Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Επιστολή: "Κύριε Άδωνη Γεωργιάδη, από την "γαλάζια" πολυκατοικία καταλήξαμε στην "πράσινη" μεζονέτα".!

Μαρούσι 11/11/2010

Προς: τον Γραμματέα Κ.Ε. ΛΑ.Ο.Σ. κ. Άδωνη Γεωργιάδη - Ενταύθα
Κοιν: Πρόεδρο ΛΑ.Ο.Σ. - Κ.Ο. ΛΑ.Ο.Σ. - Μέλη Κ.Ε. - Τ.Ο. και Ν.Ε. ΛΑ.Ο.Σ.

Αγαπητέ Άδωνη,

Τρεις μέρες μετά την πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών, αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σου για να σε καταστήσω ενήμερο των σκέψεων και ανησυχιών μου, που σημαδεύτηκαν από τα δυσμενή αποτελέσματα, που κατέγραψε το κόμμα μας σχεδόν σε όλες τις περιφέρειες της χώρας και την τουλάχιστον περίεργη αποχή μας, από δύο περιφέρειες εξαιρετικής εθνικής σημασίας, την Θράκη και την Κρήτη.
Διαπιστώνω με λύπη μου, μέση πτώση 20-30% των εκλογικών ποσοστών μας σε όλη την επικράτεια, η οποία- κατά την γνώμη μου- αντανακλά την συρροή επανειλλημένων ατυχών επιλογών του κόμματος μας.
Από την πολιτική της συγκατοίκησης στην γαλάζια πολυκατοικία του Κ. Καραμανλή και της Ντ. Μπακογιάννη (2008-2009), καταλήξαμε στην πράσινη μεζονέτα του Γ.Παπανδρέου και των νεοταξιτών ποικιλλόμενων φίλων του, εμπνευστών του διαβόητου Μνημονίου.
Ο κόσμος μας, στην αρχή με έκπληξη, στην συνέχεια με υπέρμετρη ανοχή και σήμερα πια με έκδηλη αγανάκτηση, παρακολουθεί αμήχανος τους βερμπαλισμούς και την μαξιμαλιστική ρητορική των ηγετικών στελεχών μας και διερωτάται πως ένα κόμμα, που κάποτε τόλμησε να υψώσει την σημαία της ΡΗΞΗΣ και της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ στο ΣΑΠΙΟ Κατεστημένο, σήμερα διολισθαίνει τόσο γρήγορα σε θέσεις ουραγού και τιμητού νεοφιλελεύθερων μεγαλοαστικών στόχων του συστήματος.
Η πρόσφατη πολιτική ιστορία διδάσκει ότι τα κόμματα , όταν δεν ακολουθούν με συνέπεια την χαραγμένη ιδεολογική και πολιτική τους γραμμή, που έχει ζυμωθεί και αποφασισθεί στα καταστατικά και ιδεολογικά συνέδρια, αλλά εναγκαλίζονται στερεότυπα, ξένα προς την λαϊκή τους βάση, σύντομα αντιμετωπίζουν τα αδιέξοδα, τα οποία βιώνουμε και εμείς σήμερα.
Οι διαβεβαιώσεις και οι εφησυχασμοί, ότι -τάχατες- διατηρήσαμε τα ποσοστά μας σε σχέση με τις τελευταίες Εθνικές εκλογές (2009), δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα, ούτε φυσικά πείθουν κανένα.
Η πατρίδα μας αποσυντίθεται, ιστορικά και ημείς άδομε !!!
Η γενικευμένη αρνητική περίοδος που διέρχεται το κόμμα μας, έχει, εκτός των προαναφερόμενων πολιτικών επιπτώσεων και βαθιές οργανωτικές, διοικητικές αιτίες. Η κεντρική καθώς και οι περιφερειακές οργανώσεις μας, είναι πρακτικά ανύπαρκτες με τις δημοτικές και νομαρχιακές επιτροπές μας, να βρίσκονται σε πολύμηνη πολιτική αφασία.
Λυπάμαι που είμαι αναγκασμένος να διαπιστώσω, ότι ο Γραμματέας της Κεντρικής επιτροπής, φέρει βαριά και συνολική ευθύνη για την απαράδεκτη παρακμιακή αυτή κατάσταση.
Ποτέ το κόμμα μας δεν παρουσίαζε τέτοιας έκτασης αποσυνθετική εικόνα.
Σε καλώ λοιπόν, με την παρούσα να αναλάβεις δημοσίως τις ευθύνες σου, να εξηγήσεις τους λόγους και τις αιτίες της πολιτικής, κομματικής μας καθίζησης και να συγκαλέσεις το ταχύτερο δυνατόν την Κ.Ε. του κόμματος, προκειμένου αυτή να εκτιμήσει τα δεδομένα και να λάβει τις δέουσες αποφάσεις, υλοποιώντας επιτέλους, τον προβλεπόμενο από το καταστατικό μας, θεσμικό της ρόλο.
Προτείνω αυτή να καθορισθεί την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 12μμ.
Ευελπιστώ, πως σύντομα θα ανταποκριθείς, θετικά σε αυτό μου το αίτημα, που αποτελεί και αίτημα πολλών άλλων μελών της Κ.Ε.

Με συναδελφικούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Αποστόλου Παναγιώτης
Μέλος Κ.Ε. Πρ. Αναπλ. Γραμματέας της .Κ.Ε. (2004-2007)
Bookmark and Share

2 comments:

  1. Φίλε ωραία τα λές, γι αυτό σου λέω φύγε τρέχοντας. Αυτό το γελοίο υποκείμενο (δηλ. ο Καραγκιοζοφύρερ) θα μετακομίσει επ' 'οτι εκτιμώ στην πολυκατοικία της Ντόρας...

    Οσο για τον Άδωνη, του θυμίζω αυτό που ξέχασε:

    ΥΒΡΙΣ- ΑΤΤΗ-ΝΕΜΕΣΙΣ

    Σημ. Σαν σήμερα διέβη το κατώφλιον της αιωνιότητος ο Κυριάκος Ματσης στο Πενταδάκτυλο. Αυτός βέβαια δεν πήρε τα 500,000 αργύρια του Harding, αλλά απάντησε όπως έπρεπε.

    Τ' ακούς Αδωνη?? Για την υστεροφημία σου τι κάνεις????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ωραίος ο Άδωνις φιλότιμος , αυτοδημιούργητος , νέος , Έλληνας μα έψιλον κεφάλαιο .


    ιάσονας

    ΑπάντησηΔιαγραφή