Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Συνειδητά ψεύδη.!

Προ των εθνικών εκλογών του Οκτωβρίου του 2009, ο σημερινός πρωθυπουργός της χώρας, κ. Γ. Παπανδρέου, έταξε στον Ελληνικό λαό λαγούς με πετραχήλια, με το αμίμητο πλέον "λεφτά υπάρχουν".
Ο Ελληνικός λαός πίστεψε ακόμη μία φορά τα προεκλογικά ψεύδη, που διαχρονικά μεταχειρίζονται όλοι οι αρχηγοί του ΠΑ.ΣΟ.Κ., προκειμένου να αναρριχηθούν στην εξουσία. Ψήφισε λοιπόν το ΠΑ.ΣΟ.Κ., δίνοντας του μεγάλη πλειοψηφία, λόγω και της ανυπαρξίας της χρεοκοπημένης Ν.Δ. του κ. Κ.Καραμανλή.
Αμέσως μετά τις εκλογές όμως, διαπίστωσε ως δια μαγείας πως λεφτά δεν υπήρχαν και ένα από τα επιχειρήματά του ήταν, πως δεν είχε επαρκώς ενημερωθεί για τα πλήρη οικονομικά στοιχεία της χώρας, από τον Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, τον κ. Προβόπουλο, ο οποίος επανειλημμένως τον έχει δημόσια διαψεύσει.
Στο σημείο αυτό δεν πρέπει να μας διαφεύγει της προσοχής, πως ο κ. Παπανδρέου δεν έγινε Πρωθυπουργός με παρθενογέννηση. Από της ιδρύσεως του ΠΑ.ΣΟ.Κ. υπήρξε πρωτοκλασάτο στέλεχός του και επί πολλά έτη διετέλεσε υπουργός σε κύρια υπουργεία (παιδείας, εξωτερικών κ.λ.π.), πριν την ανάληψη της προεδρίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ.. Είναι λοιπόν δυνατόν, να μην γνώριζε το ύψος του ελλείμματος, το ύψος του χρέους και τις διαστάσεις κρίσεως που παρουσίαζε η ελληνική οικονομία;
Δυστυχώς για τον κ. Παπανδρέου, όλα τα μετεκλογικά επιχειρήματά του για την ελλιπή γνώση, όσον αφορά το κατάντημα της ελληνικής οικονομίας, ήρθαν να καταρρίψουν οι πρόσφατες δηλώσεις του Πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου, που τυχαίνει να είναι και επικεφαλής των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης. Ο κ. Γιούνκερ λοιπόν, ισχυρίσθηκε πως τα "χάλια" της ελληνικής οικονομίας τα γνώριζαν όλοι στην Ε.Ε. και επί σειρά ετών ενημέρωναν τους αρμοδίους υπουργούς οικονομικών της χώρας μας για το ξεχαρβάλωμα και τα αδιέξοδα της ελληνικής οικονομίας. Καταρρίπτεται επομένως, ο ισχυρισμός πολλών, πως ο Πρωθυπουργός και το οικονομικό του επιτελείο δεν γνώριζαν σε ποια δυσχερή κατάσταση βρίσκονταν η οικονομία μας και έταζαν όλες αυτές τις οικονομικές παροχές και δεσμεύονταν για τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων και συνταξιούχων, κάνοντας, εντέλει τα ακριβώς αντίθετα, μετά την εκλογή τους στην εξουσία, και βυθίζοντας στην δυστυχία τον Ελληνικό λαό.
Θεωρώ λοιπόν πως, δεν πρόκειται περί ανικανότητας αλλά περί συνειδητών ψεμάτων μέσω των οποίων, ο κ. Παπανδρέου υφάρπαξε την εξουσία και οδήγησε με απόλυτη γνώση και συναίσθηση των οικονομικών δεδομένων, την χώρα μας στην οικονομική κατοχή του Δ.Ν.Τ. και της Τρόικας.

Αποστόλου Παναγιώτης
Bookmark and Share

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου