Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

Κύριε Παπανδρέου, η επιστολή μου είναι για σας...

Κύριε Παπανδρέου, αν έχετε την εντύπωση ότι απευθύνεσθε σε ...ιθαγενείς ή αμνήμονες, πλανάσθε πλάνην οικτράν.
Αφήστε τα σλόγκαν του τύπου: "Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά", γιατί και κάποιοι άλλοι δεν μπορούν να ξεχάσουν ότι πουλήσατε το όνομα της Μακεδονίας στα Σκοπιανά γυφτάκια.
Τον δεξιά εικονιζόμενο τον γνωρίζετε κ. Παπανδρέου;
Να σας τον θυμίσω.!
Πρόκειται για τον τέως πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα Τόμας Μίλερ.
Απ' αυτόν ειδοποιηθήκατε κ. Παπανδρέου για την συμφωνία που είχε ήδη επιτευχθεί μεταξύ ΗΠΑ και Σκοπίων, αλλά δυστυχώς και αδρανήσατε ως Υπουργών των εξωτερικών, αλλά και σιωπήσατε ταπεινωτικά για την Ελλάδα.
Γνωρίζατε ότι τα Σκόπια θα μετονομασθούν σε "Μακεδονία" αλλά ...σφυρίζατε κλέφτικα.!
Ήρθε ο καιρός κ. Παπανδρέου να προσγειωθείτε στην πραγματικότητα, αλλά και να θυμηθείτε λίγο το παρελθόν σας, που σκοπίμως θέλετε να αγνοείτε.!
Διαβάστε κάτι κ. Παπανδρέου, και αμέσως μετά βάλτε τα ...τσιράκια σας να απαντήσουν για λογαριασμό σας.
Προσωπικά ντρέπομαι και λυπάμαι για λογαριασμό σας.!
_________________________
Η αμερικανική κυβέρνηση είχε εγκαίρως γνωστοποιήσει στην Αθήνα την απόφασή της να χρησιμοποιήσει την ονομασία "Μακεδονία" στη διμερή συμφωνία της με τα Σκόπια προκειμένου να αποσπάσει την άρνηση της πΓΔΜ να αναγνωρίσει το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, αλλά το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αποφάσισε να μην εγείρει θέμα!
Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες, η αμερικανική κυβέρνηση διά του πρεσβευτή στην Αθήνα Τόμας Μίλερ γνωστοποίησε εν ευθέτω χρόνω την απόφασή της αυτή στον υπουργό Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου και, συγκεκριμένα, αρκετές ημέρες πριν από την επίσκεψη της ελληνικής προεδρίας στην Ουάσιγκτον.
Σύμφωνα με τις ίδιες διπλωματικές πηγές, στο περιθώριο των συναντήσεων της ελληνικής προεδρίας στην Ουάσιγκτον η ελληνική κυβέρνηση έκρινε χρήσιμο να μην εγείρει το θέμα κατοχύρωσης των Σκοπίων με το όνομα "Μακεδονία", στη διμερή συμφωνία για το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο...
Αποτέλεσμα ήταν να "διευκολυνθεί" η Ουάσιγκτον να αποσπάσει δι' αυτού του τρόπου τη συμφωνία των Σκοπίων, που συνοδεύτηκε εξάλλου και με ...χρηματική "ανταμοιβή".
Η αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης στην αμερικανική κίνηση προς τα Σκόπια έγινε εκ του ασφαλούς και κατόπιν εορτής, δηλαδή της συμφωνίας.
Αλλά ακόμα και τώρα η ελληνική διαμαρτυρία δεν έγινε σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών ή έστω μέσω του Ελληνα πρέσβη στην Ουάσιγκτον, αλλά σε υπηρεσιακό επίπεδο, στην καθ' ύλην αρμόδια διεύθυνση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, την περασμένη Παρασκευή...
Μόλις χθες, (02.07.2003) ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου έστειλε σχετική επιστολή στον Αμερικανό ομόλογό του Κόλιν Πάουελ...

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 03/07/2003

7 comments:

  1. Θέλω να υπενθυμίσω στους φίλους του μπλόγκ ότι καλό είναι να μην ξεχνάμε τα βασικά.
    Δεν είναι ο κακομοίρης ο Γιωργάκης το κύριο πρόβλημα για τις προπτικές της χώρας. Ο Γιωργάκης είναι απλά ένας Ελληνοαμερικάνος, που εάν δεν είχε διάσημο πατέρα σήμερα θα δούλευε δασκαλάκος σε κάποιο δημόσιο σχολείο στην Αμερική. Μιά μαριονέτα και μάλιστα ψιλο-αστεία.
    Το κύριο πρόβλημα της Ελλάδας είναι τα ντόπια μεγαλοσυμφέροντα, που ευνοούνται από τη λογική του μεγάλου κράτους.
    Με ένα μεγάλο κράτος κάνουν "εξαιρετικά κερδοφόρες δουλειές" χωρίς αξιόλογο ανταγωνισμό, που θα μπορούσε να ρίξει τα περιθώρια κέρδους τους.
    Τα καρτέλ γιγαντώθηκαν επί Σημίτη και μας πίνουν ασταμάτητα το αίμα. Είτε πρόκειται για τραπεζίτες, είτε σουπερ-μαρκετάδες, είτε πετρελαιάδες, είτε εταιρίες λιανικού εμπορίου, όλοι αυτοί υποστηρίζουν το κόμμα που ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ να αναπτυχθούν καινούργιες επιχειρήσεις.
    Δεν τους συμφέρει ο ανταγωνισμός, όπως δεν τους συμφέρει και η διαφάνεια στις κρατικές προμήθειες.
    ΔΗΛΑΔΑ, ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΑΠΟ ΟΤΙ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΟ ΛΑΟ.
    Αιχμή του δόρατος των ντόπιων συμφερόντων είναι οι γνωστοί 5 επιχειρηματίες που ελέγχουν το 95% των εργαλείων προπαγάνδας, τα ιδιωτικά κανάλια και τις εφημερίδες.
    Η δημοκρατία είναι δίκοπο μαχαίρι.
    Εάν ο λαός καταλαβαίνει τί συμβαίνει θα κερδίσει, εάν όχι θα χάσει.
    Όλα τα άλλα είναι μεμψιμοιρίες και κουβέντες καφενείου.
    Ας πάρει ο καθένας τις προσωπικές ευθύνες που του αναλογούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προς τους φίλους του gianniotis blog.
    ---------------------------
    Ζητώ προκαταβολικά την κατανόησή σας, διότι από σήμερα αναγκάσθηκα να εγκαταστήσω τον μετριασμό των σχολίων.
    Λόγοι σεβασμού προς τους αγνούς και απλούς φίλους του blog, μου επέβαλαν αυτή την κίνηση.
    Συνεχίστε ωστόσο να στέλνετε τα σχόλιά σας, και από τον διαχειριστή του ιστολογίου θα καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε αυτά να εμφανίζονται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.
    Πιστέψτε με, ότι δεν ήταν στις προθέσεις μου να κάνω κάτι τέτοιο, αλλά κάτι έπρεπε να γίνει ώστε να διαφυλαχθεί και η αξιοπρέπεια του blog, αλλά και η αισθητική των αναγνωστών.
    Ήδη τα απειλητικά σχόλια συνεχίζουν να έρχονται κατά ...ριπάς, αλλά έχω να διαβεβαιώσω τους εντεταλμένους υβριστές, ότι το gianniotis blog θα διαφυλάξει πάσει θυσία την αισθητική των αναγνωστών, και δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να μετατραπεί σε ...πεζοδρομιακό στέκι.
    Αυτό, αγαπητοί μου ανώνυμοι υβριστές, βάλτε το καλά στο μυαλό σας.
    Δίνω το λόγο μου προς όλους, ότι θα κρατήσω το blog σε αξιοπρεπές επίπεδο, με οποιοδήποτε κόστος.
    Έστω κι' αν χρειασθεί να το κλείσω οριστικά.
    Χώρος εναποθέσεως αποβλήτων όμως, δεν πρόκειται να γίνει σε καμία περίπτωση.

    Σας ευχαριστώ όλους θερμά.
    gianniotis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριε Γιαννιώτη έχετε τη συμπαράστασή μας. Ενώνω τη φωνή μου με εκείνη όλων των υπολοίπων ευπρεπών αναγνωστών του ιστολογίου σας και ρωτώ: αν κάνουν έτσι και συμπεριφέρονται με τέτοιο τρόπο τώρα που πιστεύουν ότι το ΛΑΟΣ θα έχει άνοδο, αν όντως γινόταν αυτό τί θα έκαναν; Θα κήρυτταν στρατιωτικό νόμο και θα μας έσφαζαν όλους τους υπόλοιπους πολίτες;
    Παναγία και Χριστέ μου!
    Δίκιο έχουν τελικά όσοι τους λένε ακραίους.
    Ευτυχώς που επέδειξαν τώρα την αλαζονεία ώστε να πάρει τα μέτρα του ο κόσμος και να μην τους ψηφίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε Giannioti, στη Θράκη που μένω, το blog σου είναι ένα μέσο πατριωτικής αφύπνισης που αγαπάμε.
    Προς Θεού μην το κλείσεις, απλώς περιόρισε τα σχόλια ώστε να μην μπαίνουν αυτοί οι ανεγκέφαλοι του ΛΑΟΣ και προσβάλουν την αξιοπρέπεια του ιστολογίου και των αναγνωστών.
    Συνέχισε τον καλό αγώνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μας μιλάνε για το κατόρθωμά τους για την είσοδο της Ελλάδας στο ευρωνόμισμα Ξεχνάνε το σύνθημα που ακολουθούσε παντού το ΠΑΣΟΚ το '80 ΕΟΚ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ και ΕΞΩ Η ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΟΚ Εμεις δεν ξεχναμε πως ενα κομμα υποτιθεται εξουσιας αλλαζοντας εποχιακα τα μηνύματά του φανερωνει οτι δεν πιστευει σε τιποτε αλλο περα απο το προσωπικο συμφερον και ας αφησει ο Γιωργακης τους καθαρους κανονες ολα παιζονται πισω απο τις πλατες μας κουτοφραγκοι δεν ειμαστε πια όσο και αν το θελουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η κοινοβουλευτικη "δημοκρατια" των καρεκλοκενταυρων,των σκανδαλων,του εθνομηδενισμου,της εθνικης χρεοκοποιας,του εκφυλισμενου δημοσιου βιου,των κοινωνικων ανισοτητων,της ακατασχετης δημαγωγιας,της φθινουσας πορειας των παντων εχει χρεωκοπησει εδω και πολυ καιρο.
    Αγαπητοι συμπατριωτες μου σε λιγο πιανουμε πατο,το μονο που μας μενει ειναι γενναιες αποφασεις για να βγουμε επιτελους απο το τουνελ.Κι αυτο δεν θα γινει ποτε οσο θα κανουμε εκλογες καθε δυομιση η'τρια χρονια αλλαζοντας τις οψεις του ιδιου νομισματος.
    Ηρθε ο καιρος να βγουμε απο το τελμα των τελευταιων 30 σχεδον χρονων και να δοκιμασουμε νεες ααλα δοκιμασμενες πολιτικες πρακτικες διακυβερνησης και οχι μονο.
    Αφηστε πισω σας τα ψευτοδιλληματα,περαστε στ'ακρα και δωστε δυναμη στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.
    Για την Ελλαδα και τον Ελληνισμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανεβάστε όλα τα blog αναρτήσεις για τον πρώην σύμβουλο του Γιώργου και μετέπειτα του Σιακιασβίλι Άλεξ Ρόντο. Το έκανε χθες ο Αδέσμευτος Τύπος, το κάνει συχνά ο politis.gr.
    Να πάρουμε απαντήσεις.
    Ο ΄Αλεξ Ρόντος, Έλληνας γεννηθείς εις Τανζανία, ειδικεύεται σε μειονότητες και διασπάσεις χωρών.
    Από το καλοκαίρι είναι πάλι στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή