Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Οχι άλλες περικοπές στις συντάξεις των αποστράτων.!

Του Γιάννη Κοκκινίδη
Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξουν άλλες περικοπές στις συντάξεις των αποστράτων έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος στους εκπροσώπους τους.
Χθες ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αποστράτων Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Πεντάγωνο κάνοντας συμβολικό αποκλεισμό της κεντρικής εισόδου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, για μία ώρα περίπου και διακόπτοντας την κυκλοφορία στη Λεωφόρο Μεσογείων για πέντε λεπτά.
Τα αιτήματα των μελών του Συνδέσμου είναι οικονομικά, εθνικά, ασφαλιστικά και ζητούν να σέβεται η πολιτική ηγεσία του τόπου τους αγωνιστές που πότισαν με το αίμα τους το ελληνικό έδαφος για να μπορούν αυτοί στο Μαξίμου να κυβερνούν σήμερα. Κατήγγειλαν τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο ο οποίος με κάθε ευκαιρία αναφέρεται με απαξιωτικό τρόπο για τους ένστολους. Να σημειώσουμε ότι ανάμεσα στους ενστόλους είναι και ο σμήναρχος Κ. Ηλιάκης που άφησε ορφανά παιδιά για την προάσπιση των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.
Λίγο πριν λήξει ο συμβολικός αποκλεισμός του Πενταγώνου, στις 11.40 ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος δέχτηκε στο γραφείο του αντιπροσωπεία του Συνδέσμου με επικεφαλής τον κ. Δημήτρη Πανταζόπουλο που του επέδωσε το ψήφισμα διαμαρτυρίας. Σε αυτό αναφέρεται, μεταξύ άλλων:
  • Όχι στο ξεπούλημα της Εθνικής μας κυριαρχίας.
  • Όχι στην ένταξη των στρατιωτικών νοσοκομείων στο ΕΣΥ. Είναι στρατιωτικές μονάδες.
  • Όχι στις περικοπές μισθών, συντάξεων, επιδομάτων και μερισμάτων.
  • Σεβασμός στην ενίσχυση των ορφανικών οικογενειών.
  • Σεβασμός στους παλαίμαχους αναπήρους.
"Ο υπουργός χαρακτήρισε δίκαια τα αιτήματά μας και είπε ότι θα σταθεί στο πλευρό μας, αγωνιζόμενος για την ικανοποίησή τους" μας είπε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Δημήτρης Πανταζόπουλος εξερχόμενος από το γραφείο του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Στη συγκέντρωση έδωσαν το "παρών" εκατοντάδες μέλη του Συνδέσμου από τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας καθώς και εκπρόσωποι των ορφανικών οικογενειών.
Bookmark and Share

1 comments: