Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

Συμφωνία κυβέρνησης - τρόικας για τις απολύσεις

Καλά μαντάτα μας έρχονται από τις Βρυξέλλες, καθώς οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα απέδωσαν (κάποιους) καρπούς και συμφωνήθηκε το «πάγωμα» του αιτήματος για απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Ο ευρωπαίος επίτροπος, Όλι Ρεν, μιλώντας στην εφημερίδα «Το Βήμα», επιβεβαίωσε την είδηση ενώ απάντησε κατηγορηματικά «όχι» στο ερώτημα αν ζητήθηκαν ή θα ζητηθούν απολύσεις από την κυβέρνηση.
«Επείγει η μεταρρύθμιση των σιδηροδρόμων και των άλλων δημόσιων επιχειρήσεων», αναφέρει ο εκπρόσωπος, ωστόσο, σημειώνει «η κυβέρνηση θα προετοιμάσει σχέδια εντός των προσεχών μηνών και έπειτα από τεχνικές συζητήσεις με εμάς θα αποφασίσει ποια είναι η καλύτερη επιλογή για να προχωρήσει η μεταρρύθμιση».
Την απάντηση του κ. Ρεν «στήριξε» και ο επικεφαλής των διαπραγματεύσεων του ΔΝΤ κ. Πόουλ Τόμσεν. Ερωτηθείς αν θα ζητηθούν απολύσεις στις ΔΕΚΟ έδωσε την ακόλουθη απάντηση:
«Εφαρμόζουμε ήδη μια πολιτική που στηρίζεται στον κανόνα των πέντε συνταξιοδοτήσεων για κάθε εργαζόμενο που προσλαμβάνεται στο Δημόσιο. Στοχεύει στη μείωση του υπεράριθμου, κατά γενική ομολογία, προσωπικού στον δημόσιο τομέα, αλλά μέσω της φυσιολογικής πορείας των συνταξιοδοτήσεων. Είναι αναγκαίο η αναδιάρθρωση των ΔΕΚΟ να γίνει με τρόπο κοινωνικά υπεύθυνο και ισορροπημένο».
_______________
C: "...Εφαρμόζουμε ήδη μια πολιτική... ! Αυτά δηλώνει ο ξένος για λογαριασμό της Ελληνικής κατά τα άλλα ..."κυβέρνησης". Πόσο χαμηλά θα πέσουμε ακόμη;

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου