Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020

Η ανατριχίλα για το Μάτι: "Φτιάχτα απλά και θάψτα"


Ο κ. Τσίπρας έκανε καριέρα στην πολιτική κραυγάζοντας πως σημασία έχουν οι άνθρωποι και όχι οι αριθμοί. Το έλεγε και το ξαναέλεγε στα χρόνια του αντιμνημονιακού αγώνα. Τότε που δημιουργούσε τις αυταπάτες στην κοινωνία. Τότε που εκτοξεύθηκε από το 4% στο 36%.

Όπως, όμως, δείχνουν όλα τα γεγονότα και τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας γύρω από την εθνική τραγωδία στο Μάτι, η κυβέρνηση της πρώτης φοράς Aριστεράς δεν δίστασε να παίξει πολιτικό παιχνίδι με φόντο ανθρώπους. Με φόντο τους 102 νεκρούς που θυσιάστηκαν στη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου.

Τι συνέβη τον μοιραίο Ιούλιο του 2018 στην Ελλάδα; Η πυρκαγιά στο Μάτι μέσα σε λιγότερο από δύο ώρες σκότωσε 102 ανθρώπους και εγκλώβισε εκατοντάδες άλλους στις παραλίες της περιοχής. Έγιναν τραγικοί χειρισμοί από την Πυροσβεστική, που την ίδια ημέρα -λίγες ώρες νωρίτερα- είχε αντιμετωπίσει άριστα μια μεγάλη φωτιά στην Κινέτα. Η Πολιτική Προστασία και η συνεννόηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων του κρατικού μηχανισμού αποδείχθηκε ανύπαρκτη. Από θαύμα -ήταν Δευτέρα και όχι Κυριακή με χιλιάδες λουόμενους- δεν θρηνήσαμε πολύ μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων.

Η πολιτική ευθύνη της τότε κυβέρνησης θα τελείωνε την ίδια ημέρα αν εκστόμιζαν μια συγγνώμη και γίνονταν παραιτήσεις υπουργών και καρατομήσεις των επικεφαλής στα Σώματα Ασφαλείας. Δυστυχώς, όμως, ο κ. Τσίπρας και οι υπουργοί του επέλεξαν να στήσουν ένα προκλητικό επικοινωνιακό σόου πάνω στις στάχτες.

Ο τότε πρωθυπουργός επέστρεψε εσπευσμένα από τη Βοσνία όπου βρισκόταν. Προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο μετά τις 9 το βράδυ, όταν στην ουσία η πυρκαγιά είχε σβήσει στη θάλασσα! Οι πληροφορίες για τους πρώτους νεκρούς υπήρχαν από τις 7 το απόγευμα.

Η κυβέρνηση, προφανώς, ήθελε να επιδείξει «ετοιμότητα» πριν ανακοινώσει πως υπάρχουν θύματα. Στήθηκε εκείνη η ανεπανάληπτη σύσκεψη – σόου σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση του κ. Τσίπρα με υπουργούς και επικεφαλής Πυροσβεστικής και ΕΛ.ΑΣ., όπου όλου μιλούσαν σαν η πυρκαγιά να έκαιγε ακόμα. Τις επόμενες ημέρες ο κ. Τζανακόπουλος, ο κ. Παππάς και άλλοι υπουργοί μιλούσαν για εμπρησμό δείχνοντας δορυφορικές φωτογραφίες και κατήγγελλαν τα αυθαίρετα και τις καιρικές συνθήκες. Ακόμα και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας μιλούσε για «ασύμμετρη απειλή», για σχέδιο σκοτεινών συμφερόντων και ο ΣΥΡΙΖΑ υπονοούσε πως «κάποιοι» δεν θέλουν να γιορτάσει η χώρα την υποτιθέμενη, τότε, έξοδο από τα Μνημόνια.

Όλα τα παραπάνω αποδείχθηκαν και πάλι «αυταπάτες». Η φωτιά είχε ξεκινήσει από κάποιον που έκαιγε ξερόκλαδα, ενώ πολύ απλά ο επί δεκαετίες μπαχαλοποιημένος κρατικός μηχανισμός πιάστηκε στον ύπνο.

Η αποκάλυψη της «Καθημερινής» έρχεται να επιβεβαιώσει όσα είχαν ήδη αποκαλυφθεί αυτά τα δύο χρόνια. Ο πραγματογνώμονας της Πυροσβεστικής κατέθεσε πως δέχθηκε απειλές από την κορυφή του Σώματος. Και δεν πρόκειται για θεωρίες, υπάρχουν ηχητικά ντοκουμέντα: «Θάψτα, μην μπλέξεις, σου μεταφέρω άνωθεν εντολές, πολιτικές, από το υπουργείο, φτιάχτα απλά, ο άνεμος, τα πεύκα μέσα στα σπίτια, τα αυθαίρετα. Θα σε σκίσουμε…»! 
Αυτά τα λόγια δεν σηκώνουν σχολιασμό. Προκαλούν ανατριχίλα…

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου