Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Από την Παναγία των Ξένων ο Παπούλιας ... ελέησε τον Γιώργο.!

Τον γνωστό του ρόλο του... κυβερνητικού υποστυλώματος κλήθηκε να παίξει για άλλη μια φορά, τον Δεκαπενταύγουστο, ο κατά τ' άλλα ...αμερόληπτος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. Και τα κατάφερε με... τεράστια επιτυχία.
Ειδικότερα, λίγο μετά τη θεία λειτουργία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου που παρακολούθησε στην Εκκλησία της Παναγιάς των Ξένων στην Πρέβεζα ο κ. Παπούλιας ευχήθηκε στο μήνυμά του «ομόνοια και σύμπνοια» μεταξύ των πολιτών. «Τη χρειαζόμαστε σε αυτές τις ημέρες, να είμαστε όλοι ενωμένοι σε αυτόν τον κοινό αγώνα του ξεπεράσματος αυτής της βαθιάς κρίσης» όπως είπε, επικροτώντας προφανώς τον «αγώνα» και καλώντας όλους να τον υποστούν, αδιαφορώντας για το βάρος που έχουν αναλάβει οι λιγότερο ευνοημένοι από τα συνεχή και ολοένα σκληρότερα μέτρα της κυβέρνησης Παπανδρέου. 
Ευχήθηκε πάντως «κοινωνική αλληλεγγύη», υποστηρίζοντας, για τα μάτια του κόσμου, πως ο νους όλων είναι σε αυτούς που υποφέρουν, γνωρίζοντας προφανώς ότι αυτό δεν θα τελειώσει σύντομα, αντίθετα ότι πιθανότατα νέα μέτρα είναι προ των πυλών... Κατά τα λοιπά, ο πρώτος πολίτης της χώρας αναφέρθηκε στη «μεγάλη ημέρα για τη χριστιανοσύνη», όπως χαρακτήρισε τη γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ευχόμενος σε όλους ...«Χρόνια πολλά».
Εχοντας ο ίδιος ζητήσει από πριν να μην τύχει καμίας ιδιαίτερης υποδοχής στην Πρέβεζα -για να μην προκαλέσει, υποτίθεται, αλλά και φοβούμενος τυχόν αποδοκιμασίες εις βάρος του- τον κ. Παπούλια υποδέχθηκαν έξω από τον ναό ο δήμαρχος της πόλης Χρήστος Μπαΐλης, ο υφυπουργός Εργασίας Γιάννης Κουτσούκος και η γ.γ. Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Ηπείρου Δήμητρα Μπάστα. Λίγες ώρες αργότερα, άλλωστε, αναχώρησε για τη Λευκάδα, προκειμένου να συνεχίσει εκεί τις καλοκαιρινές του διακοπές
Σχετικό θέμα (εδώ)

5 comments:

  1. Αγαπητέ Γιαννιώτη καλησπέρα.
    Μόλις πληροφορήθηκα ότι ο Παπούλιας έχει σπίτι και στην Λευκάδα.
    Αν αληθεύει έχω μερικά ερωτήματα:
    α.Τελικά πόσα σπίτια του Παπούλια φυλάσσει η ΕΛΑΣ και με πόσους άνδρες;
    β. Το έκτισε μόνος του ή το αγόρασε και αν το έκτισε μόνος του το έκτισε με Έλληνες εργάτες ή με αλλοδαπούς χωρίς ΙΚΑ γιατί πολλά ακούγονται για εκείνο στους Φραγγάδες;
    γ. Τι τα θέλει τόσα σπίτια (εγώ ξέρω πέντε χώρια τα ποσοστά του στο κωλόσπιτο του Ανδρέα) όταν ξέρουμε ότι ο μέσος Έλληνας κινδυνεύει να χάσει από τις τράπεζες το μοναδικό που έχει;
    Βέβαια δεν περιμένω από σένα την απάντηση αλλά όταν ο Πρόεδρος της, υποτίθεται, δημοκρατίας σχολιάζεται κάποιος πρέπει να απαντήσει διαφορετικά αλλοίμονό μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαλλον ο κ. Παπουλιας φιλοξενειται στη Λευκαδα.
    Καθε καλοκαιρι τετοια εποχη βλεπω τα "παιδια" να εποπτευουν το χωρο κοντα στο σπιτι που μενει.
    Δεν ξερω αν ειναι νομιμο ή αυθαιρετο ή κωλοσπιτο. Ουτε τον ιδιοκτητη γνωριζω.
    Αλλα για να εχει παρτιδες με "μεγαλους" μαλλον δεν θα ειναι και πολυ "καθαρος".
    Παντως ειναι κοντα στο χωριο Μαραντοχωρι στην παραλια "Αμμουσω". Τρια χιλιομετρα πριν τη Βασιλικη, υπαρχει πινακιδα.
    Για τα αλλα σπιτια του κ. Παπουλια δεν ξερω αλλα υποθετω οτι εχει περισσοτερα απο μενα.
    Γι αυτο και λεω ο κ. Παπουλιας και οχι ο προεδρος δημοκρατιας.
    Γιατι πιστευω οτι στην πραγματικη Δημοκρατια, ο πρωτος και ο τελευταιος πολιτης της χωρας, εχουν τον ιδιο αριθμο σπιτιων.
    Αν δεν συμβαινει αυτο, τοτε ο πρωτος πολιτης ζει εις βαρος του τελευταιου. Αυτο για μενα δεν ειναι Δημοκρατια.
    Ειναι ψευδοδημοκρατια.
    Ε! Απο εκει και κατω όλα εχουν το προθεμα ψευδο-.
    Ψευδο-κυβερνηση,
    ψευδο-δικαιοσυνη
    ψευδο-προεδρος
    ψευδο-ελευθερια
    ψευδο-ισοτητα
    κλπ κλπ
    Ζουμε σε μια εικονικη πραγματικοτητα και ειναι καιρος να το καταλαβουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όσα σπίτια κι' αν αποκτήσει, στη γενέτειρά του (Πωγωνιανή Ιωαννίνων) όπου και το πατρικό του, δεν πρόκειται να πατήσει ποτέ το πόδι του. Οι κάτοικοι του χωριού του τον έχουν όλοι στη μπούκα.
    Πληροφορίες λένε ότι το πατρικό του στην Πωγωνιανή το πούλησε και αγόρασε άλλο στο νησί των Ιωαννίνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αιρετικέ πολίτη ευχαριστώ για την πληροφόρηση. Συμφωνώ απόλυτα με το σκεπτικό σου και όπως θα είδες εγώ δεν προθέτω καν το «κύριος»......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. i gianniotes voyleyti den ton vgalan, i voyli me ti diki moy psifo ton ekane proedro. ax ellada moy kaimeni.

    ΑπάντησηΔιαγραφή