Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Αμβρόσιος: "Θα επισκεφθώ τον Ντερτιλή στη φυλακή, καθόσον δεν είναι εγκληματίας"

Δυσάρεστη έκπληξη (!!!) προκάλεσε στο υπουργείο Δικαιοσύνης η αίτηση του μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβροσίου να επισκεφθεί στις φυλακές Κορυδαλλού τον Νίκο Ντερτιλή, τελευταίο κρατούμενο εκ των πρωταιτίων της επανάστασης της 21ης Απριλίου, τον οποίο χαρακτηρίζει ως "πολιτικό κρατούμενο" και "πρότυπο ζωής".
Στην επιστολή του ο κ. Αμβρόσιος πλέκει το εγκώμιο του Ντερτιλή. 
Παραπονείται ότι δεν του έχει δοθεί άδεια ώς τώρα ώστε να επισκεφθεί τον γενναίο Έλληνα αδελφό μας στο δεσμωτήριό του, κατ' εφαρμογή του λόγου του Θεού. 

"...Θα ήθελα να του σφίξω το χέρι και να τον συγχαρώ διά ζώσης φωνής μόνο και μόνο διότι παραμένει πιστός στις αρχές του καθ' ον χρόνο θα ηδύνατο με μιαν υποκριτικήν δήλωση μετανοίας να έχει κερδίσει την ελευθερίαν του...
...Άνθρωποι οι οποίοι έχουν αρχές και δεν τις θυσιάζουν αποτελούν πρότυπα ζωής. Ακόμη και τότε που οι αρχές των δεν γίνονται αποδεκτές από την πλειονότητα ενός λαού".

Ο ..."προοδευτικός" και  αρμόδιος (!) υφυπουργός κ. Γ. Πεταλωτής επιβεβαίωσε την ύπαρξη τέτοιου αιτήματος και δήλωσε ότι: 

"...η πολιτεία μέσα από το σωφρονιστικό σύστημα αντιμετωπίζει όλους τους κρατουμένους ακριβώς με τον ίδιο γνώμονα. Ως κρατουμένους και μόνον, ανεξάρτητα από το αδίκημα που τέλεσαν, με τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις. Υπό την έννοια αυτή ο Ιεράρχης ζητεί με νόμιμο τρόπο την επίσκεψη σε οποιονδήποτε κρατούμενο. Αφού αυτός συναινεί, δεν θα μπορούσε να υπάρξει άρνηση. Σε πολιτικό επίπεδο όμως οι κολακευτικοί χαρακτηρισμοί προς βασανιστές και υπηρέτες της χούντας προσβάλλουν σαφέστατα το δημοκρατικό αίσθημα του ελληνικού λαού. Διαβάζοντας το έγγραφο του κ. Αμβρόσιου, με το οποίο εξυμνούσε επί μακρόν τον κρατούμενο Ντερτιλή, αδυνατούσα να το πιστέψω..."

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος μιλώντας στη Romfea.gr για το εν λόγω θέμα, τόνισε ότι "βεβαίως και θα τον επισκεφθώ, ο Ντερτιλής δεν είναι εγκληματίας".
"Μου δώσανε τελικά άδεια να το επισκεφθώ. Στην Εκκλησία μας, δε συνιστάται να επισκεφτόμαστε τους αρρώστους και τους εν φυλακές, αλλά και γενικά όπου υπάρχει ανθρώπινος πόνος".
kathimerini.gr, romfea.gr
Bookmark and Share

32 comments:

  1. Σωστός !
    και αληθινός !
    Δεν είναι φυσικά ..εγκληματίας ο Δερτιλής.
    Ο Αμβρόσιος αποδεικνύεται πολύ καλύτερος του Αρχιεπίσκοπου. Τουλάχιστον για τα Ελληνικά δεδομένα που απαιτούν ρεαλισμό.
    Μπράβο Σεβασμιώτατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Πρώτα η ψυχή βγαίνει και μετά το χούι», λέει μια λαϊκή παροιμία. Και ο ρασοφόρος αυτός το επιβεβαιώνει με κάθε ευκαιρία. Ετσι λοιπόν και τώρα κάνει δημόσια την αγιογραφία του Ντερτιλή (ο ρασοφόρος χειρίζεται με την ίδια μαεστρία τον λόγο του όπως χειριζόταν τον βούρδουλα της εξουσίας την εποχή που ήταν χωροφύλακας, και γνωστό φερέφωνο των γερμανοτσολιάδων στην κατοχή) ενώ ζητάει να συναντήσει τον αρχιπραξικοπηματία στις φυλακές προφανώς να του εκφράσει τον θαυμασμό και την λατρεία του από κοντά.

    Αντε τώρα να μην θυμηθείς το παλιό αναρχικό σύνθημα που έλεγε «όταν ο τελευταίος μπάτσος κρεμαστεί από τα έντερα του τελευταίου παπά τότε ο λαός θα ευτυχήσει».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλό θά ηταν οσοι εχουν διαφορετική γνώμη γιά τήν επίσκεψη του Μητροπολίτη στόν εγκλειστο τέως Αξ/κό νά διαβάσουν τά πρακτικά τής δίκης στό στρατοδικείο καί θά καταλάβουν πολλά. Δυστιχώς ο χρόνος σέ κάνει καί ξεχνάς, η παραποιής τήν πραγματικότητα.Αναφέρωμε στούς νέους που δέν γνωρίζουν τά αληθή γεγονότα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Ντερτιλής ΕΙΝΑΙ εγκληματίας, και σαν τέτοιος κρατείται.
    Τώρα που μιλάμε, ΔΕΝ ΕΚΤΙΕΙ την ποινή του για τη συμμετοχή στο πραξικόπημα,
    αλλά τα ΙΣΟΒΙΑ για την εν ψυχρώ απρόκλητη δολοφονία του 18χρονου Μυρογιάννη, λίγες μέρες μετά το Πολυτεχνείο.
    Εκεί που κατέβηκε από το τζιπ στην Πατησίων, πυροβόλησε στο κεφάλι το παιδί, και γύρισε και είπε στον οδηγό του:
    «Με παραδέχεσαι ρε, 45 χρονών άνθρωπος, τον πέτυχα με την πρώτη».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. «όταν ο τελευταίος μπάτσος κρεμαστεί από τα έντερα του τελευταίου παπά τότε ο λαός θα ευτυχήσει».

    Εδώ να συμπληρώσουμε ότι το σύνθημα εννοεί ότι έχει απομείνει και όποιος έχει απομείνει από τον λαό.
    Πάντως ξέρω πολλούς μπάτσους και παπάδες για τους οποίους θα δυσκολευτούν πολύ οι αγέλες των 'αναρχικών' βανδάλων να πραγματοποιήσουν την απειλή τους.
    Ένα πράγμα δεν αντέχεται στην 'ιδεολογία' σας ρε παιδιά:Η δυσωδία όσων τη φέρουν.
    ΙΙΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν ο ντερτιλής είναι ¨εγκληματίας¨, τότε ο Γιωργάκης και ο Σημίτης τι είναι ;;;
    Μας ξεπουλάνε κι εμείς τον χαβά μας ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βασιλική Μετατρούλου είπε...
    ''Ο Ντερτιλής ΕΙΝΑΙ εγκληματίας, και σαν τέτοιος κρατείται.
    Τώρα που μιλάμε, ΔΕΝ ΕΚΤΙΕΙ την ποινή του για τη συμμετοχή στο πραξικόπημα,
    αλλά τα ΙΣΟΒΙΑ για την εν ψυχρώ απρόκλητη δολοφονία του 18χρονου Μυρογιάννη, λίγες μέρες μετά το Πολυτεχνείο.''

    Υπενθυμιζω οτι ο Παπαδοπουλος της εταιρειας δολοφονων με καταδικη 8κις ισοβια βγηκε στα 20 χρονια.Και δεν ειχε κανει μονο εναν φονο...Οποτε αφηστε τα περι φονου.Τιμωρειται γιατι θέλησε να σώσει την Ελλάδα απο τους προδότες πολιτικάντηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φαίνεται ότι ο στρατηγός Ντερτιλής, δεν έχει δικαίωμα κατά την αριστερά να δέχεται επισκέψεις, δικαίωμα που για τα κοινωνικά αποβράσματα, τους ψυχοπαθείς δολοφόνους της 17Ν, ουδείς αρνείται, όπως ουδείς το αρνείται για κανέναν κρατούμενο. Αντίθετα, μέχρι και εκθέσεις χειροτεχνίας τους αφήνουν τον Χ. ξηρό να διοργανώνει (τώρα που δεν πετάει πετσέτες στη λεκάνη για να προκαλεί πλημμύρες). Δύο μέτρα και δύο σταθμά λοιπόν από τις αρχές της δήθεν «ανθρωπιστικής» και καθ' όλα ολοκληρωτικής «Δημοκρατίας» (τους), που επιφυλάσσει προνομιακή μεταχείριση στους εξ αριστερών και εχθρική στους εκ δεξιών. Είναι δε τόσο «δυνατή» και «στέρεα» η μισαλλόδοξη «Δημοκρατία» τους, που φοβάται έναν υπέργηρο στρατηγό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κυρία (;) Βασιλική Μετατρούλου αν δεν είσθε μια απλή συκοφάντις , μάλλον θα είσθε παραπληροφορημένη. Σας πληροφορώ ότι δεν είναι δυνατόν να υπήρξε Έλληνας αξιωματικός(αν εξαιρέσουμε κάποιον Παλιούρα και κάποιον Τζουμερκιώτη του κομμουνιστικού στρατού 1946-49)που θα διέπραττε το έγκλημα όπως το περιγράφετε. Μάλλον οι κεραίες σας(το καμπαναριό δλδ) είναι στραμένες σε λάθος κατεύθυνση. Προσωπικά πιστεύω ότι μάλλον δίνετε περισσότερη σημασία στον τρούλο σας (καμπύλες) απ' ότι στις λιτές γραμμές μιας βασιλικής οπότε τα συμπεράσματά σας είναι κάπως επιπόλαια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Basiκά, ο Ντερτιλής δεν ήταν ποτέ στρατηγός. Εφτασε μέχρι Ταξίαρχος και καθαιρέθηκε στο βαθμό του στρατιώτη, για εσχάτη προδοσία.

    Δεν είναι "πολιτικός κρατούμενος". Την ποινή του για τη συμμετοχή στο πραξικόπημα την έχει εκτίσει (απόφαση δίκης 423/1975).

    Σε μια ξεχωριστή δίκη, Πενταμελές Εφετείο Καουργημάτων, που έγινε 6 μήνες μετά τις δίκες των πρωταιτίων,
    στην οποία δίκη κατηγορήθηκε για φόνο εκ προμελέτης
    και στην οποία 13 μάρτυρες κατέθεσαν ότι πυροβόλησε εν ψυχρώ και σκότωσε τον άοπλο 20χρονο Μιχαήλ Μυρογιάννη,
    ο Ντερτιλής καταδικάστηκε σε ισόβια (723/1975).
    Αυτήν την ποινή εκτίει τώρα.
    Ολα υπάρχουν στα πρακτικά της δίκης, στην οποία ο Ντερτιλής αποδείχτηκε πολύ "λίγος" με τα απανωτά ψέματα και τις αντιφάσεις του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συμφωνώ με την κυρία Β.Μ.
    Ο νόμος πρέπει να εφαρμοστεί για όλους.
    -Να καταδικαστούν ισόβια οι διαπράξαντες τις δολοφονίες στη Marfin.
    -Nα μάθουμε τι έγινε με τους σχεδόν 400 αναρχικούς καταληψίες του πολυτεχνείου επί εποχής Ανδρέα οι οποίοι στο σύνολό τους όλως τυχαίως ήταν γόνοι μεγαλοαστών και 'προοδευτικών' ανθρώπων.
    -Να αναζητηθούν οι υπεύθυνοι λειτουργίας του 'indymedia' μέσω κρατικού και δημοσίου συμφέροντος (υποτίθεται) φορέα.(σχολή χημικών μηχ. ΕΜΠ)
    -Να τιμωρηθούν Μαντέληδες Τσουκάτοι Τσοχατζόπουλοι κλπ.
    -Τι έγινε με την υπόθεση της γιάφκας στο κερατσίνι όπου όλως τυχαίως συνελήφθησαν και τα παιδιά του Νιώτη;
    Ατελείωτος ο φάκελος που μπορούμε να ανοίξουμε από σειρά τέτοιων γεγονότων ενδεικτικών της ποιότητας της υποτιθέμενης δημοκρατίας μας.
    ΙΙΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Kυρία Βασιλική Μετατρούλου...δεν υπάρχει ισόβια στην Ελλάδα ...η ποινη των ισοβίων δεν ξεπερνάει τα 20 χρονια...Ειτε σας αρεσει ειτε οχι ο Ντερτιλής ειναι πολιτικος κρατούμενος που δεν υπογράφει δήλωση μετανοιας για να πάρει χάρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο ΝΤΕΡΤΙΛΗΣ ΗΤΑΝ ΗΡΩΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΣΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΙΛΑΠΑ ΤΗΣ ΣΑΠΙΛΑΣ ΤΗΣ ΤΟΤΕ ΕΠΟΧΗΣ.

    ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΑΠΙΛΑ ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δύο μέτρα και δύο σταθμά κύριοι?
    Γιατί όλους τους δολοφόνους στα 5 άντε στο πολύ 10 χρόνια να βρίσκουν μιά δικιολογία να τους αποφυλακίζουν ενώ τον Ντερτιλή να τον κρατάνε φυλακισμένο στα 90 του?
    Απαντήστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γεννήθηκα Έλληνας, μεγάλωσα (μέχρι τώρα) Έλληνας, κατάντησα Έλληνας και θα πεθάνω σαν το σκυλί. Σ' ευχαριστώ πατρίδα μου για τα "άξια" πολιτικά τέκνα που ανέδειξες για να ορίσουν την τύχη μου.
    Πόσο ένοχος μπορεί να νιώθω εγώ για την όλη κατάσταση αφού δουλεύω και σπουδάζω ταυτόχρονα μιας και για τον πραγματικά ανάπηρο πατέρα μου δεν περίσσεψε ούτε ευρώ για βοήθημα και τον συντηρώ εγώ;
    Αφορμή για τον σχολιασμό στάθηκε η προ ημερών ανάρτησή σας και για τους 700 περίπου αναπήρους - τυφλούς (μαϊμού) από κάποιο νησί που προεκλογικά "γκαβώθηκαν" όπως χαρακτηριστικά αναφέρετε.
    Όσο για τον κ. Αμβρόσιο υποκλίνομαι. Άξιος Ιεράρχης.
    Σ' ευχαριστώ κ. gianniotis που με δέχτηκες.
    Αν.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Προς τους υπερευαίσθητους δημοκράτες:
    Ένα πράγμα δεν μπορείτε να προσάψετε στον υπέργηρο στρατιωτικό.Ότι είναι δειλός και φιλοχρήματος.Αυτά και μόνο αρκούν για να εξηγήσουν την εμπάθεια και το κεκαλυμένο μένος όχι εναντίον του αλλά κυρίως εναντίον των αρετών αυτών που βρίσκονται εν υπνώσει στους ανικάνους να διαχειριστούν πραγματικά δύσκολες καταστάσεις χώρους σας.
    ΙΙΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Προς Αν.Π.

    Πήρα το δίπλωμά μου κρατώντας τον 3χρόνων τότε γιό μου αγκαλιά.
    Σκοπεύω να πάρω το διδακτορικό μου κρατώντας τον δεύτερο γιό μου αγκαλιά.
    Είμαι μετά από 15 χρόνια σκληρής δουλειάς παράλληλα με σπουδές και οικογένεια ένα χρόνο σχεδόν άνεργος.
    Εάν είναι να πεθάνουμε σαν τα σκυλιά θα πεθάνουμε όρθιοι περήφανοι και ευτυχισμένοι. Ευτυχισμένοι για τους πραγματικούς αγώνες που δώσαμε σε πραγματικές μάχες σε πραγματικές συνθήκες και σαν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ Έλληνες.
    Διότι την ιστορία δεν τη μαθαίνουμε για να την παπαγαλίσουμε αλλά για να ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε εμείς για να ξεπεράσουμε σε αξιοσύνη και μεγαλοσύνη αυτούς που μεγαλούργησαν σε αυτά τα χώματα.
    Εμπρός λοιπόν καιρός να κάνουμε τον Λεωνίδα να χαμογελάσει ικανοποιημένος με τις πράξεις μας.
    Κουράγιο και δύναμη.
    ΙΙΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ.
    ΜΙΣΘΟΙ,ΕΝΟΙΚΙΑ, ΜΕΤΟΧΕΣ, ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ,
    ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΑ, ΕΡΑΝΟΙ, ΔΩΡΕΕΣ,
    ΠΑΓΚΑΡΙ, "ΦΙΛΟΠΤΩΧΟ", ΔΙΣΚΟΣ ΚΑΙ ΤΥΧΕΡΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΛΑ!
    ΦΟΒΟΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ Ή ΑΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
    ΑΓΧΟΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΔΑΝΕΙΩΝ, ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΩΜΑ,
    ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ,
    ΔΕΝ ΕΧΕΙ.
    ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ ΤΟΥ ΙΚΑ, ΣΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ
    ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ.
    ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΣΤΗΝ ΜΟΝΑΞΙΑ ΤΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Χαίρομαι, πάντως, που συμφωνούμε στο εξής:
    Ο λόγος για τον οποίο ο Ντερτιλής βρίσκεται εντός φυλακής
    είναι διότι διέπραξε ένα έγκλημα του κοινού ποινικού δικαίου:

    Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων.
    Απόφαση 723/1975 (ισόβια για τη δολοφονία Μυρογιάννη).

    Λέει:
    «[...] εκ των καταθέσεων των εξετασθέντων μαρτύρων απεδείχθη πλήρως και το δικαστήριο επείσθη ότι ούτος πράγματι επυροβόλησε διά του υπηρεσιακού του περιστρόφου και εφόνευσε τον Μιχαήλ Μυρογιάννη του Δημητρίου, ετών 20».

    Δεκατρεις (13) μάρτυρες συμφώνησαν στα παρακάτω και το Δικαστήριο επείσθη:

    «Ο νεαρός έπεσε σαν κοτόπουλο», περιέγραφε στην κατάθεσή του ένα χρόνο αργότερα ο οδηγός του Ντερτιλή -ο 21 ετών τότε Αντώνης Αγριτέλλης- και συνέχισε:

    «Μετά το φόνο ο Ντερτιλής, σα να μη συνέβαινε τίποτα, μπήκε στο τζιπ και χτυπώντας με στην πλάτη, μου είπε:
    “Με παραδέχεσαι ρε;;; 45 χρονών άνθρωπος και με τη μία στο κεφάλι!”»…

    Βεβαίωση με ένορκη κατάθεση του Αντώνη Αγριτέλλη, οδηγού του Ντερτιλή, την ημέρα του Πολυτεχνείου*
    «Είδα τον Ντερτιλή να δολοφονεί το Μυρογιάννη»


    «Είδα τον Ν. Ντερτιλή να βγάζει το περίστροφό του και να σκοτώνει ένα νεαρό στην οδό Πατησίων. Μια κόκκινη λιμνούλα από αίμα σχηματίστηκε γύρω από το κεφάλι του νεαρού στην άσφαλτο και μια ακόμα μικρότερη άσπρη από χυμένα μαλλιά.»
    Η ένορκη βεβαίωση που κατατέθηκε στο Δικαστήριο έχει ως εξής: «Ήμουνα προσωπικός οδηγός του Συνταγματάρχη Ντερτιλή. Την Παρασκευή το απόγευμα (16ης Νοεμβρίου) τον παρέλαβα από το σπίτι του και τον μετέφερα με το τζιπ στην Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών στην οδό Σταδίου 10, γύρω στις 7 το βράδυ. Κατά τις 10 η ώρα βγήκε ο Ντερτιλής μαζί με κάποιον ανώτερο αξιωματικό της Αστυνομίας και έφυγαν. Πότε επέστρεψαν δεν τους αντελήφθην.
    Στις 4 ή 4:30 ξημερώνοντας Σάββατο παρέλαβα τον Ντερτιλή και τον μετέφερα από την ΑΣΔΕΝ στο Πολυτεχνείο με το τζιπ. Σταμάτησα κοντά στην κατεστραμμένη πύλη, ο Ντερτιλής κατέβηκε και συζητούσε με κάποιον αξιωματικό της Αστυνομίας. Ξαφνικά αντελήφθην φασαρία και φωνές προς τη μεριά της διασταύρωσης Πατησίων και Στουρνάρα. Παρετήρησα ότι αστυφύλακες έδερναν έναν νεαρό. Ξαφνικά αυτός κατόρθωσε να αποσπασθεί από τους αστυφύλακες. Τότε ο Ντερτιλής, που μόλις είχε αντιληφθεί το επεισόδιο, έβγαλε από το μπουφάν του το περίστροφό του και πυροβόλησε χωρίς να πολυσκεφθεί.
    Ο νεαρός έπεσε σαν κοτόπουλο. Έμεινε επί τόπου ακριβώς στην διασταύρωση Πατησίων και Στουρνάρα, προς την πλευρά της Ομόνοιας. Εγώ φαντάστηκα ότι του έριξε στα πόδια και περίμενα να κινηθεί. Όταν όμως είδα να σχηματίζεται μια λίμνη από αίμα και μια μικρή άσπρη λιμνούλα από μυαλά, κατάλαβα ότι τον πυροβόλησε στο κεφάλι και ήταν ήδη νεκρός.
    Μετά, σαν να μη συνέβαινε τίποτα, μπήκε στο τζιπ και κτυπώντας με στην πλάτη, μου είπε “με παραδέχεσαι ρε; Σαράντα πέντε χρονών άνθρωπος και με τη μια τον πέτυχα στο κεφάλι”.

    Ο Ντερτιλής κατέβηκε απ’ το τζιπ, κόλλησε το περίστροφό του στο στομάχι του ανθρώπου και τον φοβέριζε ότι θα τον σκοτώσει αν δεν εξαφανιστεί.
    Μετά προχωρήσαμε προς τον ΟΤΕ όπου ευρίσκοντο αρκετοί πολίτες.
    Ο Ντερτιλής έβγαλε το περίστροφό του και άρχισε να πυροβολεί χωρίς να μπορώ να διαπιστώσω αν χτυπήθηκε κανείς.
    Κατέβηκε αμέσως από το αυτοκίνητό του και διέταξε τους ΛΟΚατζήδες να κάνουν έφοδο και να τους πιάσουν. Ο ίδιος έδινε διαταγές με το περίστροφο στο χέρι λέγοντας: “Βαράτε στο ψαχνό, πέντε παληόπαιδα θα μας κάνουν ό,τι θέλουν;”

    “τι φοβάστε ρε; Βαράτε στο ψαχνό, εγώ έκανα την αρχή.”.

    Επίσης, θέλω να προσθέσω ότι κατά την διάρκεια των γεγονότων του Πολυτεχνείου ο Ντερτιλής έλεγε συνεχώς σε όποιον συναντούσε,
    “βαράτε στο ψαχνό”.
    Έλεγε ακόμη σε μερικούς άλλους ότι:
    “Όταν δείτε τέσσερα, άτομα τον έναν να τον σκοτώνετε και τους τρεις να τους βάζετε στο καμιόνι”.».

    http://www.emprosnet.gr/Current/?EntityID=650e1d5c-cd55-408b-99f8-8c698b36627a

    Τέλος, θα ήταν πολύ εύστοχο να ρωτούσαμε τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Αμβρόσιο αν επισκέφτηκε ποτέ και τη μάνα του παιδιού, όπως θέλει να επισκεφτεί το φονιά του.
    Ή έστω, αν έστειλε ποτέ καμιά συλλυπητήρια επιστολή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ο Ντερτιλής δεν θέλησε να υποβάλει αίτηση εξόδου από τη φυλακή, μετά από 25 χρόνια "ισόβιας" κράτησης, γιατί -όπως έκριναν οι ψυχολόγοι- δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τη σημερινή ζωή. Ήδη το 1995-2000 δεν μπορούσε, πολύ λιγότερο σήμερα...

    Άσε που δεν φαίνεται να έχει οικονομίες ή συγγενείς που θα τον στηρίξουν, αφού ως καθαιρεμένος στη στάθμη του φαντάρου, δεν δικαιούται σύνταξη! Ο Παττακός που ζει επίσης ακόμα, περίπου 100 ετών, παίρνει ένα μικρό μέρος της σύνταξης τής από ετών πεθαμένης γυναίκας του, φαντάρος κι αυτός!

    Και ως προς τη "σωτηρία της πατρίδας" που έγραψε κάποιος, να του θυμίσω το έγκλημα στην Κύπρο! Πίστευαν οι ανίκανοι καραβανάδες ότι μπορούν να κάνουν διεθνή πολιτική, επειδή κρατούσαν όπλα... Κι αν δεν έσπευδε ο Γκιζίκης να παραδώσει την εξουσία, θα είχαν μπουκάρει οι Τούρκοι και στη Θράκη ή σίγουρα σε κάποια νησιά του Αιγαίου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Συνεχίζω το προηγούμενο: Όποιος υποστηρίζει ότι ήταν δίκαια η τιμωρία του Ντερτιλή και μόνος του αποφάσισε να μην ζητήσει την αποφυλάκισή του, δεν σημαίνει ότι στηρίζει τον Γιωργάκη, τον Τσοχατζόπουλο, τον Παυλίδη και τον κτηματομεσίτη Εφραίμ. Θα έπρεπε και όλοι αυτοί να βρίσκονται στη φυλακή, αλλά αλληλοϋποστηρίζονται και γλιτώνουν, όπως αλληλοϋποστηρίζονταν και οι χουντικοί και δεν έστειλαν στο δικαστήριο κανέναν κλέφτη, παρότι ο Λαδάς είχε πει φεύγοντας: "Εγώ έχω καθαρά χέρια..." Μόνο ο Μπαλόπουλος πήγε λίγο μέσα για τα λαδώματα από τα κρέατα, αλλά αυτός δεν ήταν στρατιωτικός... Ήταν από τα παράσιτα που προσκολλώνται σε κάθε εξουσία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @Προς τον Ανώνυμο των 9.46:

    Μια μικρή διόρθωση σε όσα πολύ ορθά γράφεις.
    Αν και έχουν καθαιρεθεί στο βαθμό του στρατιώτη, συνέχισαν να εισπράττουν κάποιου είδους σύνταξη, αλλοτε ολόκληρη, άλλοτε μειωμένη, ανάλογα με την περίπτωση και την κάθειρξη.

    Δεν βάζω το χέρι μου στο Ευαγγέλιο για αυτό, αλλά έτσι είχα διαβάσει παλαιότερα, σε ένα ρεπορτάζ για τις συνθήκες διαβίωσης αυτών των πρωταιτίων και του Κοσκωτά στις σουίτες του Κορυδαλλού (σοβαρολογώ: από τις φωτογραφίες προέκυπτε ότι ζούσαν πράγματι σε πολύ άνετα διαμερίσματα, και όχι κελιά,
    -με γραφείο, βιβλιοθήκη, τηλεόραση με ΦιλμΝετ -τότε, για να παρακολουθούν ποδόσφαιρο-, ψυγείο, τραπεζάκι με καρέκλες κ.λπ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Το πρόβλημα δεν είναι η αποφυλάκιση του στρατιώτη - έστω - Ντερτιλή, αλλά η πίστη του για τις ιδέες τις οποίες υπερασπίζεται μέχρι θανάτου, ο οποίος βιολογικά, δεν θα αργήσει και πολύ να τον επισκεφθεί.
    Οι δικαστική απόφαση βάσει της οποίας καταδικάσθηκε ισόβια για τον θανάσιμο τραυματισμό του Μυρογιάννη μέσα σε μια χαώδη -τότε - κατάσταση, θα μπορούσε άνετα να αποσιωποιηθεί από τις ίδιες τις αρχές.
    Όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε, κι' αυτό είναι δείγμα θάρρους και ειλικρίνειας.
    Θα πρέπει όμως να μάθουμε αν η οικογένεια Μυρογιάννη έχει ασκήσει κατά του Ντερτιλή όλα τα ένδικα μέσα για την ηθική έστω δικαίωση του παιδιού τους.
    Εκείνο που "καίει" τους εκάστοτε κυβερνώντες και μένουν άναυδοι μπρος την απόφαση του Ντερτιλή, είναι ότι ο ίδιος εξακολουθεί να μην υποβάλει δήλωση μετανοίας, αφού ο ίδιος πιστεύει ότι έκανε το καθήκον του για την πατρίδα.
    Ας μη μιλάμε λοιπόν για πατριωτισμούς κ.λ.π.
    Κλάψανε πολλές οικογένειες για τον θάνατο που έχουν σπείρει τα καθάρματα της 17Ν στα προσφιλή τους πρόσωπα κι' όμως τα κυβερνητικά ανδρείκελα αποφυλακίζουν τους φονιάδες με το αιτιολογικό της κατασκευασμένης ανηκέστου βλάβης της υγείας των.
    Όσοι δε δεν αποφυλακίζονται, έχουν την τιμή να συνδιαλέγονται προσωπικώς με τα πολιτικά απόβλημα που φόρεσαν πολύ όψιμα την μάσκα του ..."ποοδευτισμού".
    Λυπάμαι πολύ και ντρέπομαι...

    gianniotis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΚΥΡΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ...... ΕΙΠΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟΥ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΙΩΤΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΜΕ??? θΑ ΜΕ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ ΜΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ, ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΕΧΩ. ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΦΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ.
    ΣΟΦΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Σαν τι, με καλείτε να πω, κυρία Σόφη, ειλικρινά δεν καταλαβαίνω.

    Αρχικά, δεν κατανοώ καθόλου τι σημαίνει αυτό το απόσπασμα του αγαπητού Γιαννιώτη:

    «Οι δικαστική απόφαση βάσει της οποίας καταδικάσθηκε ισόβια για τον θανάσιμο τραυματισμό του Μυρογιάννη μέσα σε μια χαώδη -τότε - κατάσταση, θα μπορούσε άνετα να αποσιωποιηθεί από τις ίδιες τις αρχές.
    Όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε, κι' αυτό είναι δείγμα θάρρους και ειλικρίνειας.»

    Χρειάζεται επεξήγηση, δεν είναι κατανοητό.

    Δεύτερον, διαβάζω αυτό εδώ το απόσπασμα:
    «Κλάψανε πολλές οικογένειες για τον θάνατο που έχουν σπείρει τα καθάρματα της 17Ν στα προσφιλή τους πρόσωπα κι' όμως τα κυβερνητικά ανδρείκελα αποφυλακίζουν τους φονιάδες με το αιτιολογικό της κατασκευασμένης ανηκέστου βλάβης της υγείας των.»

    και αναρωτιέμαι για ποιον ενδέχεται να μιλάει.
    Διότι (και σημειώνω εδώ ότι θεωροώ τη 17Νοέμβρη δολοφόνους),
    δεν ξέρω κάποια "κατασκευασμένη ανήκεστη βλάβη".
    Εχω υπόψη μου την περίπτωση ενός Παύλου Σερίφη, ο οποίος βγήκε μεν διότι δεν του είχαν υποβληθεί μεγάλες ποινές,
    αλλά όντως έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας, και αυτό ήταν γνωστό από την εποχή της σύλληψής του.

    Αντιθέτως, πιστεύω ότι όλοι γνωρίζουμε πως αυτός που βγήκε λόγω ψεύτικης "ανηκέστου βλάβης", και μάλιστα πότε,
    το 1991 παρακαλώ,
    είναι ο αδελφός Στυλιανός Παττακός,
    για να έχει το ελεύθερο να γράφει βιβλία και να εμφανίζεται με τον Καρατζαφέρη στην τηλεόραση, να καθυβρίζουν τις οικογένειες των 24 νεκρών του Πολυτεχνείου.

    Τέλος, ακόμη και τα "περί δηλώσεως μετανοίας" από τον Ντερτιλή, δεν είναι απολύτως ακριβή.
    Ο Ντερτιλής δεν "αναγνωρίζει νομιμότητα σε καμμία κυβέρνηση από το 1974 και εδώ" (δικά του λόγια),
    και παρότι έχουν κινηθεί διαδικασίες και από το ίδιο το Υπουργείο Δικαιοσύνης ακόμη (εκτός από ιδιώτες) για να αποφυλακιστεί,
    αυτός πρόσφατα (Απρίλιος 2011) έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας",
    στην οποία, ούτε λίγο, ούτε πολύ,
    λέει ότι ΠΡΩΤΑ θα του ζητήσει ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ Συγγνώμη,
    και μετά αυτός θα δει αν θα προχωρήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια.

    Τώρα, αγαπητή Σόφη, αν επιμένετε ότι υπάρχει κάτι να σχολιάσω,
    δεν μπορώ να φαντατώ τι μπορεί να είναι αυτό,
    ειδικά όταν στα 15 από τα 25 σχόλια αυτου του ποστ, περιέχονται τόσες ανακρίβειες, όπως κατέδειξα και με προηγούμενα σχόλια μου.

    Πιστεύω ότι όλοι ωφεληθήκαμε, διότι γνωρίσαμε πτυχές της πραγματικότητας που μάλλον αγνοούσαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αγαπητή Βασιλική,
    Κατ' αρχάς ομολογώ ότι χαίρομαι που "συνομιλώ" μαζί σας, καίτοι διαφωνούμε επί της ουσίας, λόγω προσέγγισης των γεγονότων από διαφορετικές οπτικές γωνίες.
    Ομολογώ επίσης ότι σας βρίσκω αρκετά ενημερωμένη, αλλά δεν είναι δυνατόν μέσα από την φόρμα των σχολίων να λύσουμε τις όποιες διαφωνίες μας, οι οποίες - σεβαστές μεν - δεν πρόκειται όμως ποτέ μα ποτέ να επιλυθούν λόγω διαφορετικών κυρίως αντιλήψεων αλλά κυρίως λόγω διαφορετικής πολιτικής κουλτούρας κι' αυτό είναι φανερό από τα γραφόμενά σας.
    Το γεγονός ότι δεν θεωρείτε "δολοφόνους" τους φονιάδες της 17Ν, αυτό είναι ένα θέμα που χωρίς να θέλω να σας προσβάλλω, προκαλεί μόνον γέλωτα και τίποτα περισσότερο.
    Ωστόσο, θα περιμένω τον δικό σας χαρακτηρισμό για τα ΜΗ δολοφονικά μέλη της συμμορίας.
    Μήπως επαναστάτες;
    "Τα κοπρόσκυλα, και οι γορίλες έγιναν θύματα πολέμου και ο Αξαρλιάν "μια σκια που θα μας ακολουθεί μέχρι να τον συναντήσουμε".
    Αυτά γράφανε σε μια προκήρυξή τους τα μέλη της συμμορίας που κατά την εκτίμησή σας, ΔΕΝ είναι δολοφόνοι.
    Ποιά όμως ήταν τα νεκρά από της σφαίρες της 17Ν "κοπρόσκυλα" και ποιοί οι "γορίλες";
    Μήπως ο Σωτήρης Σταμούλης, ο Νίκος Βελούτσος, ο Γιάνης Βάρης, ο Νίκος Γεωργακόπουλος, ο Παναγιώτης Ρουσέτης ή ο Χρήστος Μάτης, που στην προκήρυξη της ΜΗ δολοφονικής οργάνωσης χαρακτηρίζονται ως "θύματα πολέμου";
    "Κανείς δεν ήθελε το θάνατό τους, αλλά δυστυχώς δεν γινόταν αλλιώς. Επρόκειτο για ...παράπλευρα θύματα. Ανθρώπους που δολοφονήθηκαν γιατί βρίσκονταν κοντά στα θύματα-στόχους της Οργάνωσης".
    Ακριβώς έτσι γράφανε σε μία από τις προκηρύξεις τους οι ΜΗ δολοφόνοι.
    Το 1980, όταν η Οργάνωση την ΜΗ δολοφόνων ανέλαβε την ευθύνη της δολοφονίας του υποδιοικητή των ΜΑΤ Παντελή Πέτρου και του οδηγού του, Σωτήρη Σταμούλη, δήλωνε ότι κηρύττει ...πόλεμο στους αστυνομικούς.
    Και γιατί όχι στους Κομμουνιστές ρωτάω εγώ ο αφελής;
    Αλλά θα μου πεις ότι οι κομμουνιστές δεν είναι κεφαλαιοκράτες, όπως είναι οι ...μισθοσυντήρητοι αστυνομικοί.
    Τί έφταιξε ο ..."κακομοίρης" οδηγός του Τζορτζ Τσάντες Νίκος Βελούτσος, όταν στις 18 Νοεμβρίου 1983, δέχθηκε καταιγισμό πυρών από τους "παλικαράδες" ΜΗ δολοφόνους;
    Τί έφταιξε ο αγρίως φονευθείς από τους ιδίους ΜΗ δολοφόνους οδηγός του εκδότη Νίκου Μομφεράτου Παναγιώτης Ρουσέτης;
    Τί έφταιξε ο φτωχός αστυνομικός Νίκος Γεωργακόπουλος, όταν οι ΜΗ δολοφόνοι επιτέθηκαν σε κλούβα των ΜΑΤ το 1985 τραυματίζοντας πολύ σοβαρά άλλους 14;
    Τί έφταιξε ο φτωχός αστυνομικός Νίκος Βάρης όταν η συμμορία των ΜΗ δολοφόνων εκτοξεύτηκε ολόκληρη ρουκέτα σε αστυνομική κλούβα;
    Η μοναδική φορά που η Οργάνωση των ΜΗ δολοφόνων δήλωνε τη θλίψη της ήταν τον Ιούλιο του 1992, όταν ο νεαρός Θάνος Αξαρλιάν έχασε τη ζωή του από θραύσματα της ρουκέτας που εκτόξευσε εναντίον του τότε υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Παλαιοκρασσά.
    Οποία σύμπτωσις Κυρία Βασιλική μου:
    Ουδείς εκ των ανωτέρω φονευθέντων - και όχι δολοφονηθέντων - ανήκε στις "προοδευτικές" ή δημοκρατικές" δυνάμεις, στις τάξεις των οποίων προφανώς ανήκετε και υμείς.

    Καλό βράδυ Κυρία βασιλική μου και Χρόνια Πολλά για τον εορτασμό της Παναγίας μας.

    Μετά τιμής
    gianniotis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αγαπητή Βασιλική,
    Αφορμή για το παραπάνω σχόλιό μου στάθηκε (ατυχώς) μια αποστροφή τους γραπτού σας την οποία εξέλαβα εκ παραδρομής ότι θεωρείτε του φονιάδες της 17Ν ότι ΔΕΝ είναι δολοφόνοι, ενώ ήσασταν σαφέστατη ότι: (και σημειώνω εδώ ότι θεωροώ τη 17Νοέμβρη δολοφόνους)
    Σας ζητώ συγνώμη για την παρανόηση.

    gianniotis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Συγγνώμη, γράψατε όλα αυτά, για να μου πείτε τι ακριβώς;;;
    Πιστεύω ότι ξέρετε γραφή και ανάγνωση, αλλά ότι είστε πολύ, μα πολύ, απρόσκετος.
    Εγραψα το ακριβώς αντίθετο από αυτό που ΝΟΜΙΣΑΤΕ ότι πιστεύω
    (ή από αυτό που θα σας "βόλευε" να πιστεύω, για να με "κατηγορήσετε" ότι ανήκω στις "προοδευτικές δυνάμεις").

    Εγραψα ότι ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΩ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ.

    «Διότι (και σημειώνω εδώ ότι θεωροώ τη 17Νοέμβρη δολοφόνους) [...]»

    Εκεί είναι, μπορείτε να το δείτε, όλοι μπορούν να το δουν.

    Συνεπώς, μία συγγνώμη είναι επιβεβλημένη (αν ήμουν στη θέση σας),
    το λιγότερο για την προκατάληψή σας απέναντί μου, αλλά και για τον χαρακτηρισμό σας ότι "τα γραφόμενά μου προκααλούν το γέλωτα".

    Εγώ προσέρχομαι στο διάλογο καλή τη πίστη,
    εσείς μάλλον δεν μπορείτε να απαλλαγείτε από τις προκαταλήψεις.

    Χρόνια πολλά, επίσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Φαίνεται ότι γράφαμε μαζί.

    Λύθηκε η παρεξήγηση, μικρό το κακό.

    Με φιλικούς χαιρετισμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αγαπητή Βασιλική,
    Από μέρους μου...ουδέν κακόν.
    Θεωρείστε το επίμαχο σχόλιό μου ως μηδέποτε γραφέν.
    Για άλλη μια φορά σας ζητώ συγνώμη...

    gianniotis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Μπράβο ρε Βασιλική !
    Μόνο εσυ εγραψες την αλήθεια .
    Ασε τα χουντοσκυλα να φωνάζουν και να αποκαλούν
    "στρατηγό" τον καθαιρεμένο συνταγματάρχη.
    Πες τους ότι σύμφωνα με το άρθρο 10 του ΣΠΚ
    Οποιος στρατιωτικός καταδικαζετε αμετάκλητα
    Για κακούργημα ( όπως ο φονιάς Ντερτιλής)
    Καθερητε αυτόματα στον βαθμό του στρατιώτη.
    Δεν πανε να τον λένε "στρατηγό" "ναύαρχος" η αρχιμαδριτη; Στρατιώτης είναι , φονιάς αμάχου
    Πολίτη είναι , ΠΡΟΔΌΤΗΣ ΕΊΝΑΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή