Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Πρώτα τους διώχναμε τους Κινέζους, τώρα τους παρακαλάμε

Όχι ότι μας κάνει και τόση εντύπωση το πώς χειριστήκαμε τους κινέζους επενδυτές. Έχουμε πια συνηθίσει να γλείφουμε εκεί που πριν φτύναμε. Και η περίπτωση της επένδυσης των Κινέζων στο λιμάνι του Πειραιά είναι χαρακτηριστική. Η σημερινή κυβέρνηση πριν τις εκλογές έλεγε ότι η επένδυση της Κίνας δεν είναι καλή για τη χώρα και ότι θα την τροποποιήσει μόλις έρθει στην εξουσία.
Χτες και προχτές, όλη η κυβέρνηση (και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας) ευχαριστούσε τον πρόεδρο της Cosco, τον καπεταν Wei, για την γενναιόδωρη επένδυση του και για την πρόθεση του να κάνει την Πειραιά το μεγαλύτερο εμπορικό λιμάνι της Μεσογείου και – σχεδόν γονατιστά – τον παρακαλούσε να επενδύσει όχι μόνο σε άλλα Ελληνικά λιμάνια (βλέπε Θεσσαλονίκη) άλλα και σε άλλους τομείς της Ελληνικής οικονομίας.
Και για να μη ξεχνάμε:
Η Κινεζική επένδυση – που εμείς την κοιτούσαμε στα δόντια – είναι η πιο ωφέλιμη για την Ελλάδα επένδυση από το 2o Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι σήμερα αφού:
- θα πάρουμε σχεδόν 1 δις ευρώ ενοίκια χωρίς να πουλήσουμε τίποτα (αφού μόνο νοικιάζουμε 2 προβλήτες του λιμανιού) και όσο οι Κινέζοι θα αυξάνουν την κίνηση τόσο περισσότερα λεφτά θα μας δίνουν.
- Ο Πειραιάς μέχρι το 2015 θα γίνει το μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου αφού θα διακινεί σχεδόν 4 εκατομμύρια εμπορευματοκιβώτια το χρόνο. Για να γίνει αυτό οι Κινέζοι θα επενδύσουν άλλα 550 εκ. ευρώ.
- Μέσω της Ελλάδας θα διακινείται το μεγαλύτερο κομμάτι του εμπορίου μεταξύ Ασίας και ανατολικής Ευρώπης.
- Η επένδυση αυτή ανοίγει το δρόμο για πληθώρα κινεζικών επενδύσεων στη χώρα μας σε όλους τους τομείς.
Ας ελπίσουμε ότι οι Κινέζοι είναι η τελευταίοι επενδυτές στους οποίους προσφέραμε το γνωστό Σκοτσέζικο ντους στο οποίο υποβάλλουμε όλους τους ξένους επενδυτές στο πλαίσιο της μέχρι τώρα(;) γνωστής Ελληνικής επενδυτικής φιλοξενίας.
ΠΕΤΡΟΣ ΔΙΠΛΑΣ

5 comments:

  1. O ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΗΞΕΡΕ ΚΑΙ ΕΦΕΡΕ ΜΕ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΝΑ ΑΡΜΕΞΕΙ ΧΡΗΜΑ ΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟ ΜΠΕΤΑ,ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΛΗΣΤΕΣ ,ΦΩΝΑΖΑΝ ΣΑΝ ΤΙΣ ΓΡΙΕΣ ΠΟΥ ΜΕΘΑΝΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ,ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η COSCO ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΣΟΚΟΠΑΡΕΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗ.Η ΚΑΤΣΕΛΗ ΜΟΛΙΣ ΓΙΝΟΤΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΔΙΩΧΝΕ,ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΓΛΕΙΦΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΦΤΥΝΟΥΝ,ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΧΕΖΟΥΝ ΑΛΛΟΙ, ΣΚΥΒΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΩΝΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το κακό δεν είναι ότι τους έφερε ο Καραμανλής, αλλά ότι τους έδωσε σχεδόν τα πάντα με μια αποικιοκρατική σύμβαση. Εκεί είχε δίκιο το ΠΑΣΟΚ. Από εκεί και πέρα και με το έγκλημα που έγινε στην εθνική οικονομία της χώρας, η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να κάνει το παν για να φέρει επενδύσεις. Η αρχική σύμβαση χρειαζόταν και χρειάζεται επαναδιαπραγμάτευση.

    Τα λάθη της ΝΔ πληρώνει η νέα κυβέρνηση και δυστυχώς είναι υποχρεωμένη πλέον να φέρει επενδύσεις στον τόπο, όποιες και αν είναι αυτές. Τώρα τρέχουμε και δεν φτάνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε μεγάλε ανώνυμε να μας τρελλάνεις θέλεις τώρα;
    Αχ το καημένο το ΠΑΣΟΚ είναι υποχρεωμένο να φέρει επενδύσεις στην Ελλάδα!!!
    Και είναι τόσο κακές αυτές οι επενδύσεις που υποδέχθηκε τον mister Captain Wei Jiafu ως αρχηγό κράτους.
    ΕΛΕΟΣ ΡΕ!!!!
    ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ ΛΟΒΟΤΟΜΗ ΑΚΟΜΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οταν εισαι αντιπολιτευση ολα οσα γινονται στον τοπο ειναι επικινδυνα, ρουφανε το αιμα του καθε εργαζομενου κλπ αριστεριστικα συνθηματα και οταν αναλαμβανουν την εξουσια κανουν τα αντιθετα.
    Μπορει να μου πει καποιος ποιο σημειο της συμβασης επαναδιαπραγματευθηκε η κυβαρνηση; Πιστευω σε κανενα. Μπορει να βγει στη δημοσιτητα η συμβαση ετσι βρε αδερφε να δουμε τι λεει και τι αλλαξε.
    Επειδη ο ΟΛΠ ειναι δημοσιος οργανισμος μπορει να μας πει ο κ.Ανωμεριτης ποιες ειναι μηνιαιες καθαρες αποδοχες του; Ειμαι σιγουρος οτι ειναι διπλασιες των βουλευτων. Θα πει καποιος με τι ασχολεισε. Ετσι για τη λεγομενη και μη εφαρμοστεα διαφανεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρε ανώνυμε 10:41 την αλήθεια λέω, που έλεγε τότε όλη η αντιπολίτευση και όχι μόνο το ΠΑΣΟΚ! Όταν υποδέχεσαι κάποιον με τιμές αρχηγές κράτους, υπάρχει και κάποιο συγκεκριμένο πρωτόκολλο που πρέπει να ακολουθηθεί και αυτό ΔΕΝ έγινε φυσικά!

    Αφού η δεξιά έκανε ουσιαστικά πλιάτσικο στην εθνική οικονομία της χώρας ( θυμίσου μόνο πόσο υψηλά ήταν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων μεχρι το 2004 και σε τί κατάσταση τα παρέδωσε ) παρέδωσε την εξουσία, μην μπορώντας να αντέξει την θύελλα που θα ερχόταν ( και ήρθε ) και τα πολύ πιο σκληρά μέτρα που θα ήταν αναγκασμένη να πάρει. Αυτή είναι η αλήθεια, δυστυχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή