Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

Γ. Παπανδρέου: "ΘΑ αλλάξουμε την πορεία του τόπου"

Για ιδιαίτερη κρίση την οποία βιώνουν η Ελλάδα και οι Έλληνες έκανε λόγο την Κυριακή το βράδυ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, ανοίγοντας τις εργασίες του 12ου Συμποσίου της Σύμης, που διεξάγεται φέτος στη Σκιάθο.
Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά και κρίση θεσμών και αξιών και κρίση εθνικών θεμάτων.
Έκανε λόγο για τεράστια ανασφάλεια την οποία βιώνει η ελληνική κοινωνία και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την ανασφάλεια των πολιτών, καθώς δεν έχει ...σχέδιο, βούληση και κουράγιο.
Αναφερόμενος στις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση του οργανωμένου εγκλήματος, ο κ. Παπανδρέου μίλησε για εξελίξεις που ξαφνιάζουν και για αύξηση διαφθοράς και της εγκληματικότητας σε βαθμό που δημιούργησαν τεράστια κρίση στην κοινωνία.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέδωσε όλα αυτά στην συγκέντρωση του πλούτου σε λίγους (!) και στον έλεγχο ορισμένων μέσων ενημέρωσης απο τους ίδιους.
Τόνισε επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο για βαθιές ...τομές, έχοντας ταυτόχρονα συναίσθηση των ευθυνών του.
Ο κ. Παπανδρέου κατέληξε λέγοντας ότι "...ως ΠΑΣΟΚ ξέρουμε και είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε την πορεία του τόπου, και ΘΑ την αλλάξουμε...".

8 comments:

  1. Πρόσεχε τιμονιέρη μην πέσεις σε ξέρα και σκίσεις το καλτσόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα σίγουρα θα αλλάξει η πορεία του τόπου. Το ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ του σχεδίου Ανάν στην Κύπρο και υπέρ των Αμερικάνικων αγωγών στη Ελλάδα.
    Έρχεται διπλή ομοσπονδία στην Κύπρο και ανεξάρτητη Μακεδονία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναί και ο Καραμανλής είναι κατά των Αμερικάνικων αγωγών.
    Δουλευόμαστε τώρα που φάγατε σάν την φάβα το παραμύθι με τις υπογραφές του Πούτιν? Εδώ επισκέφτηκε ο Νίμιτς την Ελλάδα για το θέμα των Σκοπίων και πήγε κατευθείαν στον Παπανδρέου, ούτε κάν στην Μπακογιάννη στον αρχηγό της αντιπολίτευσης τόση εκτίμηση των έχουν τον Καραμανλή.
    Και ο τσαμπουκάς των αγωγών ο Καραμανλής ούτε μιά παρατήρηση δέν τόλμησε να του κάνει, ούτε μιά διαμαρτυρία. Άν σε καμιά χώρα σάν την Ζιμπάμπουε τολμούσε ξένος πρέσβης να προσβάλει τον πρωθυπουργό έτσι θα τον είχε πάρει και θα τον είχε σηκώσει. Εδώ ο τσαμπουκάς σας, ο αδιαπραγμάτευτος εθνικός σας ήρωας δέν τόλμησε να του κάνει ούτε μιά παρατήρηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν ηρεμείς ρε φίλε των 12:06. Γιά ηλίθιους μας περνάς; Δεν θυμόμαστε την πολιτική Σημιτογιωργάκη στο Μακεδονικό; Στο Κυπριακό με το ναι στο σχέδιο Αυνάν; Τουλάχιστον ο χοντρός έβαλε κι ένα βέτο στο Βουκουρέστι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. O Καραμανλής γνωρίζει από υψηλη διπλωματία. Ας τρώει εσωκομματικές αγκωνιές. Υπέγραψε τον Ρώσικο αγωγό:

    http://www.globalenergy.gr/gr/articles/1650/index.html
    και μετά συμφώνησε και με την Αμερική για το NABUCCO.

    Εδώ θα βρεις τις καλύτερες ειδήσεις
    για θέματα αγωγών των Ρώσων (στα Ελληνικά):

    http://www.russian.gr/news/economics/index.php
    Και εδώ από το blog του Σάββα Καλιντερίδη ,γεωπολιτική:

    http://infognomonpolitics.blogspot.com/

    Από τη στιγμή που υπέγραψε Ρωσία και Κίνα μεταξύ τους συμφωνία για αγωγούς (για αυτό άρχισαν οι φασαρίες εκεί), εμάς μας ενδιαφέρει περισσότερο η Ρωσία και όχι οι ΗΠΑ του Γιωργάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τι εγινε εδω, ρε...πρασινοφρουροι,
    με τον χλε-χλε σας, και αξειο
    κληρονομο σας, κανετε ονειρα,
    πως θα μας αλλαξετε, τα...φωτα,
    και την ...πορεια του...τοπου;

    τσαμπουκαδες,μονο, κατι....
    ....μουστακαλιδες, σαν τον γωγο, της μαργαρετ,κουνενεδες,...φοβουντε
    οι...απεξω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 11:02 πραγματικά τα πιστεύετε αυτά που γράφετε ή τα γράφετε με πληρωμή απο την Ρηγίλλης όπως γίνεται στο Press;
    H τυχωδιοκτική αλαζονία σου σε τυφλώνει τόσο πολύ που δέν βλέπεις καθόλου τις 5 μονάδες σχεδόν που σας έριξε ο γώγος πρίν απο έναν μήνα. Συνεχίστε έτσι στον ίδιο ρυθμό για να γίνουν στις εθνικές εκλογές 8.

    ΑπάντησηΔιαγραφή