Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Ρηγίλλης: Οι καιροί ου μενετοί.!

Στη Ρηγίλλης η δουλειά δεν σταμάτησε λόγω καλοκαιριού και πολύ σωστά.
Χρόνος για χάσιμο δεν υπάρχει.
Όπως διεφάνη από την προχθεσινή συνέντευξη της τρόικας από το Σεπτέμβριο θα έχουμε καταιγιστικές εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα. Παρά τους ..."πανηγυρισμούς" της κυβέρνησης για τα "εύσημα" της τρόικας, η αλήθεια είναι πως η τρίτη δόση του δανείου θα μας χορηγηθεί με πολύ αυστηρές προϋποθέσεις, αφού οι ελεγκτές σημείωσαν σημαντικές αποκλείσεις από τα μεγέθη που αναφέρονται στο μνημόνιο.
Μάλιστα, ο επικεφαλής της τρόικας Ολλανδός Μπομπ Τράα έκανε την Παρασκευή στο MEGA μια δήλωση με νόημα: "Σε αυτή τη φάση δεν χρειάζονται νέα μέτρα". Αυτό που δεν είπε, αλλά ευθέως υπονόησε, ο κ. Τράα είναι πως η "επόμενη φάση" είναι πολύ άμεση.
Οι καιροί ου μενετοί, λοιπόν.
Η Ν.Δ. πρέπει να αξιοποιεί κάθε μέρα που περνά προκειμένου να επικοινωνήσει στους πολίτες την εναλλακτική πρόταση εξουσίας της. Πρόταση η οποία στηρίζεται σε μια βασική πολιτική επιλογή:
Την απεμπλοκή από το μνημόνιο.
Η στρατηγική που παρουσιάζει ο αρχηγός της Ν.Δ. είναι συγκροτημένη, οδηγεί στην έξοδο από την κρίση και δείχνει ένα προς ένα τα βήματα που πρέπει ν’ ακολουθηθούν.
Ο Αντώνης Σαμαράς έρχεται να δείξει με στοιχεία και νούμερα πως η πολιτική του ΠΑΣΟΚ, του κ. Τράα και της τρόικας δεν είναι μονόδρομος.
Υπάρχει άλλος δρόμος.
Είναι καλός και ο μίνι-ανασχηματισμός τον οποίον έκανε μέσα στον Αύγουστο ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς σε θέσεις-κλειδιά στο κόμμα. Δίνει και αυτός έναν αέρα ανανέωσης στη Ν.Δ. Νέες ιδέες, νέο πρόγραμμα και νέα πρόσωπα αποτελούν το "κλειδί", προκειμένου η Ν.Δ. να επανακτήσει την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη του εκλογικού σώματος.
Α

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου