Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Επιχειρήσεις-φαντάσματα ρουφούν το αίμα της ελληνικής οικονομίας

Με τις "αιμοτορουφήχτρες" της Βουλής και τα "φιλαράκια" τους τα ΜΜΕ, τι θα γίνει;
Εδώ και δεκαετίες λειτουργούν επιχειρήσεις-φαντάσματα, εξαιτίας των οποίων το Ελληνικό δημόσιο έχανε και χάνει, τουλάχιστον, 1-2 δισ. ευρώ κάθε χρόνο από τη φοροδιαφυγή, από επιστροφές φόρου σε αυτές, από πλαστά και εικονικά τιμολόγια για δήθεν συναλλαγές με επιχειρήσεις-"σφραγίδες", από εταιρείες που έκλεισαν προ πολλών ετών ή δεν λειτούργησαν ποτέ, παρά μόνο στα χαρτιά και με σκοπό τη φοροδιαφυγή, αλλά και από "αετονύχηδες" με 2 ή και 3 ΑΦΜ ο καθένας τους. Σε 400 εκατ. ευρώ το χρόνο ανέρχονται οι επιστροφές φόρου σε επιχειρήσεις που εμφανίζονται να μην έχουν ούτε κέρδη, ούτε ζημιές, παρά μόνο ΑΦΜ.
Από τους 8,3 εκατ. ΑΦΜ που αναγράφονται στα Μητρώα της Εφορίας, τα 3,1 εκατ. φορολογούμενοι έχουν ..."επαγγελματικό" ΑΦΜ: γιατροί, δικηγόροι, τεχνίτες, έμποροι, εστιάτορες, βιοτέχνες, καλλιτέχνες και σχεδόν 1,4 εκατ. εξ αυτών εμφανίζονται ότι ζουν χωρίς εισόδημα, δεν υποβάλλουν δηλώσεις στην Εφορία ή δηλώνουν μηδενικά έσοδα. 
Το χειρότερο όμως είναι ότι πίσω από τους περίπου 1,5 εκατ. "αδρανείς" ΑΦΜ, κρύβονται συχνά βιομηχανίες "ξεπλύματος" χρήματος: ενώ μια εταιρεία φαίνεται αδρανής και φορολογικά ασήμαντη, μπορεί να προμηθεύει με τιμολόγια αξίας χιλιάδων ευρώ άλλες επιχειρήσεις, προκειμένου αυτές να εμφανίζουν δαπάνες και να γλιτώνουν φόρους.
Τώρα που το ΔΝΤ στέκει με τη δαμόκλειο σπάθη πάνω από το κεφαλάκι των Τζέφρυ-Μπένι-Λάος και λοιπών μνημονιακών δυνάμεων (για τους Έλληνες, ποιος νοιάζεται;;), το υπουργείο Οικονομικών ξαφνικά… βγήκε από τον λήθαργο!! Και απειλεί ότι από 1ης Σεπτεμβρίου θα θέσει "εκτός αγοράς" 1,5 εκατ. ασυνεπείς φορολογούμενους, επιχειρήσεις και επαγγελματίες, στερώντας τους τον ΑΦΜ, επειδή δεν υποβάλλουν δηλώσεις ή δηλώνουν μηδενικούς τζίρους και έσοδα. Και τί κράξιμο θα πέσει οσονούπω από τα ΜΜΕ για τους "επιζήμιους" αυτούς φορολογούμενους..
Αλλά για την ευνοϊκή ρύθμιση των χρεών, που ανέρχονται σε δισεκατομμύρια ευρώ, και τα οποία χαρίζονται στα υπερχρεωμένα Μέσα Μόνιμης Εξαπάτησης και διαφήμισης των βο(υ)λευτών μας, για το σπάταλο τρόπο ζωής αυτών (τις μεταπολιτευτικές αιματορουφήχτρες του Ελληνικού λαού), και τα, προστατευμένα στα συρτάρια των εφοριών, ογκωδέστατα "πόθεν έσχες" των τελευταίων, όλοι οι "υπερχλιδάτοι" δημοσιογραφίσκοι θα κάνουν μόκο… γιατί τους καίει. Μην φτύνουν εκεί που γλείφουν!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου