Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Αμετακίνητα από τον Προμαχώνα τα "τσιράκια" του Μπούτα

Με την αποχώρηση των αγροτών από τη Νίκαια (σήμερα Πέμπτη) πέφτει η αυλαία των κινητοποιήσεων σε όλη τη Θεσσαλία, καθώς από το μεσημέρι της Τετάρτης άρχισε η απομάκρυνση των γεωργικών μηχανημάτων από τα μπλόκα Μικροθηβών Πλατυκάμπου και Τυρνάβου.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι αγρότες εκφράζουν την απογοήτευσή τους από την αντιμετώπιση που είχαν τόσο εκ μέρους της αρμόδιας υπουργού όσο και της κυβέρνησης γενικότερα, ενώ μιλούν για αναστολή των κινητοποιήσεων και δίνουν ραντεβού στο Κιλελέρ όπου φέτος θα εορταστεί η 100ή επέτειος.
Σε ό,τι αφορά ειδικότερα τους αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, μιλούν και για νέες μορφές αγώνα μαζί με τους εργαζόμενους, ενώ σήμερα συμμετείχαν δυναμικά και στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ.
Στο μπλόκο τους αποφάσισαν να παραμείνουν οι αγροτες στον Προμαχώνα Σερρών, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους.
Εκπρόσωποι της συντονιστικής τους επιτροπής, που συμμετείχαν στη χθεσινή συνάντηση με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή, μετέφεραν τη δυσαρέσκειά τους από τη συνάντηση στους αγρότες του μπλόκου, με αποτέλεσμα να συναποφασίσουν τη συνέχεια και την εντατικοποίηση των κινητοποιήσεων τους.
Το μπλόκο του Προμαχώνα είναι το τελευταίο αγροτικό μπλόκο στην Ελλάδα και βρίσκεται ήδη στο συνοριακό σταθμό για 24η μέρα.
Ο Προμαχώνας θα παραμείνει κλειστός από και προς τη Βουλγαρία, μόνο για τα φορτηγά, ενώ επιτρεπτή είναι η διέλευση για τα ΙΧ οχήματα και τα λεωφορεία.
Στην περιοχή από και προς το συνοριακό σταθμό παραμένουν εγκλωβισμένοι δεκάδες οδηγοί με τα φορτηγά τους, ενώ οι καιρικές συνθήκες δυσχεραίνουν με το πέρασμα της ώρας.
Να σημειωθεί ότι από τον Προμαχώνα αποχώρησαν το πρωί και οι άνδρες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που για περισσότερο από δύο εβδομάδες τροφοδοτούσαν τους εγκλωβισμένους οδηγούς με νερό, τσάι και τρόφιμα.

1 comments: