Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Δελτίο Τύπου Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού.

Κολωνία, 19.02.2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΦΕΤΕΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ

Tο Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ) καταγγέλλει τις μεθοδευμένες ενέργειες κύκλων του αλβανικού καταστημένου που προσπαθούν με νομιμοφανείς μεθόδους να καταπατήσουν και να σφετεριστούν περιουσίες μελών της Ελληνικής Μειονότητας που ζουν επί χιλιετίες στα πατρογονικά τους εδάφη. Με πλαστά οθωμανικά φιρμάνια και με τη βοήθεια της αλβανικής γραφειοκρατίας ολόκληρες περιουσίες με συνοπτικές διαδικασίες αλλάζουν χέρια.
Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού καταδικάζει τις μεθόδους αυτές.
"Τέτοιες συμπεριφορές σε βάρος της Ελληνικής Μειονότητας , το έχουμε τονίσει χιλιάδες φορές, δεν οδηγούν πουθενά", τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΣΗΕ κ. Χρυσόστομος Δήμου και συνέχισε "Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού εκφράζει την αλληλεγγύη προς την Ελληνική Μειονότητα και δηλώνει ότι θα παρακολουθεί το θέμα από κοντά".
Καλεί δε την Αλβανική Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα προσωπικά να επέμβει και να σταματήσει τις μεθόδους αυτές σφετερισμού της περιουσίας της Ελληνικής Μειονότητας και να σεβαστεί τα ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματά τους. Επίσης καλεί την Αλβανική Κυβέρνηση να λάβει όλα τα μέτρα ώστε η επικείμενη απογραφή του πληθυσμού της Αλβανίας να γίνει πραγματικά ελεύθερη και να αποτυπώνει την πραγματική σύνθεση της αλβανικής κοινωνίας.

Από το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας
του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου