Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Σκύλακες ἐξ ἀλλοτρίων πόνων (κόπων) τρεφομένοι. (Μέρος 1ο).

(Εξηγούμαστε, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις).

1) Έχουν "κουμπάρα" την δουλειά και είναι αραχτοί σε περιστρεφόμενες, τροχήλατες πολυθρόνες και πολυτελή γραφεία. Εμφανίζονται μόνον, όταν είναι για να "γαβγίσουν" δήθεν, στον "τσοπάνη" ή να ουρλιάξουν "ενάντια στο κατεστημένο" που στο φινάλε υπηρετούν, με τον δικό τους τρόπο.
2) Κινούνται (υποτίθεται) πάντα μέσα σε κομματικά πλαίσια και ποτέ συντεχνιακά.
3) Είναι προστατευμένο είδος (συνθήκη ραχάτ-γκεν) και οι τελευταίοι που μπορεί να βρεθούν χωρίς δουλειά ή με μείωση μισθού.
4) Η υπηρεσία τους θεωρείται πάντα ευδόκιμη, κυρίως των απαλλαγμένων, με ότι τούτο συνεπάγεται προαγωγικά και για την τσέπη τους.
5) Συμμετέχουν σε επιτροπές και συμβούλια, ως εκπρόσωποι παρατάξεων, και πέρα από τον μισθό έχουν και τα επιδοματάκια τους.
6) Τακιμιάζουν ενίοτε με τον "τσοπάνη" και "πουλάνε", με το αζημίωτο ίσως, τα "πρόβατα" που υποτίθεται ότι προστατεύουν, (όπως σε μεγάλη τράπεζα πρόσφατα) με τα όσα "μαύρα και σκοτεινά" αποκαλύφθηκαν, για τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, μετά την γνωστή έφοδο που έγινε.

Ρε μάγκες της ΟΤΟΕ δεν ντρέπεστε; Δεν γνωρίζατε τίποτε για το "έγκλημα", γιατί μούγκα τόσα χρόνια, απαντήστε;
Θα επανέλθουμε με τα ονοματάκια σας, όταν τα στοιχεία μας δείξουν, ότι το ίδιο βιολί συνεχίζετε και σεις "σφυρίζετε κλέφτικα".
Μας πρίξατε τα συκώτια. Αφήστε τουλάχιστον ελεύθερα τα νέα παιδιά που μπαίνουν τώρα στην εργασία, να πάρουν ανάσα και να διαμορφώσουν το μέλλον τους μέσα σε πλαίσια αξιοκρατίας και μόνον, χωρίς νταβάδες.
Γιώργος Δημόπουλος
Bookmark and Share

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου