Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

Κινητοποίηση του ΕΦΕΤ για το ιρλανδικό χοιρινό κρέας με διοξίνη...


Να αποσυρθούν οι ποσότητες ιρλανδικού χοιρινού κρέατος και προϊόντων αυτού ζητά από τους εμπόρους ο ΕΦΕΤ, μετά την ενημέρωση που έλαβε για τον εντοπισμό διοξίνης σε κρέατα ιρλανδικής προέλευσης.
Παράλληλα, με ανακοίνωσή του, προειδοποιεί σχετικά τους καταναλωτές.
Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση σημειώνεται:
Ο ΕΦΕΤ στα πλαίσια της συνεργασίας του τόσο με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και με τις αρμόδιες Ιρλανδικές Αρχές, ενημερώθηκε στις 07.12.2008 για την ύπαρξη διοξινών σε χοιρινό, προέλευσης Ιρλανδίας και την ανάκληση από τη χώρα αυτή όλου του Ιρλανδικού Χοιρινού κρέατος με χρόνο σφαγής από το Σεπτέμβριο 2008.

Ο ΕΦΕΤ καλεί όποια επιχείρηση ενδέχεται να διακινεί χοιρινό κρέας ή προϊόντα αυτού, προέλευσης Ιρλανδίας, όπως προβεί σε άμεση απόσυρση προκειμένου να διεξαχθούν οι απαιτούμενοι έλεγχοι και να ενημερώσουν σχετικά τον ΕΦΕΤ και τους καταναλωτές.

Επίσης, καλείται το καταναλωτικό κοινό, ως προληπτικό μέτρο, να μην καταναλώνει χοιρινό ή προϊόντα αυτού (όπως μπέικον), προέλευσης Ιρλανδίας.

Ο ΕΦΕΤ έχει δρομολογήσει σχετικούς ελέγχους, ενώ έχουν ήδη ενημερωθεί οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα είτε παραγωγής είτε διάθεσης κρέατος ή προϊόντων του.
Εφόσον κριθεί απαραίτητο, θα υπάρξει συνέχεια ενημέρωσης προς το καταναλωτικό κοινό.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου