Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Ήρθε η ώρα να τον ...πληρώσουμε.! Και πολύ ακριβά μάλιστα.!

Αυτόν...
Αυτόν που εισήγαγε ...μεγαλοπρεπώς στην πολιτική ζωή της χώρας τον ...γκαγκστερισμό του Λαϊκισμού, και ουδείς έκτοτε τόλμησε να αλλάξει τα πράγματα...
Αρκετά χρόνια πριν, την επομένη του τότε οριακώς νικηφόρου για το ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη, εκλογικού αποτελέσματος του 2000 μιλούσαμε δημοσίως - με μια δόση υπερβολής είναι αλήθεια - ότι "...ο Ανδρέας δεν πρόκειται να ...λιώσει...", με όσα επισώρευσε στα χρόνια της παντοδυναμίας του εις βάρος της χώρας και του μέλλοντός της...
Χρειάστηκαν αρκετά χρόνια δυστυχώς, αλλά και η επέλευση της πλήρους οικονομικής κατάρρευσης της Ελλάδος για να κατανοήσει η πλειοψηφία των Ελλήνων, είναι ότι ... "τώρα πληρώνουμε τον Ανδρέα"...
Και πολύ ακριβά μάλιστα, πολλοί εκ των οποίων και με το ...τομάρι τους ακόμη.!
Εκείνος - δυστυχώς για το σπάνιο κυριολεκτικά πολιτικό ταλέντο και την υστεροφημία του - εισήγαγε στην χώρα τον ...γκανγκστερισμό του λαϊκισμού δια του ..."στρατού του Δημοσίου" τον οποίο συγκρότησε.!
Εκείνος διέλυσε τον παραγωγικό ιστό της χώρας και μετέτρεψε σε ...καταναλωτική κραιπάλη κάθε έξωθεν επενδυτική βοήθεια.!
Εκείνος ισοπέδωσε την ηθική της ιεραρχίας, της αξιοκρατίας και της εργώδους προσπάθειας.!
Εκείνος ... "αμνήστευσε" την διαφθορά των ημετέρων και ...διαβάθμισε τα όριά της.!
Ατυχώς για όλους μας, ο μεν πάντα εύπιστος, ευμετάβολος και ...βολεψίας ελληνικός λαός τον αποθέωσε και ...μετά θάνατον, οι δε πολιτικοί του επίγονοι, ή αντίπαλοί του απεδείχθησαν κατώτεροι των περιστάσεων για να επιτύχουν την ...αποκαθήλωση των "καινών δαιμονίων" της παντοδυναμίας του, στην πολιτική ζωή της χώρας 30 χρόνια τώρα...
Δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσουμε περαιτέρω για το αυτονόητο, ούτε επιχαίρουμε για την δικαίωσή μας, απλώς λυπούμαστε διότι οι συνέλληνες έδειξαν - στην πλειοψηφία τους - αδυναμία να κατανοήσουν ότι τα ... "ξινά" σ' αυτόν τον μάταιο κόσμο, έρχονται πάντα στο τέλος...
Τουλάχιστον ...παρηγορούμαστε με το γεγονός, ότι η ιστορική δικαιοσύνη επιφύλαξε στον υιό του Ηρόστρατου το θλιβερό καθήκον της απομυθοποίησης του πατέρα του...
Finally dynasty Papandreou of Greece.!
Π.Ν.

8 comments:

  1. Μαζί με αυτόν θα πληρώνουμε και την κάθε πουτάνα με τα κωλόσπιτά της.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τότε όμως, όλοι αυτοί που φωνάζουν σήμερα τον έλεγαν "μάγκα" γιατί"...γέμισε τις τσέπες μας λεφτά"!Τα σημερινά λεφτά ήταν μαλάκες!Γι αυτό μας λείπουν σήμερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε Γιαννιώτη είσαι περισσότερο πορωμένος από ότι σε περίμενα. Δεν είσαι αντικειμενικός. Πιο πολύ από όλους φταίτε εσείς οι δεξιοί που φέρατε όλα τα δεινά στη χώρα. Επί Ανδρέα Παπανδρέου καταλάβαμε τι εστί δημοκρατία. Επί Ανδρέα έφαγε ο κόσμος ψωμάκι αλλά δυστυχώς πέσαμε πάλι στα νύχια σας με πρωθυπουργό τον ανηψιό του ''θεού'' και βοηθό την κόρη του γκαντέμη και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε σήμερα. Δεν είχαν άδικο αυτοί που την χαρακτήρισαν επάρατη. Αυτή είναι η αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. H Ελλάδα ποτέ δεν είχε πρόβλημα δημοκρατίας. Το πρόβλημα ήταν η ποιότητα της δημοκρατίας την οποία παρήχε. Και την ποιότητα του οποιουδήποτε πολιτεύματος το ορίζουν οι άνθρωποι είτε είναι άρχοντες είτε αρχόμενοι. Όσοι θεοποίησαν τον Ανδρέα έναν ικανότατο λαϊκιστή και δημαγωγό με ισχνό όμως θετικό πολιτικό έργο (και δεν είναι λίγοι)θα πρέπει να μας πουν ποιό πρότυπο διακυβέρνησης και ποιό μοντέλο είτε στην οικονομία, είτε στην παιδεία είτε στην υγεία, είτε στο κοινωνικό κράτος, είτε στην ανάπτυξη, είτε, είτε, είτε, παρέδωσε ο Ανδρέας αυτός ο μεγάλος οικονομολόγος, και το οποίο μοντέλο έσπευσαν να αντιγράψουν τα ξένα κράτη. ΚΑΝΕΝΑ. Αντιθέτως είναι λαμπρό παράδειγμα προς αποφυγή.
    Αυτό αυτομάτως γεννά φανατισμό σε όσους τον πίστεψαν και τον στήριξαν. Πρέπει να είσαι πολύ φανατικός και ψυχοπαθολογικά αποκλίνων (αν δεν είσαι γίνεσαι) για να υποστηρίζεις ότι ο Ανδρέας 'έσωσε' την Ελλάδα. Βέβαια αυτό είναι και το συγκριτικό πλεονέκτημα του Έλληνα. Αν πιστέψει κάπου τελείωσε(βλέπε ΚΚΕ).Δεν αλλάζει με τίποτε. Τώρα αν του κάτσει αυτό που πίστεψε έχει καλώς. Αν όχι ΑΛΛΟΊΜΟΝΟ ΣΕ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ. Από τύχη έχει μετά την τουρκοκρατία επιβιώσει αυτή η χώρα. Νομίζω όμως ότι η τύχη μας μέχρι εδώ ήταν. Είναι ξέρετε όπως το καρναβάλι. Διαρκεί 3 βδομάδες. Έτσι και ένα κράτος καρνάβαλος. Κάποια στιγμή τελειώνει το πανηγύρι.
    Και αυτό που μένει είναι τα χαχανητά του ακροατηρίου του Λαζόπουλου, το οποίο όντας βαριά άρρωστο το αναγκάζουν να γελάει. Νομίζουν ότι γελώντας ο άρρωστος διασκεδάζει. Κάνουν λάθος. Υποφέρει περισσότερο αισθάνεται αφόρητους πόνους στα θρυμματισμένα του σωθικά. Τουλάχιστο ας αφήσουν το λαό και την πατρίδα αυτές τις τελευταίες τους ώρες να σβήσουν ήσυχα.
    ΙΙΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΦΙΛΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΤΩΝ 11:18
    ΑΝ Ο ΓΙΑΝΝΩΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΡΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ, ΕΣΥ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΣΑΙ;
    ΠΡΑΣΙΝΟΚΑΡΤΟΥΧΟΣ ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΥΜΝΕΙΣ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ;
    ΓΙΑΤΙ ΚΑΚΑ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ Ο ΑΝΤΡΙΚΟΣ ΚΑΤΑΧΡΕΩΣΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΗΤΑΝ ΑΠΛΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΟΥΝ ΤΟ ΧΡΕΟΣ!!!!!!!!!
    ΟΤΑΝ ΗΛΘΕ Ο ΜΕΘΥΣΤΑΚΑΣ ΑΝΤΡΕΑΣ ΣΤΟ ΑΝΝΟΒΕΡΟ ΚΑΙ ΜΙΛΗΣΕ, ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ, ΣΕ ΕΝΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΟΠΟΥΤ ΕΙΧΑΝ ΜΑΖΕΥΤΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ (ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ) ΑΦΟΥ ΑΡΑΔΙΑΣΕ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΨΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ ΣΛΟΓΚΟΝ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ ΑΜΙΜΗΤΟ:
    “ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ”. ΟΠΟΤΕ ΣΗΚΩΘΗΚΕ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΤΑ ΕΞΗΣ:
    “Κατεβα πρωτα εσυ με την οικογενεια σου και οργανωσε το ανταρτικο και μετα θα κατεβουμε και εμεις. γιατι καποτε εμεις ειμασταν στα βουνα αλλα ο πατερας σου και εσυ λειπατε απο τον αγωνα “.
    Εγινε της τρελης.
    Αυτος ομως το βραδυ ζητησε και πηρε το ταμειο απο τις εισφορες του ΠΑΚ της Κατω Σαξωνιας και απο εδω παν και οι αλλοι.
    Οπως εκανε και σε ολη την Γρμανια (Τσοχατζοπουλος – Ταμιας) και στην Σουηδια, στον Καναδα κλπ.
    Ετσι ζουσε η οικογενεια στο εξωτερικο την στιγμη που οι μεταναστες γαμιωντουσταν στην ξενητια. Ομως και αυτοι τοτε οπως και εμεις σημερα
    φαινεται οτι ειμασταν αφελης και ονειροπωλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το πιό χειρότερο φαίνεται οτι δέν ήταν ο ίδιος ο Ανδρέας είναι ο γιός του Ανδρέα και της Μάργκαρετ Τσάντ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ ανώνυμε 11:18 μμ.
    Δεν προσπαθώ να σε πείσω με το κείμενό μου, ώστε να αλλάξεις την ..."πίστη" σου.
    Εν ανάγκη μπορείς να κατεβάσεις και τις εικόνες από το εικονοστάσι του σπιτιού σου και να τοποθετήσεις το αλαλάζον πολιτικό κύμβαλο του Ανδρέα καιτης Μιμής.
    Μπορείς και να σταυροκοπιέσαι για χάρη τους.
    Μια παρατήρηση όμως θα σου κάνω.
    Αν είσαι από τους βολεμένους, έχει καλώς. Αυτό σου δίνει και το ...δικαίωμα ώστε να πίνεις νερό στ' ονομά του.
    Αν όμως δεν είσαι, τότε έχω να σου πω πως είσαι περισσότερο αφελής απ' ότι μπορούσα να φαντασθώ.
    Εν τέλει όπως και να έχουν τα πράγματα, οι όποιες πολιτικές επιλογές, είναι δικαίωμά σου.
    Όσο για μένα τον ..."πορωμένο", ας μην το συζητήσουμε.
    Μπορεί νάχεις δίκιο και εγώ να βρίσκομαι εκτός πραγματικότητος.

    Την καλημέρα μου.
    gianniotis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. wewea ..simwalate kie esis i ...dimiosografi gia na ine megalos igietis o andreas kie iroas afu ....edioxe tis wasis tu thanatu (weweac irthane i dorifori kie i n.makri ...achristi ).pigie sti ...suda .eki i pasoko-kritiki ...muga.alla megalos igietis wewea ochi tdaki opos i dora.alla ...asta .megalo thema .nane kalla i olme pu wgazi ....,duwaria .zito i dziulia

    ΑπάντησηΔιαγραφή