Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Η φοροεισπρακτική πολιτική είναι ένα δώρο στους λαθρομετανάστες

Έχουμε μιλήσει πολλές φορές στο παρελθόν για τις επιπτώσεις του, συνεπικουρούμενου από τις δυνάμεις της «αριστεράς και της προόδου», παρεμπορίου των λαθρομεταναστών στην Ελληνική Οικονομία και συνεπαγωγικά στο βιωτικό επίπεδο όλων των Ελλήνων πολιτών.
Νέα στοιχεία έρχονται να προστεθούν στην εν λόγω εγκληματική, από όλες τις απόψεις, πολιτική των Ελληνικών (;;) κυβερνήσεων. Στοιχεία για την ποσότητα του λαθρεμπορίου τσιγάρων ήρθαν στο φως ύστερα από έρευνα που διεξήγαγε η ΚPMG LLP σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, στοιχεία τα οποία είναι τουλάχιστον αποκαρδιωτικά και φυσικά ενδεικτικά της καταστάσεως που ετοιμάζουν για την Ελλάδα οι κυβερνώντες με την ταυτόχρονη ανοχή απέναντι στους λαθρομετανάστες και το παρεμπόριο και τις φοροεισπρακτικές τους πολιτικές. 
Σύμφωνα με τα στοιχεία τα κατασχεθέντα λαθραία πακέτα τσιγάρων ανήθλαν στα 149 εκατομμύρια το 2007, 216,5 εκατομμύρια το 2008 και 544 εκατομμύρια το 2010. Συνεπώς ΜΟΝΟ από τα τσιγάρα έχουμε μια απώλεια 59 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο με ανοδικές τάσεις και σε αυτό τον υπολογισμό προσμετρήσαμε τα κατασχεθέντα και όχι αυτά που φτάσαν στην αγορά, που φυσικά είναι πολύ περισσότερα, δεδομένης της μη θέλησης, από την πολιτεία,  για πάταξη του φαινομένου. Με μια απλή αναγωγή μπορεί κανείς να δει από που προέρχεται ένα μεγάλο μέρος της μαύρης τρύπας που μονίμως προσπαθούν να αντιμετωπίσουν οι κυβερνώντες μας επιβάλλοντας νέους φόρους και νέες υφεσιακές πολιτικές.
Φυσικά οι μαύρες, αυτές, τρύπες με αυτόν τον τρόπο δεν πρόκειται να αντιμετωπιστούν αφού κάθε αύξηση του ΦΠΑ θα κάνει τα προϊόντα του παρεμπορίου όλο και πιο θελκτικά και αντιστοίχως θα φέρνει τον Έλληνα πολίτη σε όλο και μεγαλύτερη απόγνωση. 
Είναι, βέβαιο, δε ότι την όλη κατάσταση την γνωρίζει η Ελληνική πολιτεία, η οποία όμως κωφεύει ηθελλημένα, στην φωνή της λογικής, προσφέροντας «βούτυρο στο ψωμί» των παράνομων κυκλωμάτων δουλεμπορίας, παρεμπορίου και προστασίας αυτής της κατάστασης. 
Η φοροεισπρακτική πολιτική της κυβέρνησης σε συνδυασμό με την αριστερόφρονα ανοχή στο φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης και του παρεμπορίου φέρνει σε απόγνωση τον Έλληνα πολίτη, ο οποίος καλείται να πληρώσει τα σπασμένα των λαθρομεταναστών και να τους ανταγωνιστεί, ενώ αυτοί δεν έχουν ούτε ταμιακές, ούτε ΦΠΑ πληρώνουν, ούτε τους διώκει κανείς, ούτε εν γένει φορολογούνται, αλλά αντιθέτως λαμβάνουν και επιδόματα!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου