Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

Τα εισπρακτικά μέτρα είναι πολιτικώς ολέθρια για τη ΝΔ


Κύριοι της κυβέρνησης,
βάλατε στη ...φάκα τον κοσμάκη με τα τέλη ταξινόμησης των Ι.Χ., και δεν μπήκατε στον κόπο να ψάξετε για τα λαμόγια της πολιτικής που... έφαγαν το καταπέτασμα, ενώ βάλατε και καπέλο 6 λεπτών το λίτρο στην βενζίνη.
Παρά τις αντιδράσεις, δεν εννοείτε να καταλάβετε ότι η μεθοδολογία του οικονομικού επιτελείου σας για να... γεμίσει με λεφτά τα άδεια κρατικά ταμεία, είναι πέρα για πέρα λανθασμένη επί της ουσίας, κι ασφαλώς πολιτικώς ολέθρια για το κόμμα σας...
Δυστυχώς, η επιβεβαίωση της ως άνω εκτιμήσεως "έρχεται" για μια ακόμη φορά απ' τα νέα εισπρακτικά μέτρα τα οποία πλήττουν κατά κύριο λόγο τους ασθενέστερους...
Η περίπτωση της επιβολής του δεύτερου τέλους κυκλοφορίας, από 150 έως 650 ευρώ στα ΙΧ άνω των 1.929cc κυβικών είναι χαρακτηριστική, αφού εσείς οι ίδιοι λίγους μήνες πριν, διά της υπερπροβολής του μέτρου της μειώσεως των τελών ταξινόμησης των αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού, θελήσατε να τονώσετε την αγορά και να δώσετε ευκαιρία και στις κατώτερες εισοδηματικά τάξεις, να εκπληρώσουν το... όνειρο για πολλούς της αγοράς τέτοιων αυτοκινήτων...
Αυτή, (η μείωση), απ' ό,τι αποδεικνύεται ήταν το... τυρί, και σήμερα κλείνετε τη ...φάκα και συμπεριφέρεσθε εμμέσως "ωσεί κλέφτες" του κοινού Ποινικού Δικαίου.
Είναι επίσης πέραν λογικής και αδιανόητη, η επιβολή από μέρους σας υψηλότατου τέλους στους λογαριασμούς των κινητών και των καρτοκινητών, που φυσικά θίγει κατά κύριο λόγο τους φτωχούς εργαζόμενους, καθώς και η ...θηριώδης αύξηση των έξι λεπτών ανά λίτρο βενζίνης επίσης...
Κύριοι της Κυβέρνησης, αντί να ψάξετε να βρείτε και να ...ξεκκοκαλίσετε τα πολιτικά και ιδιωτικά λαμόγια που έφαγαν στην κυριολεξία το... καταπέτασμα στα μεγάλα σκάνδαλα των προμηθειών του Δημοσίου κυρίως, επιχειρείτε να ...φάτε την εύκολη ...μαρίδα, η οποία σας "μαύρισε" δεόντως στις πρόσφατες εκλογές, με χαρακτηριστικότερη την περίπτωση της "φτωχής" εκλογικής περιφέρειας της Β΄ Αθηνών, όπου δυστυχώς για σας, πέσατε κάτω από το 30%...
Παρ' όλα αυτά, δεν εννοείτε να βάλετε μυαλό.
Κακό του ...κεφαλιού σας λοιπόν, και καλό στρώσιμο του ...χαλιού στον Γιωργάκη.!!!
Π.Ν.

11 comments:

  1. Η Κυβερνητική πολιτική δολοφονεί τους Μικρομεσαίους.

    Στα πρόθυρα "μαζικής" αυτοκτονίας βρίσκονται χιλιάδες μικρομεσαίοι επιχειρηματίες.
    Η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, η μεγάλη πτώση του τζίρου των μικρών καταστημάτων, το άγριο κυνηγητό της ΕΦΟΡΙΑΣ, ΤΟΥ ΤΕΒΕ, των ΤΡΑΠΕΖΩΝ έχουν φέρει χιλιάδες επαγγελματίες σε απόγνωση και κατάθλιψη.

    Εκτός από τις δεκάδες αυτοκτονίες, χιλιάδες είναι οι μικρομεσαίοι που βιώνουν μία κόλαση βουτηγμένοι στην κατάθλιψη μαζί με τα μέλη των οικογενειών τους.

    Η Κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να δεί και να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Και όχι μόνον αυτό. Ενθαρρύνει την εξόντωσή τους, όχι μόνο την επαγγελματική αλλά και τη φυσική, μέσω της ώθησής τους σε απονενοημένα διαβήματα. Ταυτόχρονα καταδικάζει τις οικογενειές των σε ένα διαρκή μαρασμό.

    Η Κυβέρνηση, εν μέσω τέτοιας κρίσης εξαπολύει φορολογικές επιδρομές, συκοφαντεί για τη "μη-απόδοση του ΦΠΑ", εκβιάζει με ελέγχους, κ.λπ.

    Ταυτόχρονα το ΤΕΒΕ, σαν να μη συμβαίνει τίποτα, συνεχίζει ακάθεκτο τις διώξεις των οφειλετών του. Εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες δίκες κάθε μέρα οδηγούν τους οφειλέτες του ΤΕΒΕ στις φυλακές.

    Οι τράπεζες, παίζοντας το δικό τους παιγνίδι σε αυτό το σκηνικό, αναγκάζουν τους μικρομεσαίους να πουληθούν δούλοι, να χάσουν το σπίτι τους, την περιουσία τους.

    ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΜΕΝΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΑΡΧΑΡΙΩΝ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ.

    Σε αυτή τη μακάβρια για τους μικρομεσαίους πραγματικότητα που επέβαλε η Κυβέρνηση, αλλά και οι κυβερνήσεις του εκσυγχρονισμού δρομολόγησαν πριν μερικά χρόνια, οι μικρομεσαίοι δεν βλέπουν κανένα φώς, δεν ακούν καμμία εξαγγελία που να τους δόσει κουράγιο να αντέξουν.

    Τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης τις είδαμε. Είδαμε το περίφημο ΤΕΜΠΜΕ, τη "στήριξη" στην πραγματική οικονομία, του άγριο δούλεμα των υπουργών της. Δεν ακούσαμε όμως πειστικές προτάσεις και από κανένα κομμα της αντιπολίτευσης, δεν ακούσαμε έναν λόγο παρηγοριάς.

    ένας μικρομεσαίος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Tην ίδια στιγμή η κυβέρνηση φοροαπαλλάσει πλήρως τους εφοπλιστές. Αποκαλύφθηκε δέ σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας kourdistoportocali οτι μέσα σε 5 χρόνια έχει χαρίσει 230 εκατ. ευρώ στους εκδότες τα 83 απο αυτά μόλις μέσα στο 2008.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΓΙΑΝΝΙΩΤΗ ΣΕ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ. ΑΣ ΒΡΩ ΕΝΑ ΠΑΣΟΚΙΚΟ ΜΠΛΟΚ ΠΟΥ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΚΑΙ ΤΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΣΕ ΔΙΑΒΑΖΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΝΕΙΟΥ ΟΠΟΥ ΗΣΟΥΝ ΠΡΩΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΠΕΝΝΑ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚ GIANNIOTIS ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΣΥΣΤΗΝΟΜΑΙ.
    ΔΕΞΙΑ ΒΕΝΖΙΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΛΟ.
    ΣΟΦΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΓΑΠΗΤΗ ΒΕΝΖΙΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΛΟ


    -ΟΤΑΝ ΟΛΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟΝ ΧΑΡΟ ΜΕ ΤΟ ΔΡΕΠΑΝΙ..

    -ΟΤΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΧΑΡΟΣ ΜΑΥΡΙΣΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ (ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΗΜΩΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΑΜΕ)..

    ..ΔΕΝ ΤΥΡΒΑΖΟΥΜΕ ΠΕΡΙ ΑΛΛΩΝ....

    Ο ΧΑΡΟΣ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΣΤΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ..

    ΑΣΤΟΝ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ. ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΟ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τόσο γκαντέμης, τόσο γρουσούζης, τόσο τραγοπόδαρος αυτός ο Καραμανλής αμάν. Ολοδική του είναι όλη αυτή η γκαντεμιά ή μεταδοτική απο τον Μητσοτάκη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το μάθαμε κι αυτό. Μικρομεσαίοι είναι όσοι έχουν Τζίπ 4000 κυβικά και σκάφος πάνω από 10 μέτρα.
    Κάποιος που έχει τζίπ 4000 κυβικά
    θα πληρώσει το εξωφρενικό ποσό των 500 Ευρώ το χρόνο.
    Η πρώτη προσπάθεια για φορολογία της παραοικονομίας στην Ελλάδα (ναι αυτό αφορά) χτυπιέται από το σύνολο του τύπου ακόμη κι από τα blogs. Αυτό αξίζουμε και τίποτε παραπάνω.
    Στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή γίνονται αλλαγές. Τα Ελληνικά Πετρέλαια χθες αγόρασαν την BP Hellas. O Ο Βαρδινογιάννης ετοιμάζεται για την αγορά της shell Hellas.
    Ο Βγενόπουλος στηρίζει την Ελληνική οικονομία ναυπηγώντας πλοία. Κι εμείς κλαίμε για τα ψέματα που μας σερβίρουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η τυρόπιτα σήμερα το πρωί ήταν 20 λεπτά ακριβότερη, η βενζίνη ένα τάληρο ακριβότερη ούτε θυμάμαι πόσες φορές έχει επαναληφθεί στον νιοστό βαθμό το φαινόμενο τα δύο τελευταία χρόνια.
    Οι αυξήσεις στους μισθούς πάντα παγωμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγώ ξέρω ότι η τιμή στο γάλα έπεσε, τα φρούτα στη λαϊκή είναι πιό φθηνά από την εποχή Κουλούρη (μπέρδευε τα αγγούρια, με τα κολοκύθια).
    Η τιμή της Βενζίνης είναι πιό φθηνή από το εξωτερικό (1.45-1.55 είναι εκεί).Για να ανεβεί η αγοραστική δύναμη του Έλληνα πρέπει να μειωθεί ο δημόσιος τομέας ώστε να αυξηθεί η φορολογική βάση.(50 δις κοστίζειη δημόσια διοίκηση το χρόνο. 25 δις μισθοί και 25 δις οργανικά έξοδα).
    Ελπίζω πριν ρίξουν τον Καραμανλή να προλάβει να εξυγιάνει τον ΟΣΕ.
    Τα υπόλοιπα έπειτα από 4 χρόνια.
    Το ΠΑΣΟΚ δεν θα μείνει για χρόνια στην κυβέρνηση. Ας το στηρίζουν όλα τα ΜΜΕ.Τα μέτρα είναι από την ΕΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλά να πάθετε! Νέα Δημοκρατία δε θέλατε; Φάτε την τώρα στα μούτρα μαζί με τον ανίκανο Καραμανλή και την εθνοπροδώτρα Ντορίτσα, που χωρίς να κουραστεί καθόλου, σάς έγαλε όλους εκτός αγώνα και αναγνώρισε τη Μακεδονία των Σκκοπιανών. Μην ξαναμιλήσετε για Ελληνική Μακεδονία και άλλα χαζά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπέρα σ' όλους τους φίλους και στην αγαπητή Βολιώτισσα βενζινού από τα ...παλιά.

    Να αρχίσουμε ...ανάποδα.

    5:05 μμ.
    Δεν έχει σημασία ποιόν τρώμε -τε -νε στα μούτρα. Είναι γεγονός ότι η κυβέρνηση βρίσκεται έξω από την τροχιά της. Σε ότι αφορά τη στάση του gianniotis blog απέναντι στα τελευταία γεγονότα, θεωρώ ότι ισορροπεί πάνω στην αντικειμενικότητα. Άλλωστε είναι πολύ πρόσφατες οι αναρτήσεις περί κυρά Ντόρας και ...λοιπών.

    5:02 μμ
    Μπορεί η τιμή της βενζίνης στη χώρα μας να είναι φθηνότερη από αυτή των άλλων Ευρωπαϊκών χωρών, αλλά βρίσκεται σε δυσανάλογη σχέση με αυτή των εισοδημάτων αυτών.

    4:46 μμ
    Άδικα θα περιμένεις να κατέβει οτιδήποτε ανεβαίνει στην Ελλάδα. Αυτό είναι γενικός κανόνας και συνταγή από τα παλιά.
    Κι' όσο για τους μισθούς, δεν είναι απλά παγωμένοι, αλλά ...κατεψυγμένοι.

    4:33 μμ
    Τα 4000 κυβικά είναι μια ακραία περίπτωση την οποία έπρεπε να δουν διαφορετικά. Όσο για τις τελευταίες επισημάνσεις σου συμφωνώ απολύτως.

    3:09 μμ
    Μακάρι να είχαμε κι' εμείς τη ...γκαντεμιά του Μητσοτάκη. Αν τη δόξα και τον πλούτο που απέκτησε αυτός και η οικογένειά του τα θεωρείς γκαντεμιά, τότε ευχαρίστως τα αλλάζω με την δική μου ...τύχη.

    2:03 μμ
    Όχι άστον τον Γιωργάκη. Δεν άμοιρος ευθυνών κι' ο ίδιος για το σήμερα. Πρώτα στρώνεις το χαλί και μετά πατάς επάνω.

    1:36 μμ
    Βενζινού Σόφη, εσύ δηλώνεις "δεξιά" ακόμη κι' αν σε κρεμάσουν. Σ' ευχαριστώ γι' αυτά που γράφεις για μένα. Να περιφέρεσαι στα blogs και όχι όπου βλέπεις "πράσινο" να βγάζεις ...σπυριά. Άλλωστε είσαι "γνωστή" απ' τα παλιά εσύ.

    1:16 μμ
    Μεταρρυθμιστή μου, δυστυχώς καμία κυβέρνηση δέν έβαλε το μαχαίρι στο εφοπλιστικό ...κόκκαλο. Υπάρχει πολύ ξίγκι ενδιάμεσα και είναι δύσκολο να περάσει το μαχαίρι.

    1,09 μμ.
    Κι' εμείς στην ίδια χώρα ζούμε. Βέβαια η κατάσταση δεν είναι τόσο τραγική, δεν παύει όμως να είναι φθίνουσα.

    gianniotis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. gianniotis πιστεύω οτι θα γνωρίζεις για την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αλογοσκούφη και αυτά που γράφει σε αυτό. Όταν ο επι 5 χρόνια τσάρος της οικονομικής πολιτικής του Καραμανλή, αποκαλούμενος απο τον απλό κόσμο και φορομπήχτης βγαίνει και του λέει κατάμουτρα οτι είναι λίγος και αποτυχημένος χωρίς κανένα σχέδιο δέν χρειάζεται να βρεθεί δεύτερος άνθρωπος να το επιβεβαιώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή