Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

Το Pasok κερδοσκοπεί πολιτικά από την πανούκλα και το χτικιό της ανεργίας.!

Στις ανθρώπινες κοινωνίες -για όσο χρονικό διάστημα, ακόμη, η εργασία θα αποτελεί την κινητήρια δύναμη της ιστορίας- η ανεργία θα είναι η πανούκλα τους. 
Το "χτικιό" τους. 
Η κοινωνική Σπιναλόγκα, στην οποία θα στοιβάζονται οι άνεργοι…
Η καταγεγραμμένη ανεργία κατά τον Μάιο ανέβηκε στο 16,6% και αγκάλιασε 822.719 πολίτες - παρά το γεγονός ότι είχε αρχίσει η τουριστική περίοδος και απορροφήθηκαν αρκετοί εργαζόμενοι. Η πραγματική ανεργία, όμως, έχει ξεπεράσει το 20% και με τους ρυθμούς που εξαπλώνεται στην κοινωνία, σύντομα θα αριθμεί περισσότερους από 1.500.000 ομήρους!
Φυσικά, ο αριθμός των ανέργων που επέσειε πριν από 15 μήνες η κυβέρνηση ως εφιάλτη και που αξίωνε την ψήφιση του Μνημονίου, προκειμένου να αποφευχθεί ο εφιάλτης, ήταν 1.000.000! Και τα μεν Μνημόνια ψηφίστηκαν και μπήκαν σε εφαρμογή, ο εφιάλτης, όμως, και παρέμεινε και διογκώνεται και απειλεί με πανδημία ανεργίας την κοινωνία…
Κι όμως: Με αυτή την εφιαλτική κατάσταση δεδομένη, υπάρχουν "άνθρωποι" στην "κυβέρνηση" και υπάρχουν "άνθρωποι" στο Pasok, οι οποίοι προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την κοινωνική αυτή πανούκλα (για την οποία έχουν τεράστιες ευθύνες!), προκειμένου να προσπορίσουν στους εαυτούς τους και στο κόμμα τους ανήθικα (αν όχι και φρικαλέα) πολιτικά οφέλη!
Η ..."κυβέρνηση" και το Pasok, δηλαδή, καταγγέλλονται και, μάλιστα, από πολλές πλευρές – για πολιτική κερδοσκοπία επί της ανεργίας.
Και αναφέρονται στα εξής πραγματικά περιστατικά:
  1. Ότι υπάρχει, εγκεκριμένο ήδη, ένα "Κοινοτικό πρόγραμμα κοινωνικής εργασίας" ύψους 280 εκατομμυρίων ευρώ.
  2. Ότι, το πρόγραμμα αυτό προβλέπει πεντάμηνες συμβάσεις για 55.000 άνεργους, οι οποίοι θα αμείβονται με 625 ευρώ το μήνα. Και,
  3. Ότι, εκείνοι που θα κληθούν -ως φορείς- να υλοποιήσουν το πρόγραμμα, θα παίρνουν προμήθεια 5% επί του ποσού που θα απορροφήσουν - ήτοι, συνολικά, θα πληρωθούν ως προμήθειες 14 εκατομμύρια ευρώ.
Και ενώ θα ανέμενε κανείς ότι διαχειριστής αυτού του προγράμματος θα ήταν ο αρμοδιότερος δημόσιος φορέας, δηλαδή ο ΟΑΕΔ, "κυβέρνηση" και Pasok αναζητούν Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (δικές τους φυσικά!) ή Αστικές Μη Κερδοσκοπικές Εταιρείες (και πάλι δικές τους!), ώστε όχι μόνο να εισπράξουν αυτές, την προμήθεια, αλλά και να ψηφοθηρήσουν πάνω σε 55.000 οικογένειες – με ξένα κόλλυβα!
Πρόκειται για εσχάτη κατάπτωση. Και, μάλιστα, από ένα κόμμα, το οποίο κάποτε διαβεβαίωνε το λαό ότι ιδρύθηκε "για να αλλάξει την Ελλάδα"! 

Ποια Ελλάδα, πλέον; "Η Ελλάδα μια κι αγύριστη / πάει και να την κλαις", που σημείωνε και ο Παλαμάς! 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου