Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Τον Κεμαλικό Μπουτάρη θα στηρίξει η ΝΔ στις επόμενες εκλογές για τον δήμο

Ο κύβος ερρίφθη. Ο Γιάννης Μπουτάρης πραγματοποίησε χθες το βράδυ ταξίδι αστραπή στην Αθήνα και συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι η ΝΔ θα του παράσχει τη στήριξή της στις επόμενες εκλογές για τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Στη συνάντηση έδωσαν το «παρών» και οι Βενιζέλος – Κουβέλης, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του τελευταίου διαστήματος ότι τα τρία... κόμματα της συγκυβέρνησης θα κατεβάσουν κοινές υποψηφιότητες σε όλη τη χώρα, στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Ο στόχος είναι αφενός να σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα στην ελληνική κοινωνία ότι η συναίνεση που επιτεύχθηκε με τον σχηματισμό της τρικομματικής κυβέρνησης δεν είναι ευκαιριακή και αφετέρου να δημιουργήσουν ανάχωμα στις υποψηφιότητες που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ. Στο ίδιο πνεύμα, ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ αναμένεται να υποστηρίξουν την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα για την περιφέρεια Κ. Μακεδονίας.

Βέβαια, ο Αντώνης Σαμαράς θα πρέπει να βρει τρόπο για να αντιπαρέλθει τις σφοδρές αντιδράσεις που αναμένονται από την κομματική βάση της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας δεν μπορεί ούτε καν να διαννοηθεί ότι ο Γ. Μπουτάρης θα λάβει το χρίσμα του κόμματος. 
Άντε και καλή Πρωταπριλιά, αν και με όσα έχουν δει τα μάτια μας τα τελευταία χρόνια, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ακόμα και τον Μπουτάρη υποψήφιο με το χρίσμα της ΝΔ και τον Μητροπολίτη Άνθιμο θερμό υποστηρικτή του...

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου