Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

Κύριε Πρωθυπουργέ, έχεις ...γράμμα.!



Κύριε Πρωθυπουργέ,
ήσουνα μικρός, όταν ο θείος σου ως πραγματικός κυβερνήτης της χώρας, μοίραζε χαστούκια στους βουλευτές της παράταξής του.
Χαστούκια στην κυριολεξία. Αυτό είμαι σίγουρος ότι το έμαθες εκ των υστέρων.
Και δεν τα μοίραζε όπου νάναι. Τα ...μοίραζε με απλοχεριά σε κάποιους πολιτικούς ...νεοσσούς που δεν καταλάβαιναν ότι η ψείρα που κουβαλούσαν μέσα τους είχε χορτάσει και είχε βγεί στο ...γιακά τους.
Και σήκωναν ...κεφάλι. Και μόλις το σήκωναν, τους το "έκοβε" απ' το σβέρκο.
Θα μου πεις ότι, άλλαξαν οι εποχές.
Το καταλαβαίνω, και για να σου πω την πικρή αλήθεια, δεν θα σε ήθελα έτσι.
Θα σε προτιμούσα όπως, αντί για χαστούκια, να κτύπαγες γροθιά στο τραπέζι και εν ανάγκη στο μαχαίρι.
Ανέχθηκες πάρα πολλά κ. Πρωθυπουργέ σε σημείο που κάποια πολιτικοειδή της παράταξής σου, αλλά κι' έξω απ' αυτή, αυτή τη στάση σου να την εκλάβουν ως αδυναμία.
Ήρθε η ώρα να τους αποδείξεις ακριβώς το αντίθετο.
Ποτέ δεν είναι αργά.!
Το ότι κυβερνάς με οριακή αυτοδυναμία, αυτό εμένα δεν μου λέει τίποτε. Είναι ένα μόνιμο άλλοθι για να καλύπτεις δια της σιωπής τα όποια πολιτικά ...ανομήματα των συνεργατών σου.
Απέναντί σου, εκτός από τα προβλήματα του απλού κοσμάκη, ...στέκεται ένας πολιτικός αντίπαλος, που η οποιαδήποτε σύγκριση μαζί σου, θα ήταν τουλάχιστον άτοπος και αφελής.
Στέκεται ένας ανίκανος πολιτικός, προερχόμενος από μια κληρονομική δυναστεία, και που έλαβε το στέμμα της πράταξής του, με πολύ ...δημοκρατικές διαδικασίες.
Δι' αρραβώνος.!!!
Κύριε Πρωθυπουργέ, αυτός λοιπόν ο ...διορισμένος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, κατάφερε και σου φόρτωσε όλα τα σκάνδαλα της δικιάς του φάρας.
Και καλά έκανε. Το ίδιο θα έκανα κι' εγώ στη θέση του.
Κι' ενώ εσύ ήσουν απασχολημένος με τα εσωκομματικά σου βαρίδια, αυτός, όλο και περισσότερα σκάνδαλα έριχνε στο μύλο σου.
Κι' εσύ τα άλεθες όλα.!
Και αφού είδε ότι τα σκάνδαλα σε πήραν ...παραμάζωμα, σου πέταξε και το γάντι των εκλογών - εδώ και τώρα, ως ένα δείγμα κάποιου άλλου Ανδρέα - και σε κρατάει όμηρο με την Προεδρική εκλογή.
Κύριε Πρωθυπουργέ, να σηκώσεις το γάντι των εκλογών, αμέσως μόλις σου το ξαναρίξει. Δεν είναι δυνατόν αυτό το σενάριο να "παίζει" επί μονίμου βάσεως.
Το "φτάνει πια" έπρεπε να το είχες πει εσύ, και όχι εκείνος.
Ξεκαθάρισε αμέσως με τα εσωκομματικά σου, γιατί κάποιοι που παρουσιάζονται σαν φίλοι και σε χτυπάνε στην πλάτη, θέλουν απλώς να σου φτιάξουν τον πολιτικό σου ...τάφο.
Κάνε φλας μπακ στα γεγονότα, κι' αν θέλεις έχετα υπόψιν σου.
Το τζάκι του επίτιμου, πολέμησε το θείο σου δημιουργώντας το '77 το κόμμα των φιλελευθέρων, κι' ο ίδιος ο θείος σου, σχεδόν από ευσπλαχνία τον ξαναδέχθηκε πίσω.
Ο θείος σου είπε γι' αυτόν, ότι "πρώτα πυροβολεί και μετά σκοπεύει".
Δεν σου λέει τίποτε αυτό;
Έφτασε να γίνει μέχρι και πρωθυπουργός, και από τότε, ολόκληρη η παράταξη βρίσκεται στη σκιά του.
Επιβάλλει δια της πλαγίας τα γούστρα και τα καπρίτσια της κόρης του, φιλοδοξώντας ότι κάποτε θα την δει και πρωθυπουργό, ενώ κατάντησε το μαγαζί της βουλής ως δεύτερο οικογενειακό του σπίτι, βάζοντας και τον Κυριάκο στην πολιτική λίστα.
Αυτοί σου χρωστάνε πολλά, ενώ εσύ δεν τους χρωστάς τίποτε.
Βάλε στη θέση τους όλους τους επίδοξους μνηστήρες και αποφάσισε να κυβερνήσεις.
Διαφορετικά κλείστο το μαγαζί.
Ανέλαβες με γαναιότητα την πολιτική ευθύνη των λαθών της Ντόρας, ενώ θα έπρεπε να την στείλεις κατ' ευθείαν στο τελευταίο έδρανο της βουλής.
Ανέλαβες την πολιτική ευθύνη των Βατοπεδινών και των ενεχομένων σε σκάνδαλα, ενώ θα έπρεπε να τους κάνεις delete, μια κι' έξω.
Δόξα το Θεό η παράταξη είναι γεμάτη από αγνούς και άφθαρτους πολιτικούς.
Είναι πολλά που θέλω να σου γράψω, αλλά είναι και αδύνατον να τα συμπεριλάβω όλα.
Θυσίασες στο βωμό της Σαλώμης ένα καθαρόαιμο άλογο της παράταξης που ακούει στο όνομα Καρατζαφέρης, και συνεχίζεις να μένεις θεατής στο μέτωπο Καρατζαφέρη Ντόρας, ενώ θα έπρεπε να είχες διαλέξει τον πρώτο.
Κύρε Πρωθυπουργέ...
Ξέρεις γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε τα πασχάλια του στις εκλογές;
Γιατί ο κόσμος κατάλαβε ότι δεν μπορεί μια ομάδα τσογλαναράδων να κρατάει ως όμηρο όλη την Ελλάδα και συ να συμπεριφέρεσαι "ωσεί παρών" σαν απλός θεατής, μην τυχόν και "θίξεις" τα παιδιά της ...Κουμουνδούρου.
Χάϊδεψες από την ουρά τα πολιτικά φίδια, ενώ θα έπρεπε να τα πατήσεις με το τακούνι στο κεφάλι. Γι' αυτό γύρισαν και σε δάγκωσαν κύριε Πρωθυπουργέ.
Ξέρεις γιατί το ΚΚΕ ανέβασε έστω και λίγο τη δύναμή του, παρά τον πόλεμο που δέχθηκε από το πολιτικό κύτος;
Γιατί βγήκε παλικαρίσια και είπε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποθάλπει τους κουκουλοφόρους και χαϊδεύει τα αυτιά τους.
Χαϊδεύεις τον "κύριο φιγούρα και ιδέα" Αβραμόπουλο, ενώ ξεχνάς το δούλεμα που σου έριξε κάποτε σ' ένα γεύμα με φόντο την Ακρόπολη.
Αναγκάστηκες υπό το βάρος της οικονομικής κρίσης να αποπέμψεις σχεδόν τον Αλογοσκούφη, βάζοντας στη θέση του τον Παπαθανασίου, όταν μάλιστα ο δεύτερος είχε δηλώσει πως δεν πρόκειται να περάσει ποτέ άλλος υπουργός οικονομικών σαν τον Αλογοσκούφη.
Καμμένο χαρτό πλέον ο Αλογοσκούφης στο βωμό της σκοπιμότητος.
Όταν το πετρέλαιο είχε 150 δολ. το βαρέλι, η βενζίνη είχε ένα ευρώ το λίτρο και σήμερα που έχει 50 το βαρέλι, η τιμή είναι πάλι ένα ευρώ το λίτρο.
Το συμπέρασμα;
Ότι δεν μπόρεσες να ελέγξεις ούτε τις ετειρείες πετρελαιοειδών.
Συνεχίζεις να κρατάς μια πολύ ήπια και χαλαρή στάση απέναντι στα γειτονικά μας ρετάλια, Γκρούεφσκι, Μπερίσια και Ερντογάν, και περιμέναμε από τον Σαρκοζί να πει το οριστικό ΟΧΙ για την ένταξη της Τουρκίας, ενώ εσύ ακόμα ...συλλογάσαι.
Μούρχεται το ένα κοντά στο άλλο κύριε Πρωθυπουργέ.
Σε κατηγόρησαν για τζάκια κ.λ.π.
ΟΧΙ δεν ανήκεις σε τζάκια αλλά ούτε και σε κληρονομικές πολιτικές δυναστείες.
Απλά έτυχε να έχεις θείο σου ένα ισχυρό τέρας της πολιτικής.
Την πολιτική και τη θέση που κατέχεις σήμερα, την απέκτησες με την αξία σου και όχι λόγω θείου ή θείας.
Κι' εγώ έχω θείο χειρουργό, αλλά εσύ κάθεσαι να σε χειρουργήσω λόγω συγγένειας;
Δε νομίζω να είσαι τόσο τρελός.!
Πάρε θέση απέναντι στους αλλοδαπούς και βάλε αμέσως μπρος με την διαδικασία του καπεπείγοντος νομοσχέδιο που να αφορά το καθεστώς της λαθρομετανάστευης.
Δεν μπορεί η χώρα μας να γίνει ο προορισμός του κάθε επί γης αδικημένου.
Ο Μπερλουσκόνι τους γύρισε πίσω, και οι ...μετοχές του ανέβηκαν. Μόνο κάποια Ιταλικά περιθωριακά στοιχεία αντέδρασαν. Υπάρχουν κι' εκεί βλέπεις τέτοια ...απολιθώματα.
'Εχεις πολιτικό προϊστάμενο στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. έναν πρώην Εισαγγελέα ονόματι Μαρκογιαννάκη.
Άστον να κάνει τη δουλειά του όπως ξέρει, τσακίζοντας τους βανδάλους, και όχι να λέει από τους ασυρμάτους της Αστυνομίας "κρυφτείτε για να μη σας βλέπουν τα παιδιά και ερεθίζονται στη θέα σας".
Φέρε πίσω το χαμένο αίσθημα της ασφαλείας των πολιτών.
Φομόμαστε να κυκλοφορήσουμε στη χώρα μας, και δεν τολμάμε να πούμε λέξη, μην τυχόν και μας πούνε ρατσιστές.
Φοβόμαστε μήπως ...στραβοπατήσει κανένας μουσουλμάνος, υπό το φόβο πρόκλησης νέων επεισοδίων.
Σπάσανε την Αθήνα για μια σελίδα απ' το κοράνι.!!!
Δεν είναι δυνατόν να ακούμε τέτοιες αθλιότητες.
Έλεος κύριε πρωθυπουργέ.!
Και οι γυμνόκωλες τουρκάλες χορεύουν πάνω στην εικόνα του Χριστού, αλλά εμείς για να μη θίξουμε τον ...κουμπάρο αποκτήσαμε ...καταράκτη.!
Παρατηρητήριο τιμών...
Τι είναι αυτά κύριε Πρωθυπουργέ;
Οι τιμές των αγαθών ελέγχονται στην αφετηρία τους, και όχι στο τέρμα της διαδρομής τους, όταν βρίσκονται στα ράθια των πολυεθνικών.
Απορώ....
Δεν σούρχεται ένας κόμπος στο λαιμό, που ενώ είσαι κατήγορος, κατάφεραν κάποια εκδοτικά Μ...να σε μετατρέψουν κατηγορούμενο;
Μιλάω μόνο γι' αυτά, γιατί ο αντίπαλός σου είναι: "πέσε ...πάπα να σε φάω".
Είναι το πιο ακίνδυνο πολιτικό όν που πέρασε από την Ελλάδα. Είναι ο Πρόεδρος της ..."σοσιαλιστικής διεθνούς", τη στιγμή που κανένας άλλος θνητός στον κόσμο δεν δέχθηκε αυτόν τον τίτλο. Ειδικά ο πατέρας του ήταν και κατά της ...συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ, σ' αυτή τη ...διεθνή του κ...
Προεδρική εκλογή.
Ανακοίνωσε από τώρα ποια προσωπικότητα έχεις σκοπό να προτείνεις για τον ρόλο αυτό, και άσε τον Γιωργάκη να έρχεται δεύτερος.
Και αν με πρόσχημα την Προεδρική, προκαλέσει εθνικές εκλογές ...κακό του κεφαλιού του.
Άστον να αναλάβει τα ινία της χώρας, εν μέσω παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και μόνο ο ίλιγγος θα γιορτάσει την ...κάθετη πτώση του.
Είναι ο μόνος που επιμένει πως η κρίση είναι ...Ελληνική.
Αυτό το παραμύθι το πιστεύουν μόνο οι αφελείς και οι βολεμένοι, που πίνουν νερό στο ονομά του ΠΑΣΟΚ.
Περί αποχής.
Το μεγάλο και πρωτοφανές για την Ελλάδα ποσοστό αποχής κύριε Πρωθυπουργέ, προέρχεται από τον δικό σου χώρο, οι οπαδοί του οποίου παρουσιάζουν την χειρότερη συσπείρωση εξ ιδρύσεως του κόμματος.
Όσο για τους οπαδούς των άλλων κομμάτων, ας χρησιμοποιήσουμε έναν επιεική όρο: Πρόκειται για στρατευμένα στρατιωτάκια που στις φλέβες τους ρέει το αίμα της πολιτικής τους απόχρωσης.
Καλό συλλογισμό κύριε Πρωθυπουργέ και καλό βράδυ.

Περικλής Παππάς.

34 comments:

  1. Εχει ορισμενες αληθειες το αρθρο σας .αλλα θυμιζει πολυ λαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΗ ΒΛΕΠΟΥΜΕ. ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΤΗ ΔΟΥΜΕ. ΤΟ ΑΡΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΟΡΟ ΤΑ ΣΕΡΝΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΓΑΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. GIANNIOTIS Εχεις περισσό θράσος που κατηγορείς πρόσωπα και καταστάσεις. Το κείμενό σου εκπέμπει μια εμπάθεια σε πρόσωπα που έχουν προσφέρει στην παράταξη. Μήπως είσαι άδικος μαζί τους; Μήπως αλλού πρέπει να ψάξεις τις αιτίες;
    SX

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ μου φίλε SX.

    Ο συντάκτης της επιστολής είναι άτομο με ονοματεπώνυμο και email.
    Δεν ανήκει σε μένα.
    Εγώ απλά έκανα χρέη ...ταχυδρόμου και τίποτε περισσότερο.
    Σ' ευχαριστώ για την παρέμβασή σου.

    Φιλικά
    gianniotis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Mήπως το άρθρο του ο κ.Παππάς να το στείλει στο βlog της Ν.Δ για τις ευρωεκλογές?('οσο υπάρχει ακόμα).Υπάρχουν αρκετά άτομα της ΝΔ γνωστά μου που ψήφισαν άλλα μικρά κόματα για κάποιους από τυς λόγους που αναφέρονται στο άρθρο ,να μη σου πω για τους περισσότερους.Εμένα δεν μου έκανε καρδιά να κάνω κάτι τέτοιο,αλλά κάποιες αλήθειες πρέπει να τολμάμε να τις λέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συγνώμη GIANNIOTIS επανορθώνω ως προς τον παραλήπτη.Το σχόλιο μου όμως εξακολουθεί να ισχύει
    SX

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. SX 10,07
    Που το βρίσκεις το θράσος αγαπητέ μου? Είναι ή δεν αλήθεια όσα γράφει για τον κ. επίτιμο? Η Μπακογιάννη αυτό δεν έχει σκοπί στη ζωήγ της να πάρει τη θέση του Καραμανλή?
    Είναι ψέμα για τον Αβραμόπουλο ή για τον Σπ[ηλιοτόπουλο που έφαγε τον Καρατζαφέρη?
    Κι από πότε την αλήθεια την ονομάζεις θράσος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στείλτε το γράμμα αυτό όπου μπορείται. Πρέπει να το πάρουν και άλλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κε πρωθυπουργέ εκείνο που πονάει περισσότερο είναι οτι έχασες από τον άνθρωπο που τρέχει μόνος του και βγαίνει δεύτερος
    ΑΚΡΑΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΓΕΓΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΕΙ Η ΥΠΝΩΤΤΟΥΣΑ ΑΠΟ 6 ΜΗΝΟΥ ΠΑΡΑΤΑΞΗ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΙ ΤΟ ΤΡΟΜΕΡΟ
    1)Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΗΡΕ ΚΑΤΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΩΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΜΗ ΒΑΡΒΑΡΩΝ
    2)ΠΑΓΙΩΣΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΡΓΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΔ . ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΡΟ ΤΟΥ ΑΥΓΕΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ" .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΟΧΙ ΓΚΡΙΝΙΕΣ
    ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΜΑΘΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΧΕΡΙΑ ΘΑ ΞΑΝΑΠΕΣΕΙ.
    ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΡΗΓΙΛΛΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΟΥΝ
    ΤΑ ΜΗ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΑ....ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΤΑΔΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φίλοι μου μην πυροβολείτε τον επίτιμο και τα παιδιά του. Δεν θα του φορτώσουμε την μεγάλη ήττα
    ΑΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τα παπαγαλάκια ξαναχτυπούν.Μην τσιμπάτε.Αγνοείστε τα.Ολη η ΝΔ μαζί με συμμάχους όλους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτός ο... διορισμένος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ,πήρε σε απολύτως ελεύθερη ψηφοφορία 1 εκατομύριο 200 χιλιάδες περίπου ψήφους απο τα μέλη και του φίλους του κόμματός του,μετά την...λήψη του δαχτυλιδιού!
    Το να έχεις κενά μνήμης δεν΄κακό!
    Θεραπεύεται.
    'Οσο για τον θείο του..."καταληλότερου",κι εργατικότερου ,οι Κύπριοι κατεστραμένοι απο τις συμφωνίες της Λωζάνης και του Λονδίνου(τις ευτυχέστερες μέρες της ζωής του),δεν θέλουν να ακούσουν το όνομά του,κι ακόμα υποφέρουν.
    Ξέρω κι ένα γιατρό για την μνήμη.Αν θές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αγαπητέ συγγραφέα
    Είσαι άδικος με την Ντόρα Μπακογιάννη, εδώ και 6 χρόνια πρωθυπουργός παρά τα τόσα απίστευτα λάθη του πάντα στάθηκε στο πλευρό του Καραμανλή δέν τον αμφισβήτησε ποτέ. Ακόμα και τώρα παρά την πασιφανή αποτυχία ακολουθεί την ίδια συμπεριφορά καταλαβαίνεις άν ήταν οποιοσδήποτε άλλος στην θέση της πόσο θα τον έκραζε, την ίδια στιγμή που τον κράζουν ακόμα και οι δικοί του.
    Φαντάζομαι άν στην θέση του Καραμανλή με την ίδια πολιτική ήταν η ίδια ή ο πατέρας της πόσα χρόνια θα είχε σουταριστεί και με συμμετοχή των εσωκομματικών του αντιπάλων ούτε το 2004 δέν θα είχε προλάβει να βγάλει. Η Ντόρα Μπακογιάννη μπορώ να σου πώ την ώρα που ο Καραμανλής έδιωχνε τους ψηφοφόρους του με την αλαζονική απομόνωση του απο τον κόσμο η Ντόρα Μπακογιάννη τους μετέφερε πίσω. Κατέβαινε συνομιλούσε με τον κόσμο, ήταν συμπαραστάτης στα προβλήματα του μέχρι και δική της προσωπική σελίδα στο Ίντερνετ έχει κάνει για τον σκοπό αυτό άν αμφιβάλεις.
    Να προσέχεις λοιπόν πώς μιλάς για τα λίγα πρόσωπα στο κόμμα που αξίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. δεν χρειαζζεται να γινουν αλλαγές σε πρόσωπα, υπεύθυνο έργο χρειαζεται και αντίσταση στη προπαγάνδα του πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Φίλε 8:02 Η Ντορούλα ανέκαθεν κινείται καιροσκοπικά, όπως άλλωστε και ο πατέρας της.Μόνο της μέλημα η αυτοπροβολή και η αναρρίχηση στην αρχηγία του κόμματος Μια ζωή πριονίζει την καρέκλα του αρχηγού για να καθίσει εκείνη. Τώρα αβαντάρει τον ΓΑΠ όπως ο Βενιζέλος τον Καραμανλή.Είναι καιρός πλέον να μας αδειάσει τη γωνιά γιατί έχει απόλυτο δίκιο ο Καρατζαφέρης οτι αποτελεί το εμπόδιο στην παράταξη και την συνεργασία μαζί της.
    ΑΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Συγχαρητήρια φίλε
    Με εκφράζεις απόλυτα
    Γράψε και άλλα
    Ο ΚΑΝΕΝΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Το άρθρο είναι προβοκατόρικο και υιοθετεί όλες τις καταγγελίες του ΠΑΣΟΚ, του Καρατζαφέρη και κάτι καραγκιόζηδων σαν του Βελόπουλου.

    Το μόνο που δεν υιοθετεί είναι το ότι ο Καραμανλής παίζει πολύ Playstation στη Ραφήνα...

    Μην γίνεστε παπαγαλάκια του ΠΑΣΟΚ που τα έβαψαν μαύρα όχι τόσο γι το ότι ο Γιωργάκης δεν πάει ούτε σπρωχτός όσο για το ότι την Κυριακή το βράδυ δεν γίναμε κώλος, όπως έγιναν αυτοί το 2007, και κανένας δεν τόλμησε να αμφισβητήσει Καραμανλή ή να καταφερθεί εναντίον Ντόρας, Ρουσόπουλου κ.λπ.

    Και φίλε gianniotis ενώ γράφεις πολύ ωραία στο συγκεκριμένο είσαι λάθος (τη γνώμη μου λέω δεν χρειάζεται να συμφωνήσουμε :)).

    Α! Και δεν είσαι απλά ταχυδρόμος. Έχεις blog και αν κάτι δεν σου αρέσει δεν το βάζεις. Βάζεις ότι συμφωνείς ή αν διαφωνείς το βάζεις αλλά το σχολιάζεις στο τέλος... αν το βάζεις ασχολίαστο φαίνεται να το υιοθετείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κ. Παππά νομίζω ότι το γράμμα σας περιέχει πολλές αλήθειες έστω και εάν κάποιοι λένε ότι θυμίζει ΛΑΟΣ και κάποιοι ότι είναι προβοκατόρικο. Όλοι όσοι θέλουμε το καλό της παράταξης και αυτού του τόπου θα πρέπει να δεχτούμε ότι η κίτρινη κάρτα που έδειξε η κάλπη στις Εθνικές μπορεί να είναι κόκκινη, με οδυνηρές συνέπειες για τον τόπο.Θα πρέπει να δεχτούμε ότι επειδή ο γυαλός δεν είναι στραβός άρα ΣΤΡΑΒΑ ΑΡΜΕΝΙΖΟΥΝ πολλοί που κάθονται σε καρέκλες υπουργείων και δημοσίων οργανισμών και θυμίζουν το κλασσικό έργο με τον Μαυρογιαλούρο. Θα πρέπει να γίνουν άμεσες διορθωτικές κινήσεις και εάν χρειάζεται να πέσουν και κεφάλια.Δεν μπορώ να δεχθώ ότι το 151 είναι τροχοπέδη για να χτυπήσει τι γροθιά στο μαχαίρι ο πρόεδρος.Θα πέσουμε από τη κυβέρνηση; Να πέσουμε ρε παιδιά ....από το να μας κρατάνε ομήρους 10-15 καλόπεδα... να πέσουμε αλλά θα έχουμε κερδίσει ηθικά και ίσως και στις κάλπες στις Εθνικές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τι μακακίες γράφεις βρε άσχετε; Είσαι και μαζόχας να εκθειάψεις έτσι τον χοντρομακάκα Καραμανλή μαζί με την κλεφτουριά του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Εάν συνεχίσετε σε αυτό το "μοτίβο" του "αντιμητσοτακισμού" - που επί της αποτυχημένης ηγεσίας Έβερτ η Παράταξη τον πλήρωσε πολύ ακριβά... - να είστε σίγουροι, ότι ΕΣΕΙΣ σκάβετε τον λάκκο στον σημερινό Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του Κόμματος! Είναι κρίμα να αναλώνεστε σε ενδοπαραταξιακές έριδες, την ώρα που στο ΠΑΣΟΚ - με πραγματικές εσωκομματικές ανωμαλίες - το έχουν κάνει τουμπεκί για να κατακτήσουν την νίκη! Και να σας πω κάτι: Μάλλον πως το αξίζουν! Αν πρόκειται να επιμείνετε ορισμένοι στον αστείο ισχυρισμό ότι οι εκλογές χάθηκαν εξαιτίας της Ντόρας, τότε είναι προτιμότερο να κυβερνήσει το ΠΑΣΟΚ παρά μια νομενκλατούρα παλαιοδεξιών με απωθημένα! Απωθημένα πρώτα απ' όλα απέναντι στον ίδιο τον Καραμανλή, επειδή επέλεξε συνειδητά το Μεσαίο Χώρο - το χώρο που πρώτος είχε νικηφόρα επιλέξει ο Μητσοτάκης το 1985 - και όχι τον απωθητικό στο Λαό χώρο της Παλαιοδεξιάς...
    Εάν δεν έχετε κάτι ουσιαστικό, ενωτικό και ελπιδοφόρο να προτείνετε για την έξοδο της Παράταξης από την κρίση, τότε καλύτερα να σιωπήσετε! Προτού συρρικνώσετε και άλλο τα ήδη μικρά (με εξαίρεση μόνο του... 1981!) ποσοστά της Παράταξης!!!
    Είτε σας αρέσει είτε όχι ο Καραμανλής και η Ντόρα είναι τα ΜΟΝΑ πρόσωπα με ηγετικές αξίες που ανεβάζουν την Παράταξη! Ο Καρατζαφέρης κάνει μόνο για... μανάβης! Νισάφι πια!
    Τώρα είναι ώρα για περίσκεψη, περισυλλογή και απόδοση ευθυνών στο πνεύμα της ενότητας και όχι του "ξεκαθαρίσματος λογαριασμών".
    Το "λάθος της Ντόρας" μπορεί να στοίχισε επικοινωνιακά - όπως προβλήθηκε την τελευταία εβδομάδα από τους νταβατζήδες των ΜΜΕ - όμως έχοντας συζητήσει ακόμη και με ακραιφνή καραμανλικά πρόσωπα εδώ στο Ρέθυμνο (της κεφαλογιαννικής ομάδας) δεν βρήκα κανένα που να μη θεωρεί "αστείο" τον ισχυρισμό ότι μια Υπουργός θα πρέπει να ασχολείται με τη διεκπεραίωση της αλληλογραφίας του Υπουργείου της δίκην κοινού κλητήρα!!!
    Τέλος, η αφοριστική κριτική που ασκεί ο συντάκτης στον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του Κόμματος αποτελεί ουσιαστικά απόρριψη και καταδίκη για τον Κώστα Καραμανλή, αφού αμφισβητεί την ουσία και το περιεχόμενο όλων των στρατηγικών επιλογών του από τη στιγμή που ανέλαβε την ηγεσία της Παράταξης! Στην πραγματικότητα μας λέει ότι ο Καραμανλής εζυγίσθη, εμετρήθη και ευρέθη "λίγος"... Δεν μπορώ να συμφωνήσω με μια τέτοια προσέγγιση, απόρροια μιας αποτυχίας, τη στιγμή που όταν ο Καραμανλής -με τις ίδιες επιλογές- κατήγαγε νίκες κανείς δεν τολμούσε να διατυπώσει τέτοιες απόψεις...
    Όσο για την ουσία των γραφομένων, θεωρώ -και είμαι βέβαιος ότι θα το διαπιστώσουν και τα όργανα του κόμματος- ότι το αηδιαστικό "φλερτ" με τον Καρατζαφέρη πλαγιοκόπησε την Παράταξη και από τις δυο πλευρές!!! Οι μεν δεξιότεροι επέλεξαν να ψηφίσουν ένα πιο "ακραίο" και "καθαρό" ακροδεξιό κόμμα, οι δε του μεσαίου χώρου τρομοκρατήθηκαν και το έβαλαν στα... πόδια προς παραλίες ή ακόμη και προς άλλα μικρότερα κόμματα πλην του ΛΑΟΣ!
    Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι να τελειώσει με ξεκάθαρη τοποθέτηση του Πρωθυπουργού η νοσηρή θεωρία της "πολυκατοικίας" και να καταστεί σαφές ότι η ΝΔ δεν ανταποκρίνεται στις τυχοδιωκτικές στρατηγικές του Καρατζαφέρη και του κωμικοτραγικού του θίασου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. fileleftheros έχουν μιά σημαντική διαφορά η Ντόρα και ο Καραμανλής που την προσπερνάς στα μουλωχτά.
    Ο Καραμανλής είναι της Ρωσίας η Ντόρα των USA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Δεν ξέρω εάν ευσταθεί το "Ο Καραμανλής είναι της Ρωσίας η Ντόρα των USA" (αφού στηρίζεται αποκλειστικά στην προπαγάνδα του Καραγκιοτζαφερικού Θιάσου!), όμως στο τέλος-τέλος ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ! Αυτό έχει σημασία! Και αυτό θα μετρήσει για την μελλοντική πορεία της Παράταξης!
    Όλοι μαζί ενωμένοι, λοιπόν! Κόντρα στα άθλια "παπαγαλάκια" που συνεχίζουν να φτερουγίζουν ενοχλητικά και επικίνδυνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΓΙΩΡΓΑΚΑΡΙΕ 1.07
    δεν σε πηρα χαμπαρι νωριτερα
    α)οι Κυπριοι κατι λενε για Αναν και τον δικο σου
    β)μετα το δαχτυλιδι και μετα τα πανωπροικια τον ψηφισαν τοσοι οσοι και προχτες
    αντε βρε και καλες καλτσες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αγαπητό Δεξί Εξτρέμ...

    Είχα την πεποίθηση ότι θα μπορούσες να διακρίνεις και να ξεχωρίσεις ένα γνήσιο και αυθεντικό κείμενο, από ένα ...προβοκατόρικο.
    Κι' αν υποτεθεί πως δεν είχες αυτή τη δυνατότητα, προσωπικά ήμουνα βέβαιος, πως ποτέ σου δεν θα πίστευες ότι θα μπορούσα εγώ προσωπικά θα φιλοξενήσω ένα προβοκατόρικο κείμενο.
    Στο λέω αυτό, γιατί εγώ μπορώ να τα ξεχωρίσω.
    Αν σου πω μετά βεβαιότητος ότι δεν είναι προβοκατόρικο θα με πιστέψεις;
    Κάτι ξέρω και σου το λέω.!!!
    Γι' αυτό και δεν το σχολίασα.

    Φιλικά.
    gianniotis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. gianniotis

    άρα συμφωνείς με το κείμενο και δεν είσαι απλά ταχυδρόμος. Αν κατάλαβα καλά...

    Εγώ λοιπόν δεν συμφωνώ με το κείμενο (γι αυτό και το χαρακτηρίζω προβοκατόρικο χωρίς αυτό να έχει σχέση με σένα) ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΒΡΟΥΒΕΣ

    Δεν μπορεί μετά από 10 χρόνια να ανακαλύπτουμε ότι ο Καραμανλής είναι άχρηστος. Αν είναι τόσο άχρηστος όσο περιγράφει το κείμενο δεν αξίζει να τον παρακαλάμε να αλλάξει.

    Η διαφωνία μου όμως είναι σε όλα αυτά που του καταλογίζονται με τα οποία δεν συμφωνώ. Πιστεύω ότι έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα από τα ΜΜΕ το οποίο έχει επηρεάσει πολύ κόσμο. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΟΜΟΛΟΓΩΝ (όταν μόλις το κατάλαβε ο Καραμανλής τα λεφτά γύρισαν πίσω και με τόκο!), ΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ (όπου δεν έγινε τίποτα) ή ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ (όπου παρακολουθούνταν ο ίδιος ο Καραμανλής)... ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΑΓΕΤΑΙ ΣΕ ΣΚΑΝΔΑΛΟ!!!
    ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ...

    Εκεί λοιπόν είναι η διαφωνία μου ότι το κείμενο υιοθετεί όλη την προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ και των νταβατζήδων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Φοβούμαι ότι ξύπνησαν κάποια "φαντάσματα" μετά την άνοδο του ΛΑΟΣ και κάποιοι φίλοι θέλουν να δουν τη Νέα Δημοκρατία να μετατρέπεται σε ακροδεξιό κόμμα!!! Με τον τρόπο αυτό είναι βέβαιο ότι στις επόμενες Εθνικές Εκλογές θα κατρακυλήσει κάτω απ' το 30%!!!
    Όσοι μιλούν με ειρωνεία και αποδοκιμασία για τον Κώστα Μητσοτάκη ή είναι ηλικιακά μικροί (και δεν θυμούνται από πού την παρέλαβε την Παράταξη το 1985 και πώς την οδήγησε σε θεαματικές νίκες και ποσοστά που μόνο ο Καραμανλής ξαναπέτυχε το 2004) ή είναι αγνώμονες και επιλήσμονες, και επομένως επικίνδυνοι για τη συνοχή και τη νικηφόρα πορεία της Μεγάλης Φιλελεύθερης Παράταξης!
    Λυπάμαι, που η προπαγάνδα των πράσινων ΜΜΕ - ξέρουν αυτοί γιατί προωθούν τα νοσηρά σενάρια συνεργασίας ΝΔ-ΛΑΟΣ... - έχει αλλοτριώσει τόσο επικίνδυνα νεοδημοκράτες ψηφοφόρους! Σε κάθε περίπτωση, ο Καραμανλής είναι Ηγέτης (όπως και ο Κώστας Μητσοτάκης) και ξέρει να κλείνει τα αυτιά στις καταστροφικές σειρήνες. Ήδη σήμερα ξέκοψε μια και καλή τα περί συνεργασίας με την Ακροδεξιά! Επιτέλους, ας σοβαρευτούμε, και ας κοιτάξουμε να ξανακερδίσουμε τους ψηφοφόρους που μας έδωσαν την πλειοψηφία στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις! Και αυτοί δεν είναι οι Φασίστες του Καρατζαφέρη, αλλά οι πολυπληθέστατοι μετριοπαθείς πολίτες που αυτοπροσδιορίζονται ως Κεντρώοι, ως "μεσαίος χώρος".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Θα πρέπει να συμφωνήσουμε σε κάτι. Υπάρχει δεδομένη μιά μεγάλη ήττα της παράταξης και μάλιστα με ιστορικά χαμηλά ποσοστά.Και απέναντι σε ένα αντίπαλο που δεν αντέχει κριτικής. Η ΝΔ δεν έχασε από τον ΓΑΠ αλλά από τον κακό της εαυτό Έχασε γιατί πολλοί της γύρισαν την πλάτη. Γι αυτό κάτι φταίει Φταίει ο αρχηγός , φταίνε τα στελέχη ,φταίνε όλοι μαζί.Σίγουρα έγιναν λάθη από τα στελέχη που προβλήθηκαν κατά κόρον από τα ΜΜΕ και αναγκάσθηκε ο Καραμανλής να αναλάβει την πολιτική ευθύνη. Φταίει ο Καραμανλής γιατί αποξενώθηκε από τον πολίτη Ζούσε μια εικονική πραγματικότητα που κάποιοι του παρουσίαζαν. Όλες οι παράμετροι της ανάρτησης είναι πέρα για πέρα αληθινοί Η Ντόρα όντως είναι μια προικισμένη πολιτικός με θεμιτές φιλοδοξίες , αλλά σε λάθος θέση λόγω των φιλοαμερικανικών αισθημάτων που σε αρκετές περιπτώσεις έχει διαφωνήσει με τον Πρωθυπουργό (σχέδιο Ανάν, Αγωγός ΦΑ αντιπυραυλική ασπίδα , καταδίκη της ρωσικής εισβολής κα) Ισως στο ΥΠΑΝ η το ΥΠΕΘΟ δεν θα μπέρδευε το συναίσθημα με το εθνικό συμφέρον.Το γράμμα του φίλου Παππά περιέχει πολλές αλήθειες που δυστυχώς πρέπει να παραδεχθούμε και σε καμιά περίπτωση δεν είναι προβοκατόρικο κατά την άποψή μου.Το παρήγορο είναι οτι ο Καραμανλής είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού ακόμη ,διαθέτει και εμπειρία και πολιτική ευφυία να κάνει τις διορθωτικές εκείνες κινήσεις που θα επαναφέρει τους ψηφοφόρους στην παράταξη Το πλέον επικίνδυνο είναι αυτό που δήλωσε ο Παυλόπουλος "οι ψηφοφόροι της ΝΔ ....." . Το βασικό πολιτικό μήνυμα των εκλογών αυτών είναι οτι δεν υπάρχει δεδομένος ψηφοφόρος και αυτό πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψιν
    ΑΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΔΕΞΙ ΕΞΤΡΕΜ Τι κατά την άποψή σου εφταιξε; Δεν είπε κανείς οτι ο Καραμανλής είναι άχρηστος Ολιγώρησε όμως Και σήμερα στις δηλώσεις του ανέλαβε το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί. Ολοι μας εξακολουθούμε να τον στηρίζουμε και να τον θεωρούμε σαν τον μοναδικό που μπορεί να αντιστρέψει το κλίμα Αυτό όμως δεν σημαίνει οτι είναι αμέτοχος στην ήττα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Mιά προσωρινή κόντρα που έχει τον τελευταίο καιρό ο Καρατζαφέρης με την οικογένεια Μητσοτάκη δέν μπορεί να ακυρώσει με κανέναν τρόπο την μεγάλη φιλία που είχαν οι δύο συγκεκριμένοι πολιτικοί άντρες για περισσότερο απο μιά εικοσαετία.
    Μή ξεχνάτε πώς ξεκίνησε ο Καρατζαφέρης ενώ μέχρι την τελευταία στιγμή που ήταν ο Μητσοτάκης στην ενεργό πολιτική ήταν ο φανατικότερος υποστηρικτής του, έφυγε απο την Νέα Δημοκρατία αποκλειστικά χάρη στον Καραμανλή. Τώρα γιατί τα χαλάσανε δέν ξέρω τί πολιτικές σκοπιμότητες μπορεί να κρύβονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ο κυριος αυτος ποθ εκανε την αναρτηση, ξεχασε να ρωτησει τον Πρςθυπουργο πως καταφερε η Νατασα να παρει PhD πριν παρει πτυχιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή