Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Ακούστε άπλυτοι... Η αναγκαστική σίτιση, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ

Με κείμενο τους από τη φυλακή, το οποίο αναρτήθηκε στον αισχρό ιστότοπο indymedia παρεμβαίνουν στην υπόθεση της απεργίας πείνας του Νίκου Ρωμανού οι Αντρέας Δημήτρης Μπουρζούκος και Δημήτρης Πολίτης που καταδικάστηκαν για την ίδια υπόθεση, τη ληστεία σε τράπεζα στο Βελβεντό Κοζάνης. 

Στο κείμενο τους επιτίθενται στους εισαγγελείς που χειρίστηκαν την υπόθεση του αιτήματος για εκπαιδευτική άδεια του Νίκου Ρωμανού αλλά και στον υπουργό Δικαιοσύνης και ως υστερόγραφο σημειώνουν ότι:
"Οποιοσδήποτε τολμήσει να απλώσει χέρι στο Νίκο και στο Γιάννη με στόχο την αναγκαστική σίτιση, ας γνωρίζει εκ των προτέρων ότι γράφει για πάντα το όνομα του στη μακρυά λίστα των εχθρών της ελευθερίας και αυτό συνεπάγεται την στοχοποίηση του". 
Διαβάστε άπλυτοι για να μαθαίνετε...
Αναγκαστική σίτιση ονομάζεται η πρακτική της σίτισης ενός ατόμου παρά τη θέλησή του. Διενεργείται συνήθως μέσω της χρήσης ενός σωλήνα σίτισης μέσα από τη μύτη ή το στόμα στον οισοφάγο. Απαγορεύεται από το 1975, βάσει της Διακήρυξης του Τόκυο της Παγκόσμιας Ιατρικής Ένωσης, δεδομένου ότι ο φυλακισμένος είναι "ικανός να έχει μη διαταραγμένη και έλλογη κρίση."

Το DNR ή "μην επαναφέρεις στη ζωή" είναι μια εντολή του δικαίου ώστε να τυγχάνει σεβασμού η επιθυμία κάποιου να μην υποστεί CPR ή προκεχωρημένη υποστήριξη της καρδιακής λειτουργίας αν σταματήσει η καρδιά του ή αν σταματήσει να αναπνέει. Η αίτηση αυτή συνήθως υποβάλλεται από τον ασθενή μέσω δικηγόρου και επιτρέπει στις ιατρικές ομάδες να τον φροντίσουν σύμφωνα με τις επιθυμίες του.

Η αναγκαστική σίτιση φυλακισμένων μπορεί να είναι εξαιρετικά επώδυνη και να επιφέρει βαριά αιμορραγία, ή να εξαπλώσει ασθένειες μέσω της ανταλλαγής αίματος και βλέννας, ιδιαίτερα όταν χρησιμοποιείται εξοπλισμός που δεν έχει απολυμανθεί στον πληθυσμό της φυλακής. Στους κρατούμενους που διενεργούν απεργία πείνας χρησιμοποιούνται συνήθως μεγάλοι σωλήνες σίτισης, πράγμα που αποτελεί άλλη μια μορφή βασανισμού, όπως αναφέρει η Washington Post. 

Οι δικηγόροι αναφέρουν: "οι στρατιωτικές αρχές των ΗΠΑ στο Γκουαντανάμο χρησιμοποίησαν σκληρές και αχρείαστες τακτικές για να σπάσουν μια απεργία πείνας η οποία περιελάμβανε σε ένα χρονικό σημείο πάνω από 100 φυλακισμένους. Επικαλούμενοι νέο νόμο που συνέγραψε ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής της Αριζόνα Τζον Μακέιν, οι στρατιωτικοί, λένε οι δικηγόροι, έκαναν την διαδικασία αναγκαστικής σίτισης "επώδυνη και εξευτελιστική, ώστε να εξαναγκάσουν τους κρατούμενους σε συνεργασία" (Washington Post).

Το 2006, 250 γιατροί από επτά δυτικές χώρες δημοσίευσαν ανοιχτή επιστολή στο ιατρικό περιοδικό The Lancet, προειδοποιώντας ότι η συμμετοχή οποιουδήποτε γιατρού στην αναγκαστική σίτιση αντιβαίνει στους κανονισμούς της Παγκόσμιας Ιατρικής Ένωσης.

Αυτή είναι η αναγκαστική σίτιση, άπλυτοι...

3 comments:

  1. Πολύ σωστά.Έτσι είναι.Μία επισήμανση:Το indymedia,δεν είναι μόνον αισχρό.Είναι γιάφκα μισθοδοτούμενων πρακτόρων.Επιδοτείται κανονικότατα από τον φιλέλληνα "Πσώρος"...
    Τους συναγωνιστικούς χαιρετισμούς μου,κ.Γιαννιώτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την καλησπέρα μου αγαπητέ Αγησίλαε και καλό Σ/Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Οποιοσδήποτε τολμήσει να απλώσει χέρι στο Νίκο και στο Γιάννη με στόχο την αναγκαστική σίτιση, ας γνωρίζει εκ των προτέρων ότι γράφει για πάντα το όνομα του στη μακρυά λίστα των εχθρών της ελευθερίας και αυτό συνεπάγεται την στοχοποίηση του".

    Το 2006, 250 γιατροί από επτά δυτικές χώρες δημοσίευσαν ανοιχτή επιστολή στο ιατρικό περιοδικό The Lancet, προειδοποιώντας ότι η συμμετοχή οποιουδήποτε γιατρού στην αναγκαστική σίτιση αντιβαίνει στους κανονισμούς της Παγκόσμιας Ιατρικής Ένωσης.

    Τι να μάθουν οι άπλυτοι, ότι λες το ίδιο πράγμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή