Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Πληθαίνουν οι φωνές για κυβέρνηση συνεργασίας

Μπροστά στους τεράστιους οικονομικούς σκοπέλους που συνεχώς ορθώνονται, την ασυνέπεια στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, αλλά και τις απειλές από την τρόικα ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αναμένει δύσκολες διαπραγματεύσεις, πληθαίνουν οι φωνές τόσο για προσφυγή στις κάλπες όσο και για κυβέρνηση συνεργασίας.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε συνέντευξή του στο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» ο υπουργός Υγείας,Ανδρέας Λοβέρδος, «παραμένει ως ανοικτή προοπτική, είτε γίνουν είτε δε γίνουν εκλογές, μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας και τονίζει ότι τα μέτρα που έχουν ψηφιστεί, όσο σκληρά και αν είναι, θα πρέπει όλοι να τα αντιμετωπίσουν συλλογικά, συντεταγμένα και με συνέπεια».
Από την πλευρά την Νέας Δημοκρατίας ο Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», «δεν αποκλείει συνεργασία ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, αν η ΝΔ δεν σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση σε ενδεχόμενες εκλογές».
Τα μεγάλα κόμματα πριν από τις εκλογές, διεκδικούν παντού την αυτοδυναμία. Η ΝΔ έχει με το μέρος της τις δημοσκοπήσεις. Αλλά, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα η εθνική συνεννόηση είναι πάντοτε επιτακτική ανάγκη. Γιατί μπορέσαμε και συνεννοηθήκαμε το 1974 και δεν μπορούμε τώρα;», τονίζει.
Ξεκαθαρίζει δε, ότι αν η ΝΔ δεν συναινούσε στο νόμο για τα ΑΕΙ θα κατέγραφε τη διαφοροποίησή του, αλλά δεν θα καταψήφιζε για να μη δημιουργήσει πρόβλημα στο κόμμα.
Τέλος ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News, αναρωτιέται γιατί είναι καλύτερη μία αναγκαστική κυβερνητική συνεργασία έπειτα από εκλογές, από μία συνεργασία που προκύπτει εκουσίως ως πολιτική επιλογή.
Ο κ. Ρέππας, αφού υπενθυμίζει και αυτός τη πρωθυπουργική φράση για τους πολίτες που «επιθυμούν αλλαγές», σχολιάζοντας το ενδεχόμενο πρόωρης κάλπης, λέει ότι «οι εκλογές οδηγούν εκ των πραγμάτων τη χώρα σε εσωστρέφεια».
«Θα εκτιμήσουν αυτοί που τις προτείνουν τι μπορεί να κερδίσει η χώρα από ενδεχόμενες εκλογές; Μήπως μία ισχυρή μονοκομματική κυβέρνηση; Σίγουρα όχι. Μήπως μία αναγκαστική κυβέρνηση συνεργασίας; Και γιατί αυτή η αναγκαστική συνεργασία είναι καλύτερη από μία συνεργασία που προκύπτει εκουσίως ως πολιτική επιλογή, πράγμα που δεν προαπαιτεί εκλογές;» αναρωτιέται. 

3 comments:

  1. ΛΑΜΠΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ!
    MONO ΑΥΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ
    ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ
    ΑΔΙΕΞΟΔΟ.
    ΑΥΤΟΔΗΜΙΟΥΡΓΗΤΟΣ,
    ΕΡΓΑΣΘΗΚΕ ΣΚΛΗΡΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ.
    ΓΙΑ:ΜΗΔΕΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ
    ΣΕ 1-1,5 ΧΡΟΝΟ.
    ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ
    ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ.
    ΤΕΛΕΙΩΤΙΚΟ ΚΤΥΠΗΜΑ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ.
    ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗΣ ΚΡΑΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικα ρε παιδες ο Αντωνακης ειναι υπερ του μνημονιου ή κατα του μνημονιου; τι ρωταω και γω ο μαλακας...θα ρωτησω τον Κικιλια να μου πει. "Γκανιαν ο Αστραχαν...Μουλαρι ο Αστραχάν" που ελεγε και ο Βεγγος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 11:32
    ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΣ ΚΑΛΑ.
    ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΤΥΡΟΜΠΕΜΠΕΣ,
    ΚΟΛΩΝΑΚΙΩΤΗΣ, ΣΤΗΝ ΜΟΥΡΟΥΖΗ ΕΙΝΑΙ
    ΤΟ ΠΑΤΡΙΚΟ ΤΟΥ.
    ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ
    ΠΕΛΑΤΕΙΑ.
    ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟΣ.
    ΔΕΝ ΕΡΓΑΣΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΤΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή