Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Σαμαράς: "Χωρίς αναπτυξιακές ανάσες δεν θα αποδώσουν τα μέτρα"

Τον φόβο ότι η ύφεση που διανύουμε, σε συνδυασμό με τα μέτρα που έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση, μπορεί να οδηγήσει σε βαθύτερη μείωση της ανάπτυξης, σε περισσότερα "λουκέτα" και σε αύξηση της ανεργίας, εξέφρασε ο Αντώνης Σαμαράς, κατά τη συζήτησή του με το προεδρείο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
Όπως τόνισε κατά τη συνάντηση, η κυβέρνηση καλείται να εμπλουτίσει τις πολιτικές της για τη στήριξη της οικονομίας, με αναπτυξιακές ανάσες. "Διαφορετικά -είπε- το οικονομικό και κοινωνικό κόστος θα είναι μεγαλύτερο από το δημοσιονομικό όφελος". Αντίστοιχες δηλώσεις έκανε ύστερα από τη συνάντηση και ο αρμόδιος τομεάρχης Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος μίλησε για "ηφαιστειακό" μείγμα πολιτικής από την κυβέρνηση για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Πελοπίδας Καλλίρης εκτίμησε πως τα μέτρα της κυβέρνησης είναι προς τη σωστή κατεύθυνση για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, αλλά "από κει και πέρα η επιβάρυνση των νοικοκυριών, που είναι ήδη σε μία πολύ κακή κατάσταση, με υποχρεωτικές αποδείξεις 30%, θεωρούμε ότι θα δημιουργήσουν -είναι ένα χαράτσι το οποίο δεν φαίνεται- μία επιπρόσθετη επιβάρυνση στο εισόδημα των νοικοκυριών, που ήδη είναι τελματωμένα. Επιπλέον, οι φόροι στα καύσιμα, οι οποίοι είναι οι μεγαλύτεροι της τελευταίας δεκαετίας, καθώς και στα ποτά και τα τσιγάρα, δημιουργούν ένα ασφυκτικό “περιτύλιγμα” για τα νοικοκυριά, που θα μειωθεί πραγματικά το εισόδημά τους", επεσήμανε.
Ο κ. Σαμαράς το απόγευμα συναντήθηκε στη Ρηγίλλης και με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Δ. Δρούτσα, ο οποίος τον ενημέρωσε για το πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ, καθώς και για τις επιστολές που αντάλλαξαν ο πρωθυπουργός με τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου