Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

O "Ιός" ψάχνει άλλοθι για τους κλέφτες

Μία απάντηση στην «ανακάλυψη σκανδάλων» της επταετίας.
Έντρομο το καταρρέον πολιτικό σύστημα της σάπιας μεταπολιτευτικής χούντας εξαπολύει τα τελευταία σπασμωδικά τινάγματα προ του θανάτου του. Μέσω της δημοσιογραφικής ομάδος «Ιός» της εφημερίδος «Ελευθεροτυπία», προσπαθεί να καλύψη την αγανάκτηση του λαού από το μεταπολιτευτικό όργιο σκανδάλων που οδήγησε στην πλήρη χρεοκοπία και την κηδεμονία της Ελλάδος από το ΔΝΤ, εφευρίσκοντας... σκάνδαλα της 21ης Απριλίου και μάλιστα με τον προκλητικό τίτλο «Εφτά χρόνια αρπαχτή»! Η φαιδρή αυτή προσπάθεια ξεπερνάει τα όρια του θράσους και αγγίζει εκείνα της ύβρεως. Πρόκειται καθαρά για παιδαριώδη αντιπερισπασμό που προσπαθεί απροκάλυπτα να καταπολεμήση την αναπόφευκτη σύγκριση που γίνεται στον λαό, μεταξύ της περιόδου 1967-73, του αλματώδους «οικονομικού θαύματος» (κατά τις εκθέσεις του ΟΟΣΑ της εποχής) και των διεθνών οικονομικών βραβείων (Financial Times 1971 και 1972) από την μία και της μεταπολιτευτικής θεομηνίας της πλήρους οικονομικής και κοινωνικής αποσυνθέσεως και του διεθνούς οικονομικού ελέγχου (ΔΝΤ) από την άλλη. Ανάξιος ο μισθός τους! Και είναι ανάξιος, διότι από τα ίδια τα γραφόμενά τους, τα υποτιθέμενα... «σκάνδαλα» προκαλούν γέλωτα μπροστά σ' εκείνα του Κοσκωτά, της «αγοράς του αιώνα», του χρηματιστηρίου, των ομολόγων, του Βατοπαιδίου κ.ο.κ.
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Υποστηρίζει αρχικά ο «Ιός», ότι τα περί τιμιότητος των Απριλιανών δεν ισχύουν, διότι η μίζερη εικόνα των επιζώντων οφείλεται στο ότι «έχασαν την εξουσία, στερήθηκαν όσα είχαν παράνομα καρπωθεί και υπέστησαν τις οικονομικές συνέπειες της κοινωνικής απομόνωσής τους». Σε όποιον έχει στοιχειώδη κοινό νου, ο ανωτέρω ισχυρισμός θα προκαλέσει τουλάχιστον ειρωνικό μειδίαμα. Ποιος δικτάτωρ στην ιστορία, όταν έχασε την εξουσία, στερήθηκε όσα είχε καρπωθεί; Ουδείς!
Ο Παπαδόπουλος και οι συνεργάτες του, εάν είχαν... «καρπωθεί», δεν θα είχαν τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία; Και δεν θα είχαν φύγει από την χώρα, όπως τους προτάθηκε επανειλημμένως για να «καρπώνονται» τα κέρδη τους σε κάποια χώρα της Λατινικής Αμερικής; Και εν τέλει, πού πήγαν τα «κέρδη» τους; Μήπως δημεύθηκαν; Η «μεταπολίτευση» πάντως, δεν βρήκε τίποτε να τους δημεύση. Και μόνον αυτός ο ισχυρισμός καταρρίπτει την όποια αμφισβήτηση της τιμιότητός τους από τον «Ιό».

Κοίτα ποιος μιλάει
Σχεδόν παραδεχόμενος την τιμιότητα των πρωτεργατών της Επαναστάσεως, ο «Ιός» κάνει λόγο για την «οικονομική ευμάρεια πάμπολλων μεσαίων ή πολιτικών στελεχών της». Δηλαδή, δεν έτρωγαν οι ίδιοι, αλλά οι από κάτω... Και φθάνει στο σημείο να ρίχνη μομφή στην «νομική κατασκευή περί στιγμιαίου αδικήματος» που τους άφησε ατιμώρητους... Ήθελε δηλαδή ο «Ιός» οι 120.000 άνθρωποι που διώχθηκαν, να φυλακισθούν κιόλας κατά τα προσφιλή σταλινικά τους πρότυπα. Μα για ποια σκάνδαλα θα έπρεπε να διωχθούν;
Είναι πραγματικά κωμική και συγχρόνως επαχθής η πρωτοφανής αυτή προσπάθεια εφευρέσεως «σκανδάλων» με μοναδικούς καρπούς της τις φαιδρότητες του εν λόγω δημοσιεύματος. Σκάνδαλα γι' αυτούς τους κυρίους αποτελούν η επί Κόλλια αύξησις του πρωθυπουργικού μισθού σε μέγεθος λίγο μεγαλύτερο υψηλοβάθμου δημοσίου υπαλλήλου. Αρκεί να δει κανείς τις απολαβές των σημερινών πρωθυπουργών και βουλευτών... Μιλούν για την στεγαστική αποκατάσταση των αξιωματικών! Για τον διορισμό του κουνιάδου του Μακαρέζου, του αειμνήστου Α. Ματθαίου ως υπουργού Γεωργίας - κι ας είχε επιλεγεί εν αγνοία του Μακαρέζου. Μιλούν και για τον αδελφό του Γ. Παπαδοπούλου, Κωνσταντίνο, ο οποίος δεν συμμετείχε ως αδελφός του, αλλά ως πρωτεργάτης αξιωματικός ο ίδιος. Αστειότητες... Η μη εύρεσις πραγματικών «σκανδάλων» οδήγησε τους απελπισμένους συντάκτες του «Ιού» - στο μέσο περίπου του άρθρου - σε περιγραφές της Ντέλας Ρουφογάλη από το βιβλίο της. Τι περιγράφεται εκεί; Πάντως όχι σκάνδαλα ούτε ατασθαλίες. Περιγράφει «κατινίστικα» την παρουσία σε κάποιους γάμους ή δεξιώσεις οικονομικών παραγόντων του τόπου, όπως ο Λάτσης, ο Μποδοσάκης, ο Πάππας, ο Βαρδινογιάννης κλπ. Λες κι αυτό αποτελεί σκάνδαλο και δεν συμβαίνει πάντοτε και παντού. Αναφέρει ακόμη ότι στον αραβώνα της με τον Ρουφογάλη ήλθαν δώρα «καινούριες ανθοδέσμες, φρέσκα ψάρια»! Μέγα σκάνδαλο, όντως! Ή ότι μαζί με την Δέσποινα έμειναν κάποτε στο Intercontinental των Παρισίων, λες και η σύζυγος του πρωθυπουργού της Ελλάδος έπρεπε να μείνει σε κάποιο Motel Γ' κατηγορίας... Τολμά επίσης ο - μάλλον επικίνδυνος για την πνευματική υγεία των αναγνωστών του - «Ιός» να κάνει υπαινιγμούς για κάποιες από τις συμβάσεις εκείνες που αναμόρφωσαν και ανέπτυξαν απ' άκρου εις άκρον την Ελλάδα. Εδώ η πρόκλησις ξεπερνά κάθε όριο. Αναφέρουν την «Litton», που ο Παπαδόπουλος την πέταξε έξω για εθνικούς λόγους (προάσπισις της Κρήτης από ξένα συμφέροντα). Τολμούν να μιλούν για τις συμβάσεις κατασκευής της Εγνατίας Οδού, η οποία εάν δεν μεσολαβούσε η «μεταπολιτευτική» θεομηνία, θα είχε παραδοθεί στην κυκλοφορία από το 1976 (!).

Τα στοιχεία δεν λείπουν
Αξίζει κανείς να δη, πώς διαστρεβλώνουν τα γεγονότα και σε αντιπαραβολή να διαβάση όλο το ιστορικό για τις συμβάσεις της Εγνατίας από το βιβλίο του Ν. Μακαρέζου «Η Οικονομία της Ελλάδος» (σελ 420-428). Τότε θα αντιληφθεί το μέγεθος της συκοφαντίας και μικρότητος των «Ιών». Μιλούν ακόμη και για την όντως εθνική προσπάθεια του Γ. Παπαδοπούλου να κατασκευάσει το τρίτο διυλιστήριο της χώρας, αρχικά με τον Ωνάση και κατόπιν της υπαναχωρήσεως του τελευταίου με τον Ανδρεάδη και τον Λάτση. Το διυλιστήριο που είχε ως στόχο να απεξαρτήσει την χώρα από τον ενεργειακό έλεγχο ξένων και γι' αυτό συνάντησε την αντίθεση των Αμερικανών (Οι ενέργειες ολοκλήρώσεώς του σταμάτησαν επί Ιωαννίδη.). Έχω στα χέρια μου στοιχεία για να αποδομήσω έναν προς έναν τους φαιδρούς τους ισχυρισμούς και εάν προκληθώ θα το πράξω. Θα εχρειάζετο όμως χώρος πολύ μεγαλύτερος μίας στήλης εφημερίδος. Αρκούμαι λοιπόν στο εξής καταλυτικό γεγονός, που εσκεμμένως αποφεύγει ο «Ιός» και που κυριολεκτικά «αποψιλώνει» τα προπαγανδιστικά φληναφήματα.

Τζάμπα έψαχνε ο Καραμανλής
Αμέσως μετά την «μεταπολίτευση» με εντολή του Καραμανλή, έμπιστοί του εισαγγελείς άρχισαν μία μακροχρόνια εκστρατεία εξαντλητικής ερεύνης όλων των συμβάσεων υπουργείων, δημοσίων υπηρεσιών κλπ., με σκοπό την ανεύρεση «σκανδάλων της χούντας». Το αποτέλεσμα συγκλονιστικό: 340 και πλέον βουλεύματα από αδιάβλητους δικαστικούς - μη έχοντες καμμία σχέση με την 21η Απριλίου - που αντί της επιδιωκομένης σπιλώσεως κατέληξαν σε ύμνους, όπως η «διαχείρισις του δημοσίου χρήματος υπήρξεν υποδειγματική» μέχρι και «η έρευνα όχι απλώς δεν απέδειξεν ουδέν το επιλήψιμον αλλά αποτελεί τίτλον τιμής διά τους ερευνωμένους»! Όλα τα βουλεύματα λοιπόν, υπήρξαν όχι απλώς απαλλακτικά αλλά και υμνητικά, χωρίς να βρουν - προς απογοήτευση των λασπολόγων που εκκίνησαν τις διαδικασίες - ούτε ένα μικρό σκάνδαλο καθ' όλην την επταετία. Τα βουλεύματα αυτά υπάρχουν και θα δημοσιευθούν όποτε χρειαστεί. Απελπισμένοι και καταϊδρωμένοι οι συντάκτες του «Ιού», που δεν μπόρεσαν με τα ανωτέρω να βρουν ένα σοβαρό «σκανδαλάκι» της «Χούντας», κατέφυγαν στο γνωστό τροπάριο, την ξαναζεσταμένη σούπα των... «κρεάτων του Μπαλόπουλου» και του «τάματος του έθνους».
Ιδού όμως τι κάνει η άγνοια. Δεν γνωρίζουν λοιπόν, ότι ο Ιωαννίδης εκκίνησε την διαδικασία διώξεως του Μπαλόπουλου, όχι διότι υπήρχε σκάνδαλο, αλλά διότι ήθελε να εκδικηθεί τον παλαιό συμμαθητή του για παλαιότερο περιστατικό. Το πιο σημαντικό όμως είναι, ότι το 1978 ο υποτιθέμενος υφιστάμενος του Μπαλόπουλου, που υποτίθεται ότι κατ' εντολήν του προκάλεσε το... «σκάνδαλο» αθωώθηκε πανηγυρικά. Την ίδια μάλιστα ημέρα της αθωώσεώς του, 4 Μαρτίου 1978, ο Μπαλόπουλος από την συγκίνησή του βρέθηκε νεκρός στο κελί του. Ήταν ο πρώτος νεκρός από τους φυλακισμένους πρωτεργάτες της επαναστάσεως. Όσο για το «τάμα του έθνους», ας μην προκαλούν. Τα χρήματα μέχρι την «μεταπολίτευση» ήσαν άθικτα. Κι ως διά μαγείας εξαφανίσθηκαν, όταν τα «καρπώθηκαν» κάποιοι επιτήδειοι της μεταπολιτευτικής χούντας. Πεινασμένοι από τα επτά χρόνια απουσίας τους επέπεσαν για 36 συναπτά χρόνια αρπαχτής ως λύκοι στις σάρκες της Ελλάδος, οδηγώντας την στην σημερινή εξαθλίωση και καταστροφή, μη φοβούμενοι ούτε καν την ιεροσυλία που διέπραξαν προς το τάμα των αγωνιστών του '21 για την απελευθέρωση του γένους. (Και γι' αυτό υπάρχουν τα στοιχεία...) Είναι σαφές τι επιχειρεί να κάνει ο «Ιός». Είτε χούντα είτε επανάσταση είτε δικτατορία, το βέβαιο είναι ότι το καθεστώς της επταετίας είχε αν μη τι άλλο ευγενή κίνητρα για την κατάληψη της εξουσίας. Πολλώ δε μάλλον δεν είχε στόχο τον πλουτισμό των συντελεστών του ούτε και την εξυπηρέτηση κάποιων ολίγων ημετέρων. Γιατί ημέτεροι ήταν όλος ο ελληνικός λαός, που προς έκπληξιν κάποιων σιγοψιθυρίζει μετά από τόσα χρόνια το «πού ‘σαι Παπαδόπουλε». Σήμερα, που αποκαλύπτεται ότι μοναδικό κίνητρο για τους επί τριακονταπενταετίας διαχειριστές της εξουσίας ήταν να διυλίσουν τον πλούτο που κληρονόμησαν με τα γεμάτα ταμεία των «επτά ετών αρπαχτής», χωρίς ίχνος πατριωτισμού, χωρίς ίχνος ντροπής αλλά και αξιοπρέπειας, κάποιοι δεν διστάζουν να επιζητήσουν το άλλοθί τους. Συγχαρητήρια...
Μάνος Ν. Χατζηδάκης

6 comments:

  1. Συγχαρητηρια Συγχαρητηρια Συγχαρητηρια στον Κο Γιαννιωτη που δεν φοβατει να δημοσιευη αληθειες και στον αρθρογραφο.Συμφωνω απολυτως.
    Ιασων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταραμένε Παπαδόπουλε.!
    40 χρόνια μετά, και ακόμα τυραννάς τα καημένα παιδιά της νέας τάξης.
    Γιατί βρε άθλιε;
    Κανείς δεν θυμάται ότι μου στέρησες την λάμπα πετρελαίου και τον χωματόδρομο μου, που τόσο αγαπούσα, και μου έφερες ηλεκτρικό, άσφαλτο και τηλέφωνο στην καλύβα μου, και που μου έδωσες 20ετες άτοκο δάνειο για να την κάνω σπίτι, με μόνο όρο να έχει την τουαλέτα μέσα.
    Και ειλικρινά τσατίζομαι γιατί το κάθαρμα ο χουντικός κατάφερνε να φτιάχνει τα έργα σχεδόν δωρεάν, χρησιμοποιώντας την ΜΟΜΑ... Γιατί ρε χάλασες την πιάτσα? σε πείραζε να δώσεις την δουλειά σε κανένα εργολάβο.
    Ποιός σου είπε ρε καθίκι ότι θέλαμε να γίνουμε Βιομηχανική χώρα και ξεκίνησες να φτιάχνεις σε όλη την Ελλάδα Βιομηχανικές περιοχές ξεκινώντας από τα Οινόφυτα? Αλλά ξέρω γιατί τα έκανες... Γιά να βρίσκουν χιλιάδες Έλληνες δουλειά εκεί τόσα χιλιόμετρα από την Αθήνα και να ταλαιπωρούνται... Ποιός σου είπε ρε ότι θέλαμε να παράγουμε προϊόντα? Εμείς να καταναλώνουμε θέλαμε! Ακούς εκεί η Ελλάδα Βιομηχανική χώρα... Κάθαρμα ε κάθαρμα!
    Δεν φτάνει αυτό γελοίε δικτάτορα, αλλά διεγραψες τα αγροτικά χρέη του πατερα μου.
    Σαν να μην έφταναν όλα, αυτά έστελνες και εκείνο τον ηλίθιο τον Μακαρέζο και έκανε συμφωνίες ακόμη και με τους Κινέζους με του Βορειοβιετναμέζους και τους πουλούσες και το σιτάρι που έβγαζε η χωρα.
    Τί κατάφερες άτιμε;
    Τόλμησες και πήρες και βραβείο οικονομικής ανάπτυξης το 73 χωρίς να πάρεις δάνεια και να αφήσεις χρέη, και το θυμήθηκα το 2002, όταν ο μεγάλος Σημίτης έφτασε στον ίδιο πληθωρισμό με σένα που τόσο ύπουλα μας είχες φέρει, έστω και με λίγο πειραγμένα στοιχεία.... Τι όλα θα τα λέμε στις κουφάλες τους Ευρωπαίους! Ειχες ταπεινωσει το δολλαριο επι χρονια. Οι ελληνες δουλευαν το ελληνικο τσιμεντο στην αραβια.
    Αχρείε Παπαδόπουλε, αφού έφαγες, έφαγες, μας φλόμωσες στο ψέμα, στο τέλος είχες και το θράσος να μην αφήσεις καμμιά περιουσία και το μόνο σου περιουσιακό στοιχείονα ήταν η στολή σου! Και αντί να την δωρήσεις τρομάρα σου στο Κράτος είχες ζητήσει να σε θάψουν με αυτήν!
    Εκείνο που δεν κατάλαβα είναι γιατί έβγαλες τα πετρέλαια στον Πρίνο και ξεκίνησες να μας βάζεις σε περιπέτειες με τους γείτονες μας Τούρκους?;
    Φυσικά και τα εργοστάσια που πρόσθεσες πχ στην Πτολεμαΐδα η τα υδροηλεκτρικα και εκείνο που συμφώνησες και πλήρωσες στους Φιλίππους με τους Ρώσους για τον ίδιο λόγο τα έκανες, άθλιο υποκείμενο. Χωρια τα σταδια αθλητισμου σε ολη τη χωρα.
    Ρε ζώον ποιός σου είπε ότι ήθελα να μπορώ να κοιμάμαι με την πόρτα ανοιχτή και να μην φοβάμαι μην μπει κανένας μέσα το βράδυ γιά πλιάτσικο? Ακους εκεί να μου κάνει κουμάντο στον αν θα αμπαρώσω την πόρτα... Ποιός σου είπε ότι ήθελα να νιώθω ασφαλής παλιοφασίστα?
    Τέλος σιχαμερέ φασίστα αντί να κάνεις μνημεία για τον Ζαχαριάδη και όλα τα καλά παιδιά που πάλεψαν να μην υπάρχει Έλληνας πάνω από τον Όλυμπο, εσύ τους έστειλες εξορία και ακύρωσες όλα τα σχέδια τους που θα μας έκαναν ένα ευτυχισμένο παράδεισο με κολεχτίβες και κολχόζ, όπως τα κατάφεραν οι πλούσιοι γείτονες μας οι Βούλγαροι οι Αλβανοί οι Ρουμάνοι και λοιποί τυχεροί, ενώ σήμερα έχουν και συντάξεις και μνημεία και μουσεία και πουτανες.
    Αλλά μετά την γκέλα του πολέμου του Γιομ Κιπουρ, πλήγωσες ανεπανόρθωτα τους φίλους μου τους ισραηλίτες . Και έβαλαν να σε ρίξει ο Ιωαννίδης - και καλά σου έκανε άθλιε! Ακούς εκεί να μην δώσεις διευκολύνσεις στους Αμερικάνους και τους Εβραίους γιά χάρη των Αράβων!!!!!
    Όλα αυτά τα γράφω γιατί μετά από 47 χρόνια εξακολουθώ να ακούω τον παλαβό τον γείτονα μου, που μου πρήζει τα αρχ..ια, να βγαίνει και να φωνάζει κάθε τέτοια μέρα ΖΗΤΩ Η 21 AΠΡΙΛΙΟΥ!!!
    Ούστ Φασισταριά ... Εγώ είμαι Δημοκράτης και ας πεινάω, και ας μου έχει βγάλει στο σφυρί η Τράπεζα το σπίτι, και ας είμαι άνεργος και ας ταλαιπωρούμε από τον δυνάστη-υπάλληλο του ΟΑΕΔ όταν πάω γιά το επίδομα ανεργίας και ας κοιμάμαι κλειδαμπαρωμένος το βράδυ μπας και κάνει ντου κανένας Αλβανός...
    Είμαι ....Δημοκράτης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πως ήρθαν και που έφθασαν τα πράγματα για να μπουν στη ζυγαριά, για να κρίνει ο κάθε ένας από εμάς που θα δώσει τον ιδρώτα του, γιατί πρέπει να εργαστούμε όλοι πολύ σκληρά για να βγουν τα χρέη, τόσα πολλά που δεν γνωρίζουμε εάν είναι και άλλα τόσα. Πως θα ξεχρεώσουμε τη χώρα μας; Θα την πουλήσουμε κομμάτι-κομμάτι, εκεί πάει το πράγμα; Eκεί είναι ο στόχος μερικών; Eνα πράγμα θέλω να πω σε μερικούς για να μη με κατατάξουν για χουντικό. Eγώ αγαπώ και σέβομαι τη Δημοκρατία, γιατί μπορούμε να εκφράζουμε τις γνώμες μας ελεύθερα, γι' αυτό εκτιμήθηκε και σε πολλά κράτη και εφαρμόστηκε. Eμείς όμως, τι κάνουμε και που βρισκόμαστε και ζούμε; Δεν έχουμε δικαίωμα να κρίνουμε, γιατί ήρθε η ώρα και η στιγμή για να πράξουμε σωστά για το αύριο της χώρας μας για να ξεφύγουμε, που θα μπορέσουν τα παιδιά μας που θα ζήσουν και σε ποιούς θα παραδώσουμε αυτή την πανέμορφη χώρα, ή κομμάτια από αυτή; Aς βγάλουμε τα έργα και τις πράξεις του καθενός για να βγάζουμε σωστά συμπεράσματα, χωρίς να καταδικάσουμε κανένα. H κρίση και η λογική του κάθε ενός θα βγάλει τα αναγκαία συμπεράσματα. Θα θέλαμε τα έργα του κάθε ενός για να αξιοποιήσουμε τη θέση καθενός και εσείς θα κρίνετε.

    Ένας Παπαδόπουλος, έντιμος και προοδευτικός, δεν μας άφησε χρέη, αμφιβάλει κανείς; Kαι εδώ στο νησί μας πρόσφερε πολλά. α) Eνα αεροδρόμιο, β) Mας άνοιξε δρόμους με τη Mόμα, γ) Έδωσε φως σε πολλά χωριά, δ) Kοιμόμαστε χωρίς φόβο με παράθυρα και πόρτες ανοικτές, ε) Tα χωριά μας ήταν γεμάτα από κατοίκους αδελφοποιημένους, όπου ο ένας βοηθούσε τον άλλο χωρίς μίσος και πάθος, στ) Tα χωράφια μας ήταν όλα καλλιεργημένα και προπαντός το Ληξούρι είχε το πρώτο και θαυμαστό λόγο γύρω από της παραγωγές που η γη μας την πρόσφερε με απλοχεριά. Όπου οι κανταδούλες η μια γειτονιά συναγωνιζόταν την άλλη.


    Tα εκάστοτε κόμματα που ήρθαν στην εξουσία τι έκαναν, τι έπραξαν για το καλό και το αύριο αυτής της πανέμορφης χώρας και του νησιού μας; Tι μας πρόσφεραν οι εκλεκτοί τους; 'Εφεραν πολλά χρήματα για να αναβαθμίσουμε τον πρωτογενή τομέα; Tα χρήματα τοποθετήθηκαν σωστά όπου ο κάθε ένας έθεσε και μια υπογραφή το τί θα μας έκανε και τι θα έπραττε; Ποιοί φέρουν ευθύνες, όταν τα χρήματα δεν διατέθησαν για το πρόγραμμα που έπρεπε; Που βρίσκεται σήμερα ο πρωτογενής τομέας της χώρας μας ύστερα από τόσα χρήματα που πήραν;... Tώρα θα ήθελα να μάθω, εσείς που είσαστε οι κριτές βγάλτε σωστά συμπεράσματα γιατί δεν πάει άλλο σ' αυτό το πανέμορφο νησί. Ένα μόνο θα σας πώ, μη το καταδικάσετε ακόμα πιό πολύ. Θα κάνουμε την αναγέννηση της Κεφαλονιάς και της Iθάκης αλλά ψάχνουμε με ποιούς; Mακριά από ...«δοκιμασμένους», γιατί τα ίδια και χειρότερα θα πράξουν και εσύ θα φέρεις ευθύνες. Oπου μια ημέρα όλοι θα κριθούμε. Ένα ακόμα θα σας πώ, ο άνθρωπος γεννήθηκε για να κάνει έργα για να αφήσει πίσω του, όχι στάχτη και λάσπη, γιατί υπάρχει ανωτέρα δύναμη που θα κρίνει και που θα τους στείλει όλους

    Γιατί δεν έχουν το δικαίωμα να κάνουν νόμους δικούς τους και να εφαρμόζουν δικτατορικές καταστάσεις για να αφανίσουν αξίες και την πατρίδα μας, γενικότερα. Tώρα κρίνε σωστά και βγάλε τα σωστά συμπεράσματά σου και πράξε σωστά, αν αγαπάς τη πατρίδα σου και τα παιδιά σου. Tα χρήματα δεν σταύρωσαν το Xριστό; Aυτά τα πολλά που μερικοί θέλουν να αρπάξουν και να αποκτήσουν ανέντιμα, αυτά μιά ημέρα θα τους κάψουν την ψυχή που θα παραδώσουν. Aρα, γίνε έντιμος και προοδευτικός για να σε θαυμάζουμε όλοι. Aρα, ποιοί το έπαιξαν δικτάτορικά πιό πολύ, αυτοί που έκαναν προοδευτικά έργα, ή αυτοί που μας χόρτασαν μόνο από λόγια; Mε πατρίδα καταχρεωμένη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το παραπανω κειμενο ειναι ενος αιστερου ονοματι Στελιος Κυριακατος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΠΕΙΡΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟ ΚΥΡΙΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ΚΥΡΙΕ ΓΙΑΝΝΙΩΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΜΑΣ ΘΥΜΙΣΕ ΜΕΡΕΣ ΓΕΜΑΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΡΥ ΤΟ ΧΩΜΑ ΓΙΓΑΝΤΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ ΚΑΙ ΟΣΩΝ ΕΦΥΓΑΝ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΖΟΥΝ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΛΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΓΡΑΨΗ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΓΡΑΜΑΤΑ ΗΣΑΣΤΑΝ ΠΡΟΤΥΠΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΙΝΔΑΛΜΑΤΑ ΗΡΩΕΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΟΙ ΔΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΔΕΣ ΜΑΣ ΕΜΑΘΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΙ ΕΣΤΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΟΛΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΜΕ ΑΡΧ..Α ΝΑ ΓΑΜ...Ν ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΕΜΑΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ Δ..ΌΛΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο "ιός" ακόμα προσπαθεί να εξευτελίσει την νοημοσύνη μας.Εχει εξευτελισθεί η πολιτική ζωή στον τόπο μας που ακόμα και οι Απριλιανοί θα αρχίσουν να τους χλευάζουν..Και με το δίκιο τους,αφού τα αρπακτικά φορούσαν και φοράνε τον δήθεν μανδύα της ελευθερίας του λόγου,αλλά η απληστία τους η ελεεινότητα, ψευτιά έχουν κάνει την Ελλάδα σάκο του μποξ στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ.Τα στοιχεία μιλάνε από μόνα τους..Μετά την μεταπολίτευση η ψεύτικη δημοκρατία τους,οδήγησε και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον χαμό των περιουσιών αλλά και πολύ φοβάμαι στον κατακερματισμό της χώρας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή