Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Ψεύτης μέχρι... δακρύων!

Για τη μικροπολιτική που είχε ακολουθήσει λίγο προτού αναλάβει την εξουσία θα κληθεί να λογοδοτήσει ο Γιώργος Παπανδρέου στις 16 Νοεμβρίου, ο οποίος, συν τοις άλλοις, συλλαμβάνεται για άλλη μια φορά ψευδόμενος και απέναντι στους αγρότες...
Ο πρωθυπουργός καλείται ως μάρτυρας υπεράσπισης από τους έξι Κρητικούς αγροτοσυνδικαλιστές που κάθονται κατηγορούμενοι ως πρωταγωνιστές των επεισοδίων κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων τον Φεβρουάριο του 2009 στο λιμάνι του Πειραιά. Ο κ. Παπανδρέου, με την ιδιότητα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είχε μεταβεί στο λιμάνι του Πειραιά, προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί την κατάσταση προς όφελος της εικόνας του, ενώ δεν δίστασε να φωτογραφηθεί δακρυσμένος από τα χημικά που έπεφταν. Πρόκειται για τον ίδιο πολιτικό που φέτος διέταξε συλλήψεις και παραπομπή αγροτών στα δικαστήρια με αστυνομικές διατάξεις που θύμιζαν άλλες εποχές. Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν τον Φεβρουάριο, όταν παραγωγοί επιχείρησαν να σπάσουν το μπλόκο της Αστυνομίας και να μεταβούν με τρακτέρ στον Προμαχώνα. Να σημειωθεί, μάλιστα, ότι η φετινή χρονιά ήταν μάλλον ήσυχη από αγροτικές κινητοποιήσεις, καθώς είναι γνωστό ότι οι περισσότεροι συνδικαλιστές προέρχονται από τον «πράσινο» χώρο.
Οι Κρητικοί αγρότες τον Φεβρουάριο του 2009 ανέβηκαν στον Πειραιά με τρακτέρ και φορτηγά για να διαμαρτυρηθούν στην Αθήνα. Κατηγορούνται για παρακώλυση συγκοινωνιών, παρεμπόδιση απόπλου πλοίων, κίνδυνο σωματικής βλάβης σε επιβάτες και θα δικαστούν από το Β΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά.
Ενας εκ των έξι κατηγορουμένων ήταν ο τότε πρόεδρος της ΓΕΣΑΣΕ Γιώργος Γωνιωτάκης. Οπως επιβεβαιώνει στη «δημοκρατία», τόσο ο πρωθυπουργός όσο και άλλοι πολιτικοί αρχηγοί, όπως ο Α. Αλαβάνος και ο Α. Τσίπρας, αλλά και ο νυν υπουργός Μεταφορών Γ. Ραγκούσης θα κληθούν ως μάρτυρες, αφού βρέθηκαν εκεί και δεν δίστασαν μάλιστα να κάνουν δηλώσεις για την υπεράσπισή τους.
Παράλληλα, ο κ. Γωνιωτάκης επισημαίνει ότι έχει ζητήσει από τον πρωθυπουργό να καταργηθούν με νομοθετική ρύθμιση τα αγροτοδικεία σε όλη την Ελλάδα και, παρά τη δέσμευση του κ. Παπανδρέου, το θέμα ακόμη δεν έχει προχωρήσει. Οπως σημειώνει, οι αγρότες είναι από τα ελάχιστα επαγγέλματα που περνούν από δικαστήρια ως κατηγορούμενοι για τις κινητοποιήσεις τους, παρά το γεγονός ότι σχεδόν όλα τα επαγγελματικά συνδικάτα της χώρας έχουν «παρελάσει» από δρόμους και λιμάνια.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου