Σάββατο 11 Ιουλίου 2009

Περί βεβήλωσης του Εβραϊκού νεκροταφείου Ιωαννίνων

Σχετικά με τις αλλεπάλληλες επιθέσεις - βεβηλώσεις που δέχεται τον τελευταίο καιρό το Εβραϊκό νεκροταφείο Ιωαννίνων, φιλοξενούμε την άποψη του φίλου Σπύρου Β., ο οποίος δίνει την δική του εξήγηση, χαρακτηρίζοντας τις συγκεκριμένες "επιθέσεις", κάθε άλλο παρά ...τυχαίες.

Μας λέει λοιπόν:...
------------------------
Στο ΣΧΟΠ Νομού Ιωαννίνων, την Τρίτη 30-6-2009, συζητήθηκε η πρόταση του Δήμου Ιωαννιτών για τροποποίηση της 5/98 πράξης εφαρμογής, με θέμα "Τροποποίηση Ρυμοτομικού σχεδίου Καλλιθέας, Αγ Τριάδας στην περιοχή Εβραϊκού Νεκροταφείου ΟΤ 1070. ΚΧ Γ1073. Γ1074. 207Α"
Όταν, παλαιότερα, για τη παραπάνω πρόταση πλησίαζε η ημέρα για να συζητηθεί στο Δημοτικό συμβούλιο, τότε όλως ...τυχαίως, πριν και μετά τις συνεδριάσεις, εμφανίζονταν βέβηλοι.
Κάτω από αυτήν την …τροπή των γεγονότων και την κατακραυγή, το Δημοτικό Συμβούλιο, τότε, πήρε τρεις (3) θετικές για την Ισραηλιτική κοινότητα αποφάσεις.
Το ίδιο έγινε και τώρα.
Έγινε …βεβήλωση πριν και μετά τη συνεδρίαση του ΣΧΟΠ Νομού Ιωαννίνων.
Όλως …τυχαίως εμφανίστηκαν βέβηλοι.
Ο δε Νομάρχης, πρέπει τώρα να πάρει και αυτός με τη σειρά του, τη σωστή …απόφαση ...ανεπηρέαστος.
Μετά από αυτό το γεγονός, πιστεύει κανείς ότι θα πάρει αρνητική απόφαση;
Είναι βέβαιο ότι θα καταργήσει την προβλεπόμενη από τον Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό τη δημιουργία του Δημοτικού Σχολείου, του Παιδικού Σταθμού, Νηπιαγωγείου, Κ.Χ, (και τις αθλοπαιδιές που ήδη σήμερα λειτουργούν) όπως προέβλεπε η 5/98 πράξη εφαρμογής.
Τα σχολεία, όμως η πόλη τα έχει ανάγκη.
Ποιος έχει συμφέρον; ποιος βεβηλώνει;
Όπως λέει ο βουλευτής Ιωαννίνων κ. Παντούλας "κάτι δεν πάει καλά σε αυτή την πόλη".
Δυστυχώς " …κάποιοι προσφέρουν ιδεολογικό υπόβαθρο, άλλοι - φορείς και πρόσωπα - με τη σιωπή τους ουσιαστικά τις επιδοκιμάζουν... Εάν δεν αντιδράσουμε τώρα, με όση δύναμη διαθέτει ο καθένας, τότε θα μας βαραίνει όλους η ντροπή για την ασυλλόγιστη απώλεια μέρους της συνείδησης και της ταυτότητας της “μικρής μας πόλης..."
Το όλο "στήσιμο" των βεβηλώσεων θυμίζει την γνωστή παροιμία:
"Εβραίος έδερνε και φώναζε ότι τον ...δέρνουν".

1 comments:

  1. Εχεις απολυτο δικιο.Ειναι πολυ παλιο κολπο των εβραιων.Ειναι δεκαδες αν οχι εκατονταδες οι περιπτωσεις σε Ευρωπη και Αμερικη οπου μετα απο ερευνα των αρχων αποδειχτηκε οτι "βεβηλωσεις" εβραικων νεκροταφειων και συναγωγων τις προκαλουν οι ιδιοι.Ο λογος προφανης.Βγαινουν μετα και ωρυονται οτι υπαρχει αντισημιτισμος και επιτυγχανουν την ληψη μετρων και νομων που απαγορευουν οποιαδηποτε κριτικη στην εθνοδιαλυτικη τους δραση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή