Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Ένας μεγάλος πολιτικός ανήρ…

Λαμπρό παράδειγμα για την φερεγγυότητα, το ήθος και την ειλικρίνεια των πολιτικών που κυβερνούν την Ελλάδα, αποτελεί ο υφυπουργός ανάπτυξης κ. Γεράσιμος Γιακουμάτος.

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Crash τον Μάρτιο του 2014, ο κ. Γιακουμάτος δήλωνε σχετικά με τους ελέγχους για φοροδιαφυγή στον Οίκο Ευγηρίας που διατηρεί: 

«Στις 11 Μαρτίου 2013 πραγματοποίησε έλεγχο, και καλά έκανε, η φορολογική... αστυνομία. Δέκα μήνες μετά παρέδωσε σε αυτόφωρη διαδικασία άμεσης σύλληψης τον αδελφό μου, την γυναίκα μου, τον λογιστή και την ρεσεψιονίστ, χωρίς να κληθεί ποτέ κανείς τους για εξηγήσεις. Αυτό είναι απαράδεκτο. Να τους πουν, «έλα εδώ, υπάρχει απόκρυψη εισοδήματος 23.000». Πού; Σε μια εταιρεία που κάθε χρόνο κάνει τζίρο 650.000 με 700.000 ευρώ. Αν με καλούσαν θα είχα δώσει και εγώ απάντηση και ας μην έχω καμία συμμετοχή στην εταιρική σύνθεση. Εγώ είμαι ο γιατρός του ιδρύματος. Δεν κλήθηκε κανείς, ούτε ο διαχειριστής της εταιρείας. Είμαι σίγουρος ότι υπήρχε σχεδιασμός και πληρωμένο συμβόλαιο».

Όταν ο δημοσιογράφος που του παίρνει συνέντευξη τον ρωτάει για την μεθόδευση που περιγράφει της οποίας ως πρωταγωνιστής «φωτογραφίζεται» ο Νίκος Δένδιας, ο κ. Γιακουμάτος απαντά: «Η οικονομική αστυνομία ανήκει στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Την ευθύνη έχει ο Δένδιας, αφού είναι αυτός υπουργός. Η οικονομική αστυνομία δίνει αναφορά στον αρχηγό της αστυνομίας, τον γενικό γραμματέα, τον κύριο Ανδρεουλάκο και στον υπουργό. Αυτοί οι τρεις έχουν την ευθύνη. Αν εγώ θέλω να βγω να πω ότι ο αδελφός μου έκανε φοροδιαφυγή 5.000, πρέπει να το βεβαιώσει η φορολογική αρχή. Σήμερα με αφήσανε μετέωρο. Δεν είμαι σε θέση ούτε να αναλάβω την ευθύνη της πράξης του αδελφού μου, ούτε να την αρνηθώ. Θέλανε την γυναίκα μου και τον αδελφό μου, για να μπορέσουν να παίξουν μπάλα στα ΜΜΕ. Εγώ δεν μπορώ να στοχοποιήσω κανέναν. Όμως, αυτή η αυτόφωρη διαδικασία, χωρίς να ειδοποιηθούμε, πρέπει να προβληματίσει».

«Με τον Δένδια μιλήσατε;» συνεχίζει ο δημοσιογράφος για να λάβει την αποστομωτική απάντηση από τον κ. Γιακουμάτο: «Ούτε μίλησα ποτέ ούτε θα μιλήσω»!

-Με τον Θανάση Ανδρεουλάκο, που είναι γραμματέας μιλήσατε; Με τον αδελφό του τον Απόστολο ήσασταν συνυποψήφιοι για χρόνια.

«Όχι, ούτε θα μιλήσω. Όταν θα μιλήσω θα είναι πικρή η ώρα και για μένα και γι’ αυτόν. Δεν μίλησα».

-Γιατί διαχωρίζετε τον Σαμαρά; Ο Δένδιας υπουργός του Σαμαρά δεν είναι;

«Ο κάθε ένας έχει την ατομική του ευθύνη. Συλλογική ευθύνη δεν υπάρχει, ούτε στον αδελφό, ούτε στην μάνα, ούτε στον πατέρα. Πόσο μάλλον, σε δύο ανθρώπους που συνεργάζονται».

-Έχετε απογοητευθεί;

«Απόλυτα».

-Ακούγεστε έτοιμος να τα παρατήσετε.

«Προτού συμβεί αυτό (ΣΣ το ζήτημα της φοροδιαφυγής) το συζητούσα σοβαρά και με την γυναίκα μου και με τα παιδιά μου,να πάει στο διάολο, να σηκωθώ να φύγω. Δεν με εκφράζει αυτή η πολιτική.(!) Ήμουν έτοιμος. Με αυτό που έκαναν πρέπει να ξέρουν ένα πράγμα… με πλήγωσαν και θα τους θανατώσω πολιτικά».

- Να περιμένουμε εκδίκηση;

«Βέβαια. Τρομερή. Μέχρις εσχάτων. Η νέα εκλογική αναμέτρηση θα δείξει τον πραγματικό ένοχο, όταν κάνω την επίθεση».

-Πώς αισθανθήκατε όταν συνέβη το περιστατικό με το αυτόφωρο;

«Ο Θεός μου έδωσε δύναμη και δεν τα έκανα λαμπόγυαλο. Το πώς κρατήθηκα το ξέρω εγώ και ο Θεός, κανείς άλλος. Μια γυναίκα που δεν έχει πάει ποτέ της σε αστυνομικό τμήμα, που δεν έχει πειραχθεί ποτέ, δεν έχει δουλέψει ποτέ, να έρχονται να την πιάνουν με χειροπέδες. Αυτό δεν θα το συγχωρήσω ποτέστην ζωή μου σε κανέναν. Άμεσα ή έμμεσα θα πληρώσουν».

- Με την πρόταση εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό συμφωνείτε;

«Ναι και είμαι απόλυτος. Με την αλλαγή του Συντάγματος, εγώ θα πολεμήσω δυνατά να πάρει αρμοδιότητες ο Πρόεδρος γιατί είναι ο πρώτος πολίτης της χώρας, και να εκλέγεται άμεσα από τον λαό. Είναι απαραίτητο. Ξέρετε κάτι; Παρακαλούσα στις προηγούμενες εκλογές να μη βγω, μπας και γίνω Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Καλός Πρόεδρος ο Στεφανόπουλος, δεν εξελέγη. Καλός Πρόεδρος ο Παπούλιας, δεν εξελέγη. Όλοι όσοι έγιναν Πρόεδροι δεν εξελέγησαν».

-Και η Ν.Δ. έχει τις δικές της συνιστώσες. Εσείς πάντα εκφράζατε αυτό που λέμε λαϊκή δεξιά. Η Ν.Δ. σήμερα τι κόμμα είναι;

«Θα έλεγα αδέξιο. Αδέξιο…».

-Όσον αφορά το χρέος, πρέπει να επιστραφεί το σύνολο ή πρέπει να γίνει διαγραφή;

«… να μειωθεί οπωσδήποτε το χρέος. Είτε με διαγραφή, είτε με επιμήκυνση του χρόνου, είτε με μείωση του επιτοκίου. Δεν με ενδιαφέρει το τεχνοκρατικό, με ενδιαφέρει ότι αυτό το χρέος δεν είναι βιώσιμο. Δεν μπορώ να δουλεύω εγώ τριάντα χρόνια για να ξοφλήσω τους τοκογλύφους. Αυτό δεν μπορεί να γίνει».

-Τις δημοτικές εκλογές και τις υποψηφιότητες πώς τις βλέπετε;

«Είναι λάθος της Ν.Δ. του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, που δίνουν χρίσματα για τις δημοτικές εκλογές. Είμαι κατά των χρισμάτων».

-Άρα διαφωνείτε και με χειρισμό του Σαμαρά που δίνει στήριξη;

«Ούτε στήριξη».

Άκρως αποκαλυπτικός υπήρξε επίσης ο κ. Γιακουμάτος κατά την παρουσία του σε απογευματινή τηλεοπτική εκπομπή στον Σκάι και για τις διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής. Ο βουλευτής της ΝΔ μέσα σε δύο λεπτά είπε όλη την ουσία για την σκευωρία που στήθηκε κατά της Χρυσής Αυγής. Ανέφερε ότι δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την άρση της ασυλίας, σχολίασε την διαδικασία της ανάκρισης ως «ασόβαρη», ενώ επισήμανε ότι τα στοιχεία δεν είναι αρκετά για τις αποδιδόμενες κατηγορίες και αναρωτήθηκε πού είναι τα ξακουστά όπλα που ακούει τόσο καιρό και τα οποία δεν βλέπει (προφανώς γιατί δεν υπάρχουν).

Μέσα σε δύο λεπτά αποδόμησε την επιχειρηματολογία του Σαμαρά και της Νέας Δημοκρατίας.

Εμείς τον ρωτάμε:
  • Διατηρεί ακόμα τις ίδιες απαξιωτικές απόψεις για την ΝΔ που τόσο ένθερμα υπερασπιζόταν ο κ. Γιακουμάτος μόλις πριν από 3 μήνες;
  • Θα κάνει πραγματικότητα την «τρομερή» και «μέχρις εσχάτων» εκδίκηση του εναντίον του κόμματος που τον κυνήγησε, και με ποιο τρόπο;
  • Πώς αισθάνεται τώρα που πολιτικός του προϊστάμενος είναι ο υπαίτιος των διώξεων του (όπως ο ίδιος εδήλωνε) κ. Δένδιας, πως θα μπορεί να τον αντικρίζει, να τον κοιτάει στα μάτια, και να λαμβάνει από αυτόν εντολές;
  • Με πιο τρόπο θα τους κάνει «άμεσα ή έμμεσα να πληρώσουν»;
  • Διατηρεί ακόμα τις θέσεις του υπέρ της Χρυσής Αυγής θεωρώντας την διαδικασία της ανάκρισης ως «ασόβαρη», και τα στοιχεία ανεπαρκή;
  • Θεωρεί ακόμα ότι η ΝΔ είναι «ένα κόμμα αδέξιο. Αδέξιο…»; Αδέξιο, δηλαδή απροσάρμοστο, ανισόρροπο, χωρίς δεξιότητες και στελέχη; Ή μήπως Α-Δέξιο, δηλαδή δεν είναι Δεξιά παράταξη;
  • Τι δουλειά έχει τότε η αλεπού στο παζάρι, και πώς βρίσκεται αυτός ο περίφημος αγωνιστής της «Λαϊκής Δεξιάς» (έλα Παναγία μου!) στο κόμμα αυτό και, τώρα και στην κυβέρνηση;
  • Θα τα κάνει λαμπόγυαλο;
  • Πως σκοπεύει να τους «Θανατώσει πολιτικά»;
  • Εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι το «χρέος δεν είναι βιώσιμο»;
  • Εφόσον «συλλογική ευθύνη δεν υπάρχει» σύμφωνα με τις δηλώσεις του, σε ποιες κινήσεις και ενέργειες θα προβεί για να κατακεραυνώσει τον κ. Αθανασίου και τα δικαστικά όργανα που δια της «συλλογικής ευθύνης» διώκουν ένα ολόκληρο κόμμα και φυλακίζουν τον Αρχηγό του, Βουλευτές και στελέχη;
Περιμένουμε απαντήσεις κ. Γιακουμάτο

Π. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου