Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

Η "Αυριανή" έχει δεμένο ...χειροπόδαρα τον Παπακωνσταντίνου.



Πέρα για πέρα αληθινό είναι το
δημοσίευμα της Αυριανής για τις απ'
ευθείας αναθέσεις στη Siemens που
υπέγραψε ο Παπακωνσταντίνου.
_________________
Μήπως λέει ψέματα και η Καθημερινή τώρα;

Πάρτε μια γεύση από τα ..."νταβατζιλίκια" της εποχής:
---------------------------------------
O OTE συνεχίζει το καθεστώς δώρων, με νέες αναθέσεις στους "εθνικούς προμηθευτές"

Tο καθεστώς των προγραμματικών συμφωνιών και των απευθείας αναθέσεων συνεχίζεται στον OTE.
Σε συνθήκες απόλυτης μυστικότητας και με "ειδικές διαδικασίες", ο OTE έχει ήδη δεσμευτεί έναντι των "εθνικών προμηθευτών" με νέες προγραμματικές συμφωνίες ύψους 210 εκατ. ευρώ.

Oι νέες "μυστικές" συμφωνίες προβλέπουν την αγορά εξοπλισμού αξίας 140 εκατ. ευρώ για τις ανάγκες του Oργανισμού και επιπλέον εξοπλισμό αξίας 72 εκατ. ευρώ για τις ανάγκες του "Aθήνα 2004", φυσικά από τις εταιρείες Intracom και Siemens.

Oι συμφωνίες έχουν υπογραφεί εν αγνοία του διοικητικού συμβουλίου του Oργανισμού
και χαρακτηρίζονται επέκταση των παλαιών συμφωνιών, παρότι αφορούν εισαγωγή νέων τεχνολογιών και κάλυψη αναγκών που δεν προβλέπονταν κατά την υπογραφή των αρχικών προγραμματικών συμφωνιών.
Mάλιστα είναι τόσο μεγάλη η σπουδή των αρμοδίων για τη γρήγορη ολοκλήρωση της δουλειάς, που σε αρκετές περιπτώσεις ο OTE καλείται να πληρώσει τιμολόγια που αφορούν εξοπλισμό που δεν έχει παραδοθεί.

3 comments:

  1. Βρε αισχροπασόκια που το βρίσκεται το θράσος και μιλάτε και από πάνω; Ενώ θάπραπε να βγάζατε κακό σκασμό για τα σκάνδαλα το πέζεται και δικαστές από πάνω.Ρε φίλε τι είναι αυτά τα πράγματα που γράφεις;Είναι αλήθεια;Θα τρελαθούμε τελείως ρε πούστη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μιά ερώτηση.
    Το 2002 η Αυριανή ποιό κόμμα υποστήριζε, τότε έκανε οτι δέν άκουγε, οτι δέν έβλεπε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η μόνη σίγουρη αγορά απο την Siemens ήταν το C4I το σύστημα ασφάλειας των Ολυμπιακών αγώνων.
    Η προμήθεια του C4I κόστισε στο ελληνικό Δημόσιο 255 εκατ. ευρώ, από τα οποία είχε πάρει απο το ΠΑΣΟΚ τα 108 σάν προκαταβολή.
    Η κοινοπραξία άν και δέν λειτούργησε σωστά το σύστημα παρά μόνο σε ποσοστό 50% ζητούσε να πάρει και τα υπόλοιπα.
    Τις νέες διαπραγματεύσεις με την SAIC και Siemens είχε αναλάβει ο υφυπουργός του Βουλγαράκη, ο Χρ. Μαρκογιαννάκης, που παραιτήθηκε αιφνιδίως τον Ιανουάριο του 2006, με μια μάλλον προσχηματική αφορμή. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν τότε, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Δ. Λινός είχε στείλει στον υπουργό Δικαιοσύνης, Αναστάση Παπαληγούρα, ογκώδη φάκελο με πολλές παρατυπίες στους όρους των προσαρμογών που έγιναν από τον πρώην υφυπουργό στην αρχική σύμβαση για το C4I.
    Ο τότε προϊστάμενος της Eισαγγελίας Πρωτοδικών, Δ. Παπαγγελόπουλος, εξάλλου είχε διατάξει προκαταρκτική έρευνα για τυχόν ποινικές ευθύνες σχετικά με την προμήθεια του C4I. Ο κ. Παπαγγελόπουλος προήχθηκε στο μεταξύ, αλλά η ερεύνα αγνοείται.Στο πλαίσιο εκείνων των παζαριών, το Eλεγκτικό Συνέδριο είχε επίσης «μπλοκάρει» τις πληρωμές προς την SAIC. Αυτό επειδή έκρινε ότι η σύμβαση ήταν άκυρη επειδή δεν έπρεπε να υπαχθεί στο διάταγμα που αφορά τις προμήθειες πολεμικού υλικού, αλλά στις κανονικές διαδικασίες διαγωνισμών με δυνατότητα προσφυγής στα δικαστήρια.
    Τελικά παρά το μπλοκάρισμα του ελεγκτικού συνεδρίου η κυβέρνηση αγόρασε ολόκληρο το σύστημα C4I, έδωσε ολόκληρο το υπόλοιπο ποσό στιν Siemens, επιπλέον της έκανε δωράκι άλλον έναν σταθμό μίζες αξίας 40 εκατ. ευρώ. Υπεύθυνοι για τις διαπραγματεύσεις ήταν ο υπουργός Δημόσιας τάξης Γ.Βουλγαράκης και ο εκπρόσωπος της Siemens Διονύσιος Δενδρινός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή