτικη σκηνη προσωπα τα οποια ειχαν διαδραματισει τοτε πρωταγωνιστικο ρολο.Ο Θοδωρος Παγκαλος δεν εχει μπει ακομα στο χρονοντουλαπο της Ιστοριας.Αυτο το γεγονος δειχνει και τον ηθικο ξεπεσμο του ελληνικου λαου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ντρέπεσαι για την ορθογραφία σου και δεν γράφεις ελληνικά ρε τσόγλανε,η είσαι τουρκαλβανός; ΓΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή