Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

Βόμβα σε Citibank: Απόπειρα αποσταθεροποίησης της Ελλάδας...


"Ο καλός Θεός της Ελλάδας" γλίτωσε σήμερα την χώρα από την μεγαλύτερη ένοπλη επίθεση και μαζική καταστροφή από την εποχή του Εμφύλιου Πολέμου.
Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στο defencenet.gr:
"Από την έκρηξη των είκοσι κιλών αμμωνιοδυναμίτιδας στις πέντε φιάλες προπανίου στη Citibank, στην Κηφισιά, δεν θα έμενε τίποτα όρθιο σε ακτίνα 100 μέτρων (!) και τα αποτελέσματα του ωστικού κύματος που θα δημιουργούντο, μπορούν να συγκριθούν μόνο με την τρομοκρατική επίθεση το 2003 στο βρετανικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη και επιθέσεις στην Μέση Ανατολή (1983 στο στρατόπεδο των Πεζοναυτών στην Βηρυτό κλπ). Δεν τίθεται θέμα για την επιβίωση του φρουρού, ούτε και των τυχόν περαστικών. Θα καιγόντουσαν τα πάντα και οι πάντες μέσα στο ωστικό κύμα."
H αμμωνιοδυναμίτιδα είναι το υλικό που έχει χρησιμοποιηθεί σε μεγάλα τρομοκρατικά χτυπήματα όπως εκείνο που πραγματοποίησε ο αμερικανός ακροδεξιός Τίμοθι Μακ Βέι στην Πόλη της Οκλαχόμα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι 10 κιλά είναι ικανά να τινάξουν στον αέρα μια πενταόροφη πολυκατοικία όπως ακριβώς το κτίριο της Οκλαχόμα των ΗΠΑ! (φωτο δεξιά)

Όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές των διωκτικών αρχών "Δεν έχει σχέση με καμία βομβιστική επίθεση που έχει γίνει μέχρι σήμερα στην Ελλάδα".
Ακόμα και οι μεγαλύτερες τρομοκρατικές βομβιστικές επιθέσεις, όπως κατά το λεωφορείου των ΜΑΤ το 1985 στην Καισαριανή από την 17 Νοέμβρη ήταν "στοχοποιημένες":
Τότε είχε χρησιμοποιηθεί μεγάλη ποσοσότητα δυναμίτιδας σε ένα επαγγελματικό φορτηγάκι. Τα εκρηκτικά είχαν τοποθετηθεί από την πλευρά που θα πέρναγε το λεωφορείο των ΜΑΤ και στην άλλη πλευρά είχαν τοποθετηθεί σακιά τσιμέντου για να "κατευθυνθεί" η έκρηξη προς τον στόχο των τρομοκρατών. Αυτό που αποφεύχθηκε από καθαρή τύχη (δεν λειτούργησε ο μηχανισμός πυροδότησης) σήμερα τα ξημερώματα (04.15) ήταν πολλαλάσιας καταστροφικής ισχύος. Είκοσι κιλά αμμωνιοδυναμίτιδας και πέντε φιάλες προπανίου, τοποθετημένα-στοιχισμένα στο πορτ-μπαγκάζ ενός κουπέ Ι.Χ., το μόνο που εγγυώντο ήταν θάνατος και όλεθρος σε ακτίνα 100 μέτρων!
Το ζήτημα είναι "Ποιοί;"
Ποιοί είναι αυτοί που συνέλαβαν και αποφάσισαν να εκτελέσουν ένα τέτοιο κτύπημα που θα έσπρωχνε τη χώρα σε μία κατάσταση πλήρους αποσταθεροποίησης, με δεδομένη και την λοιπή πολιτική κατάσταση που επικρατεί.
Εκτίμηση είναι ότι τέτοιας έκτασης επίθεση σε έναν στόχο αμερικανικών συμφερόντων λίγες ώρες πριν από την συνάντηση του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή με τους ειδικούς απεσταλμένους (τον γερουσιαστή του Ιλινόϊς, Ριτσαρντ Ντάρμπιν και τον υπουργό Οικονομικών της ίδιας Πολιτείας, Άλεξ Γιαννούλια) του προέδρου των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα, ουσιαστικά θα "τελείωνε" την συνάντηση αυτή πριν καν αρχίσει!
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η μεθολογία δείχνει "Επαναστατικός Αγώνας".
Αλλά αυτό που έχει αρχίσει να απασχολεί πλέον τις διωκτικές αρχές, δεν είναι τόσο το ποιά οργάνωση είναι όσο η σύνθεση και η προέλευση αυτών των οργανώσεων.
Με απλά λόγια, θεωρούν ότι πιθανότατα δεν πρόκειται για "συνηθισμένες" οργανώσεις αντάρτικου πόλης, όπως ήταν κάποτε ο ΕΛΑ και η 17Ν, αλλά για οργανώσεις που έχουν διαβρωθεί από ξένης υπηκοότητας άτομα, πιθανότατα πράκτορες ξένων χωρών!
Ειδικά για την "Σέχτα Επαναστατών", ειπώθηκε από "παλιά καραβάνα" της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ότι: "Αυτή η μεθοδολογία επιθέσεων με "τυφλούς" πυροβολισμούς σε αστυνομικά τμήματα και κανάλια (σ.σ.σε αυτούς χρεώνουν την χθεσινοβραδυνή επίθεση στο ALTER) θυμίζει επιθέσεις σε Κόσσοβο, Κωνσταντινούπολη κλπ. Εκτός αυτού για "αντάρτες πόλεων" με αριστερίστικη ρητορική, τυχαίνει να είναι μάλλον αγράμματοι: "σέχτα" δεν είναι πολιτικός, αλλά θρησκευτικός όρος".
Κατά την ανεπιτυχή βομβιστική επίθεση στην Citibank τις κινήσεις παρατήρησε ο φύλακας της τράπεζας, ο οποίος είδε κάποιους άγνωστους να αφήνουν εκεί το αυτοκίνητο και να φεύγουν, αλλά όταν δεν επέστρεψαν σε περίπου πέντε λεπτά, τηλεφώνησε στην Αστυνομία εκφράζοντας φόβους ότι πιθανόν να επρόκειτο για κάτι ύποπτο.
Αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο, ενώ από τον έλεγχο των πινακίδων του αυτοκινήτου απεδείχθη ότι το όχημα ήταν κλεμμένο. Κατά την έρευνα των αστυνομικών, στο όχημα εντοπίστηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός στο πορτ μπαγκάζ του οχήματος και αμέσως κλήθηκαν οι πυροτεχνουργοί.
Ο εκρηκτικός μηχανισμός εξουδετερώθηκε τελικά στις 06:40.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου