Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

Μία ακόμη γάγγραινα...

Αυθαίρετα.! Μία ακόμη γάγγραινα στο σύγχρονο ελληνικό κράτος που παρά τις όποιες προσπάθειες δεν έχει βρει τη γιατρειά της. Και στο βάθος δεν φαίνονται καθόλου καλοί οι οιωνοί. Η κυβέρνηση επιχειρεί να φέρει εκ νέου το θέμα στο προσκήνιο στην προσπάθειά της να βρει χρήματα για το δημόσιο ταμείο. Είναι χιλιοειπωμένο, αλλά εμείς το θυμίζουμε και πάλι, η λύση είναι τόσο απλή όσο να τηρηθούν επιτέλους οι υπάρχοντες νόμοι.
Τίποτα καινούργιο δεν χρειάζεται.
Κι αυτό, όμως, για κάποιους μυστήριους λόγους δεν συμβαίνει. Με άλλα λόγια, για να γίνεται αυτόματα, όπως συμβαίνει σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη, χρειάζεται αλλαγή στη νοοτροπία. Στον τρόπο με τον οποίο γίνεται η επεξεργασία διαφόρων θεμάτων στο μυαλό του πολίτη αυτής της χώρας.
Μέχρι να συμβεί όμως αυτό, κάτι άλλο θα πρέπει να ...σκαρφιστεί ο "αρμόδιος". Κι εν πάση περιπτώσει να αρχίσει από κάπου ώστε να πληρώσουν εκείνοι που οφείλουν πολλά και παρά τις επανειλημμένες ενοχλήσεις φοροδιαφεύγουν. Οσοι δηλαδή έχουν την αυθαίρετη βίλα μέσα στο δάσος. Αν δεχθούμε ότι παρά τις πολεοδομικές παραβάσεις το κτίσμα δεν γκρεμίζεται, ας υποχρεωθεί να πληρώσει, με όποιους τρόπους, ο ιδιοκτήτης. Κι αν έχουν τεθεί εξοντωτικά, όπως είπαν, πρόστιμα από την προηγούμενη κυβέρνηση, ας επικαλεσθεί άλλους νόμους η νυν κυβέρνηση ώστε να αναγκάσει τον παραβάτη να πληρώσει.
Επιτέλους σε αυτή τη χώρα θα πρέπει όλοι να είναι ίσοι... Κατά τα φαινόμενα είναι πιο εύκολο να ληφθούν χρήματα από τον κάτοχο αυθαίρετης τρώγλης με ελενίτ στο Ζεφύρι... Ομως, έτσι δεν γεμίζει το ταμείο. Ταυτόχρονα με όλα τα άλλα, η κυβέρνηση θα πρέπει να διαφυλάξει από εδώ και στο εξής το περιβάλλον, ώστε να μην υπάρξει και νέα γενιά αυθαίρετων κτισμάτων.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου