Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Λουκέτο στην ΕΤ-1 και απολύσεις συμβασιούχων

Κλείνει οριστικά η ΕΤ-1 και το Cine sport, απολύονται εκατοντάδες συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου, μειώνεται το τέλος που εισπράττει το κράτος για την ΕΡΤ μέσω της ΔΕΗ. 
Αυτά είναι μερικά από όσα περιλαμβάνει το σχέδιο του υπουργού Επικρατείας Ηλία Μόσιαλου για την Δημόσια τηλεόραση το οποίο παρουσίασε χθες το μεσημέρι σε σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό και σήμερα στις 11 θα τα ανακοινώσει σε συνέντευξη Τύπου.
Παραμένει σε λειτουργία από το ψηφιακό μπουκέτο, το Prisma+ το οποίο απευθύνεται σε περίπου 300.000 άτομα με ειδικές ανάγκες. Θα υπάρξει επίσης δραστικός περιορισμός των εργαζόμενων ορισμένου χρόνου ενώ οι αορίστου θα αξιολογηθούν αρμοδίως και θα φανεί αν θα υπάρξουν και από εκεί περικοπές. 
Σε δεύτερη φάση ο κ.Μόσιαλος θα φέρει ρύθμιση για το ρόλο του ΑΠΕ το οποίο όμως δεν πρόκειται να συγχωνευθεί τελικά με την ΕΡΤ. Θα δημιουργηθεί μια επιτροπή ενώ θα υπάρξει και συνάντηση με τα αντίστοιχα κρατικά ειδησεογραφικά πρακτορεία της Ε.Ε. Από τις διαδικασίες αυτές θα προκύψουν δύο reports με τα συμπεράσματα, τα οποία θα φέρει ο κ. Μόσιαλος στις Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων και Θεσμών και Διαφάνειας μέχρι τέλος Οκτωβρίου προκειμένου να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις. 
Στις προθέσεις του υπουργού είναι πάντως να μην θιγεί η ανεξαρτησία του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Εν συνεχεία θα έρθουν ρυθμίσεις για τις Γενικές Γραμματείες και για τα ιδιωτικά ΜΜΕ, ώστε μέχρι τέλη Νοεμβρίου να έχουν περάσει τα σχετικά νομοθετήματα.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου