Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Όλα τα βλέμματα στον Δήμο Αθηναίων

Εν όψει των δημοτικών εκλογών του ερχομένου φθινοπώρου, οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης της χώρας εντείνουν τις δράσεις τους, μετατρεπόμενοι ουσιαστικά σε τεράστια πολιτικά γραφεία για την επανεκλογή των τοπικών αρχόντων.
Ο Δήμος Αθηναίων, ο μεγαλύτερος δήμος της χώρας, συγκεντρώνει όλα τα φώτα, καθώς η επανεκλογή ή όχι του Νικήτα Κακλαμάνη δεν ενδιαφέρει μόνον τον ίδιο αλλά και όλους τους ενοίκους της "Πολυκατοικίας".
Ο ίδιος ο δήμαρχος Αθηναίων, με την αποτυχία της Ντόρας Μπακογιάννη, την οποία είχε στηρίξει και την εκλογή στην προεδρεία της Νέας Δημοκρατίας του πάλαι ποτέ συναγωνιστή του στην ΠΟΛ.ΑΝ. Αντώνη Σαμαρά, θέλησε αμέσως να εκβιάσει την στήριξη του γαλάζιου κόμματος, δηλώνοντας ότι θα επιδιώξει την επανεκλογή του στο αξίωμα που κατέχει. Πρόκειται για μία κίνηση ματ, η οποία γίνεται όλο και πιο αντιληπτή, καθώς ο κ. Κακλαμάνης παίζει το τελευταίο του χαρτί για την πολιτική του επιβίωση.
Ο Σαμαράς, αρχικά δεν ήθελε να στηρίξει τον νυν δήμαρχο, φανερά ενοχλημένος από την "προδοσία". Γνωρίζει, άλλωστε, ότι η δυσαρέσκεια που υπάρχει στην Αθήνα κατά του κ. Κακλαμάνη είναι μεγάλη, τόσο από τους κατοίκους όσο και από τους επιχειρηματίες. Πέραν λοιπόν, της όποιας προσωπικής αποστροφής, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης γνωρίζει ότι αφενός θα είναι πολύ δύσκολο ο δήμαρχος να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των δημοτών. Αφετέρου, εφόσον ο δήμαρχος σκοπεύει να ξανακατεβεί στις εκλογές ακόμη και ως αντάρτης, όσο καλή και αν είναι μία άλλη επίσημη υποψηφιότητα, η γαλάζια ψήφος θα διασπασθεί.
Αν μάλιστα ο Γιώργος Καρατζαφέρης στηρίξει εν τέλει τον Νικήτα Κακλαμάνη, τότε η όποια επιλογή του Αντώνη Σαμαρά κινδυνεύει να έρθει τρίτη στις προτιμήσεις των δημοτών.
Στο στρατόπεδο του ΛΑ.Ο.Σ. οι απόψεις διίστανται.
Πολλοί είναι εκείνοι που είναι διατεθειμένοι να συμμορφωθούν προς οποιαδήποτε γραμμή δώσει ο πρόεδρος, αφού ό,τι έχει κάνει τον τελευταίο καιρό του βγαίνει. Από την άλλη υπάρχει το προηγούμενο του 2006, όταν ο Γιώργος Καρατζαφέρης δεν κατάφερε, παρά την στήριξη που παρείχε στον νυν δήμαρχο, να εκλέξει ούτε έναν από τους δύο δικούς του υποψηφίους που είχε συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο του Κακλαμάνη.
Υπάρχει, ωστόσο ένα σενάριο που ταιριάζει πολύ στην αρέσκεια του Καρατζαφέρη να ελίσσεται. Αυτό λέει ότι ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. με την στήριξη που παρέχει εκ του ασφαλούς - έχουμε πολύ δρόμο μέχρι τις εκλογές - στον Νικήτα Κακλαμάνη, ωθεί ουσιαστικά τον Αντώνη Σαμαρά να στηρίξει τον δήμαρχο, ώστε να κατεβάσει ο ίδιος μετά αυτόνομο ψηφοδέλτιο.
Η δυσαρέσκεια εις βάρος του κ. Κακλαμάνη, η έξαρση της εγκληματικότητος και τα άλλα σοβαρά προβλήματα που δημιουργεί η μετανάστευση αλλά και η έντονη συσπείρωση που παρουσιάζει ο πατριωτικός χώρος τον τελευταίο καιρό, θα μπορούσαν να οδηγήσουν το ΛΑ.Ο.Σ. σε διψήφια ποσοστά.
elkosmos

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου